fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Andalúzia parlament

Andalúzia

autós körutazás

12 NAPOS ROADTRIP

Dél-Spanyolországban

Andalúzia a mindannyiunk fejében élő Spanyolország: Élettől lüktető városok, fantasztikus ételek, csodálatos tengerpartok és máig kézzel fogható, gazdag történelem. Dél-Spanyolország felfedezésére a bérelt autós körutazás tökéletes lehetőséget nyújt. A javasolt program során Malaga, Granada, Cordóba, Sevilla, Jerez de la Frontera, Cadiz felfedezése mellett jut idő pihenni a híres Costa de la Luz partszakaszon, átruccanunk az Egyesült Királyságba Gibraltár félszigetén, Rondában pedig felidézzük Hemingway "Akiért a harang szól" című művét.

1. nap

Utazás Malagába

Utazás Budapestről Malagába közvetlen repülőjárattal. Bérelt autónk felvétele után már csak arra marad időnk, hogy elfoglaljuk 3*-os malagai szállásunkat, és álomra hajtsuk a fejünket az élménydús dél-spanyolországi roadtrip előtt.

2. nap

Malaga városnézés

Szánjuk a nap első felét a Costa del Sol fővárosának felfedezésére. Élvezzük az ízes-szagos látványt, a hangos helyieket, Malaga lüktetését! Látnivalók: A belváros zegzugos utcái, Picasso szülőháza és a Picasso Múzeum, a püspöki székhelyként is szolgáló katedrális, valamint a remek kilátást kínáló Castillo de Gibralfaro erőd a város felett.

Délután indulás a fantasztikus Granadába, melyet másfél óra autózás után érünk el. A szállás átvétele után még lehetőségünk van andalogni a középkori hangulatú, ősöreg utcákon.

3. nap

Granada és az Alhambra

A nap nagy részét fordítsuk Granada óvárosára! Az UNESCO világörökségi listáján 1984 óta szereplő Alhambra erőd Spanyolország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi látványosságra, ezért napjainkban már hónapokra előre elfogynak a belépők. Szükség esetén kérje utazási szakértőink segítségét a jegyek megvásárlásához elérhetőségeinken vagy Messengeren!

A mai Spanyolország nagy részét a Római Birodalom idején Hispania provincia foglalta magába. A birodalom bukása után a 8. Század elejétől kezdetét vette az Umajjád hódítás Hispániában, mely után Granada rövid idő alatt kiemelkedő jelentőségű várossá fejlődött.

A Sierra Nevada hegység lábánál fekvő várost elhagyva a Córdobai Kalifátus egykori fővárosa felé vesszük az irányt. Szállás Córdobában.

4. nap

Cordóba városnézés

Cordóba a Julius Caesar idején Hispania fővárosa, később a vizigótok központja, majd a nyolcadik századtól kezdve az Ibériai-félsziget jelentős részét három évszázadon keresztül ellenőrző kalifátus fővárosa, annak fénykorában a világ egyik legnagyobb települése. A városba érve sétáljunk a Római hídon, majd ámuljunk a nagymecset elképesztő méretein és formáin. A mecset-katedrálisban 800 oszlopot találunk, köztük számos antik darabot is. Cordóba felfedezése után másfél óra alatt érünk Sevillába, ahol két éjszakán át szállunk meg.

5. nap

Sevilla városnézés

A Guadalquivir-folyó termékeny síkságának közepén fekszik Andalúzia fővárosa, Sevilla. A nagyváros főbb látnivalói közül előkelő helyen áll az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Alcázar mór királyi palota szökőkutakkal teli kertekkel, díszes boltívekkel és 16. századi csempékkel.

Ne hagyjuk ki a Tőzsdepalota, a Katedrálist, a Giralda és a Plaza de Espanát megtekintését sem!

6. nap

Jerez de la Frontera

Délelőtt még sétálhatunk egyet Sevillában, majd egy órát autózunk az óceán irányába, Jerez de la Frontera városába. A híres spanyol (de skót és ír eredetű) sherry gyártás központjában különleges, finom borokat és likőrborokat kóstolhatunk, az ún. Sherry Bodegas-ban pedig túravezetéssel egybekötve ismerkedhetünk meg a gyártási folyamattal.

Jerez híres még lovasiskolájáról és egyedi flamencójáról, melynek La Buleria nevű fesztiválját szeptember elején tartják. Ma este Jerezben szállunk meg.

7. nap

Cádiz, Costa de la Luz

Irány a közeli Cádizba! A város különleges, már-már Észak-Afrika városait idéző háztetőiről, katedrálisáról, gyönyörű parkjairól, fehér homokos tengerpartjáról és a körülötte található természetvédelmi terület hihetetlen gazdag madárvilágáról ismert. Szállás Conil de la Frontera közelében, a fantasztikus strandjairól ismert Costa de la Luz partszakaszon 3 éjszakán át.

8-9. nap

Az andalúziai roadtrip nyolcadik és kilencedik napja a pihenésé. Élvezzük a napsütést, hódoljunk a vízi sportoknak vagy látogassunk el a közeli Trafalgar-fok világítótornyához.

10. nap

Gibraltár

Gibraltár! La Línea de la Concepción településen rakjuk le autónkat, és buszozzunk be Gibraltárra! Kihagyhatatlan a híres “The Rock, a Gibraltár-szikla, melyről tiszta időben Afrika partjait kémlelhetjük. Persze csak akkor, ha az itt élő, gorombának is nevezhető majmok hagyják, hogy élvezzük a kilátást. A szikla tetején botanikus kertet is találunk, illetve megnézhetjuk az hegyoldalba épített tüzérségi ütegeket is. Húsöléshez a Szent Mihály barlang meglátogatását javasoljuk. Szállás a már említett La Línea de la Concepciónban.
Figyelem! A gibraltári belépéshez útlevél szükséges!

11. nap

Ronda, Új Híd, Plaza de Toros

Utunk a végéhez közeledik, azonban Andalúzia egyik legnépszerűbb történelmi települése még hátra van: Korai indulást követően autózzunk a szépirodalmi művekből ismert, költők, művészek és ismeretlen utazók inspirációját adó Ronda városába. Szűk utcák, lélegzetelállító panoráma, mély szurdok és impozáns híd, valamint Spanyolország legrégebbi bikaviadal arénája vár minket. Mi más kellhet még a boldogsághoz?

Késő este indul közvetlen repülőjáratunk Budapestre, az alig másfél órányi autózásra található malagai repülőtérről.

Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: