A Maldív-szigetek egy, az Egyenlítőn átívelő, 1192 szigetből álló szigetország az Indiai-óceánon. Tökéletes, fehér homokos szigetein végtelen béke honol, és a világ egyik legvágyottabb úti céljának számítanak.

A kisebb-nagyobb szigetek közül napjainkra száznál is többet foglalnak el a pihenni vágyók számára épült, minden igényt kielégítő resortok. Míg a trópusi köztársaság területe hazánkénál alig kisebb, ebből mindössze 298 négyzetkilométer szárazföld. 

Semmihez sem fogható környezet, mely egyre elérhetőbb

Az angolul csak “Maldives” néven emlegetett szigetország kiemelkedik az egzotikus desztinációk mezőnyéből. A repülőjegy, a minőségi szállások, a fogyasztási cikkek és a szolgáltatások korábban nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően drágának minősültek, ez azonban az utóbbi években egyre mérséklődik, napjainkban pedig már 600 ezer forint alatt elérhetők 9 napos, repülőjegyes ajánlatok minőségi szállással, ellátással és transzferrel együtt.

bungalo maldív nyaralás

Persze nem véletlenül lett az ország ilyen népszerű. Az apró szigetekek homokjának vakító fehérsége, a pálmafák sötétzöldje, a türkiz víz számtalan árnyalata egy olyan világot alkotnak, ahol teljes a nyugalom, ahol a nyaralás valóban a pihenésről szól. Nincs rohanás, nincsenek határidők, csak tökéletes ételek, italok, lédús trópusi gyümölcsök és végtelenül profi kiszolgálás.

A Maldív-szigetek utazás páratlanságához a víz alatti világ gazdagsága is nagyban hozzájárul. Itt található a bolygó összes korallzátonyának körülbelül öt százaléka, az őket alkotó lágy és kemény korallok elképesztő színkavalkáddal várják a búvárokat és szabadtüdős merülőket. A zátonyok fajok ezreinek adnak otthont. Az áramlatokkal érkező gazdag tápláléktól csábítva olyan nagy, nyílt tengeri halak, mint a manta (atlanti ördögrája) és a cetcápa is otthonukként tekintenek a Maldív-szigetekre.

A Maldív-szigetek az álomba illő nászutas desztináció

A Maldív-szigetek a világ egyik legkedveltebb nászutas desztinációja. A tökéletes időjárás érdekében érdemes az utazást - vagy az esküvőt - a száraz évszakhoz (azon belül is januártól március végéig) igazítani. 

A főváros Malé repülőterére érkezve automatikusan vízumot kapnak az utazók, melyhez rendelkezniük kell meglévő foglalással, a visszaútra szóló repülőjeggyel és még legalább egy hónapig érvényes útlevéllel. 

maldív faházak lagúna atoll

A repülőtérről hidroplánnal vagy gyorshajóval érhetők el az összesen 26 atoll egyikének szigetei, melyeken általában egy-egy resort található. Óriási élmény az atollok több száz kilométeren át húzódó láncai felett repülni, ez a látvány nagyon kevesek kiváltsága. 

A hotelek all inclusive ellátással, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal, akár medencés privát bungalókkal, központi helyiségekkel, éttermekkel, wellness és spa részleggel várják a nyaralókat. A legnépszerűbb programok közé tartoznak a vízi sportok, a cetcápa-és rájalesek együtt úszással, valamint a változatos hajóutak, akár mélytengeri horgászattal egybekötve.

Tipp: Egy felejthetetlen romantikus sétáért érdemes meglátogatni például a Mudhdhoo Beach-et, ahol milliónyi biolumineszcens egysejtű földöntúli kék fénye világítja meg esténként a partra érkező hullámokat és lépéseink nyomát. Lehet ennél meseszerűbb a világ? Részletes bejegyézésünk: https://mortons.hu/maldiv-szigetek-csillagtenger