fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Zanzibár utazás - a 3 legfontosabb látnivaló a szigeten

Zanzibár utazás tekintetében rengeteg izgalmas programot kínál. Legyen szó fűszerek, gasztrotúra vagy csodás tengerpart kínálatáról, minden elérhető a szigeten. Zanzibár díszes építészettel, élénk iszlám kultúrával és a legtisztább homokos strandokkal van megáldva. Annak érdekében, hogy a legjobbat láthassuk ennek a tanzániai szigetnek a kínálatából, érdemes előre megtervezni, hogy miket szeretnénk megnézni a szigeten.

#1 Jozani erdő

Zanzibár utazás szempontjából megannyi izgalmas tájat rejteget, egy ilyen kis gyémánt például a Jozani Chwaka-öböl Nemzeti Park részét képező, hatalmas és festői zöldfelület, a biodiverzitás gócpontja. A legtöbb látogató abban a reményben érkezik ide, hogy megpillanthassa a ritka vörös kolobuszmajmot. Az afrikai szárazföldön élő testvérfajoktól való több ezer éves elszigeteltség különlegesen széppé tette ezt a majompéldányt, külön kiáltással és élénk szőrzettel. Vannak tanösvények az erdőben, ahol pillangók tűnnek fel egy séta során, és a legnagyobb esély is itt van arra, hogy megpillantunk egy leopárdot.

#2 Nungwi

Zanzibár utazás aspektusából fontos, hogy az Indiai-óceán lábujjainkat tiszta és sápadt korallhomokba süllyessze, ennek a helye Nungwi, Zanzibár legészaknyugatibb partjának csücskében. Annak ellenére, hogy találunk itt néhány tengerparti nyaralót és éttermet, a hely mégsem esett áldozatul a nemzetközi turisták rajainak, a szigetlakók pedig lazán szóba elegyednek a látogatókkal. Ha a nyaralás nemcsak a tengerparti pihenésről szól, akkor itt többféle vízisportot is találunk, csakúgy mint sétahajó- és horgásztúrákat.

#3 Palota Múzeum

A Palotamúzeum 1883-ból származik, amikor az építkezést Sayyid Sir Barghash bin Said Al-Busaid, Zanzibár második szultánja rendelte el, és lenyűgöző korallkőből, ezüst szerelvényekből és több hektárnyi márványból álló épületet építtetett. A szultán rezidenciának rendelte az épületet, klasszikus ománi stílusban - Zanzibár 1698-tól körülbelül 200 évig ománi birodalmi fennhatóság alatt állt. Az épület 1990-es évek közepe óta múzeum, három emeleten, lenyűgöző királyi ereklyék tárháza, beleértve a bútorokat, ruhákat és írólapokat.

Ha Zanzibár nyaralás tekintetében nem tűnik kiemelkedően izgalmas helyszínnek, érdemes elgondolkodni azon, hogy a maja romok látogatása jobban feltüzel-e bennünket. Mexikó utazás szempontjából hasonló árban van, kulturálisan viszont nagyon másra számíthatunk, mint Zanzibárban. Ha pedig egy tipikus városi kiruccanásra vágyunk leginkább, akkor érdemes a szögre akasztani a fürdőruhát, hiszen New York utazás szempontjából pedig pontosan egy kirándulósabb, bulizósabb nyaraláshoz való. Az Empire State Building, a Central Park és a Wall Street, mind kihagyhatatlan látványosságok New Yorkban.