fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Útmutató a Yucatán-félsziget kincseihez

A tökéletes mexikói nyaralás programjának tervezése közben nem érdemes megfeledkezni a Yucatán-félszigetről. A Yucatán-félsziget egy gyönyörű mexikói régió, amely gazdag kultúrájáról, ősi maja romjairól és lenyűgöző természeti szépségéről ismert. Íme néhány a Yucatán-félsziget felfedezésének legjobb módjai közül:

Béreljünk autót! Az autóbérlés nagyszerű módja annak, hogy saját tempónkban fedezzük fel a Yucatán-félszigetet. Ez megadja a szabadságot, hogy meglátogassuk a különböző városokat és látnivalókat, és megálljunk, ahol csak akarunk. Feltétlenül tájékozódjunk a helyi vezetési törvényekről, és készüljünk fel a hosszú utakra a kanyargós utakon, Mexikó utazás tekintetében sok izgalmat rejt magában, érdemes minél több mindent megismerni az országról még indulás előtt.

Tegyünk egy kört! Számos utazási társaság kínál vezetett túrákat a Yucatán-félszigeten mind a hegyvidéki, mind pedig a tengerparti részen. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha szeretnénk mindent előre megtervezni, és egy helyi idegenvezetővel bejárni a félszigetet, akkor természetesen arra is van lehetőség. Ha valamilyen resort hotelben tervezünk megszállni, akár közvetlenül a hotel is ajánlhat szakembereket számunkra.

Menjünk egy országúti kirándulásra! Fontoljuk meg a Yucatán-félszigeten keresztüli kirándulást. Ez megadja a szabadságot, hogy saját tempónkban fedezzük fel a régiót, és személyre szabja útvonalunkat. Csak ügyeljünk arra, hogy előre tervezzük meg az útvonalat, és vigyünk magunkkal sok kelléket!

Buszozzunk! A Yucatan-félsziget buszrendszere megbízható és olcsó, így jó választás a pénztárcabarát utazók számára. Érdemes azoban felkészülni a hosszú utakra, mert a buszok lassúak lehetnek.

Béreljünk kerékpárt:! Ha tapasztalt motorosok vagy kerékpárosok vagyunk, fontoljuk meg a kerékpárbérlést a Yucatán-félsziget felfedezéséhez! Ez egy nagyszerű módja annak, hogy lassabb ütemben tekintsünk meg a régiót, és látogassuk meg a nem járt úti célokat.

Nem számít, mit választunk a Yucatán-félsziget felfedezéséhez, csodálatos látnivalókban és tennivalókban nincs hiány. Néhány kihagyhatatlan látnivaló közé tartozik a Chichen Itza ősi maja romjai, egy kristálytiszta cenotes (természetes úszólyuk) és a gyönyörű strandok a Karib-tenger partján. A mexikói utak után biztosan alig várjuk majd a következő alkalmat, és repülőjegy után kezdünk majd kutatni. Ha kedveljük az egzotikus utakat, akkor a Seychelle szigetek utazás szempontjából okos megoldás lehet, de nem érdemes Carmen területét sem elfelejteni.