fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Úti célok Dubaiból: Amerikai Egyesült Államok, Mauritius

Budapest és Dubai között számtalan lehetőség van utazni, és egy rövid megálló a híres arábiai városban mindig kellemesebbé teszi a hosszabb repüléseket is. Egy Dubai utazás során mindig érdemes felkeresnünk a metropolisz legelegánsabb és legérdekesebb részeit. A Marina páratlan építészeti megoldásokkal, remek vásárlási lehetőségekkel és kiváló éttermekkel vár minket. Ázsiába menet vagy jövet adja magát, hogy megpihenjünk az Emirátusokban, de nem ez az egyetlen lehetőség. Mutatunk rögtön kettő tippet, hogyan lehet az Amerikai Egyesült Államok reptereire vagy éppen Afrika legszebb desztinációira eljutni Dubaiból.

Sok kereső nem adja ki átszállásos ajánlatként, de ha megszakítjuk utunkat, akkor Budapestről az Amerikai Egyesült Államok városaiba is eljuthatunk Dubai érintésével. Az Emirátusokból indulva az Amerikai Egyesült Államok bármely pontja elérhető akár közvetlen járatokkal is, például Boston, Chicago, Dalllas, Houston, Miami, New York, Orlando, San Francisco, Seattle és Washington DC is. Figyeljünk arra, hogy bizonyos esetekben a beutazási szabályok eltérhetnek a megszokottaktól, ha nem Európából közvetlen kapcsolódó járattal repülünk! Ettől függetlenül semmilyen érdemi korlátozás nincs arra nézve, hogy ezt ne tehetnénk meg.

Egyre népszerűbb úti cél hazánkból indulva is Mauritius, ahova általában párizsi átszállással juthatunk el. Nem kell azonban feladnunk a Dubai kikapcsolódást egy Seychelle, Zanzibár vagy Mauritius utazás esetén sem. Ezek az indiai-óceáni szigetek könnyen, naponta többször elérhetőek az Emirátusokból, így a felhőkarcolók tövéből néhány óra alatt a fehér homokos pálmafák vagy éppen a trópusi vegetációval benőtt vadregényes hegycsúcsok alatt találhatjuk magunkat. Az utazás Mauritius esetében kb. 5-6 óra, Seychelle és Zanzibár esetében ennél kevesebb.

Dubaiból akár a mexikói utak is indulhatnak, és használhatjuk kedvenc légitársaságunkat. Közvetlen járat is létezik hetente többször Dubai és Mexikóváros között, igaz a hosszú út során Barcelonában tart egy megállót, de átszállnunk nem szükséges.