fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Utazás foglalás Magyarországról Izlandra

Ha egy izgalmas helyszínen szeretnénk kikapcsolódni, akkor egy izlandi utazás foglalása jó opció lehet. Izland utazás tekintetében sok lehetőséget tartogat, meseszép tájak, meleg gejzír források és kellemes városok várnak minket. Ha saját magunk szervezzük az utazást, akkor foglalás előtt érdemes néhány dolgot végiggondolni, esetleg előre megszervezni.

1. Válasszuk ki az utazási dátumokat! Az izlandi nyaralás megtervezésének első lépése annak meghatározása, hogy mikor szeretnénk utazni. Izland egész évben népszerű úti cél, de a nyári hónapok (júniustól augusztusig) általában a legforgalmasabbak és a legdrágábbak. Ha pénztárcabarátabb megoldást keresünk, fontoljuk meg a főszezonon kívül eső időpontokban (május és szeptember) a látogatást, amikor még kellemes az idő és kisebb a tömeg.

2. Járatkutatás: A következő lépés a repülőjegy foglalás. Számos légitársaság üzemeltet járatokat Magyarországról Izlandra, köztük a Wizz Air, az Icelandair és az Easyjet. Célszerű összehasonlítani a különböző légitársaságok árait és útvonalait, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

3. Fontoljuk meg a közlekedési lehetőségeinket! Miután megérkeztünk Izlandra, mérlegelnünk kell, hogyan fogjuk körbejárni az országot. Több lehetőség is van a közlekedésre, beleértve az autóbérlést, a tömegközlekedést vagy a túrához való csatlakozást. Ha autóbérlést tervezünk, érdemes előre lefoglalni, mivel nagy kereslet van a bérautók iránt. Ha nem szeretnénk autót vezetni, számos busztársaság kínál túrákat és szállítást az egész országban.

4. Döntsük el, hol szálljunk meg! Izlandon számos szálláslehetőség kínálkozik a szállodáktól és vendégházaktól a kempingekig és az Airbnb-bérlésig. A választott szállás típusa az költségvetésünktől és preferenciáinktól függ. Ha fényűzőbb lehetőséget keresünk, Izlandon számos luxusszálloda és üdülőhely található. Ha pedig pénztárcakímélő alternatíván gondolkodunk, számos vendégház és hostel kínál megfizethető árakat.

5. Tervezzük meg tevékenységeinket! Izland természeti szépségekben gazdag úti cél, és tevékenységek széles skáláját kínálja az utazóknak. Néhány népszerű lehetőség közé tartozik a Kék Lagúna meglátogatása, túrázás a közeli gleccserhez, vagy egy hajótúra az északi fény megtekintésére. Célszerű előre tájékozódni arról, hogy milyen tevékenységeket szeretnénk végezni, és a szükséges jegyeket vagy túrákat előre lefoglalni a rendelkezésre állás biztosítása érdekében.

Ezeket a lépéseket követve egyszerűen foglalhatunk utazást Magyarországról Izlandra. Egy kis tervezéssel és kutatással felejthetetlen utazást tehetünk ebbe a gyönyörű és egyedülálló úti célba. Ha pedig a hűvösebb utazás után valamilyen meleg tájra vágynánk, érdemes megnézni az utazási irodák kínálatát például a mexikói utak tekintetében.