fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Tuti tippek 2023-ra az arab világtól a déli féltekéig

A világ újra kinyílik 2023-ban, így összeszedtünk öt biztos, de egymástól nagyon eltérő jellegű úti célt és tippet, merre érdemes indulni. Lássuk tehát kedvenceinket erre az évre.

Koh Samui

A Thaiföld utazás újra sláger, amit nem csak a vidék csodálatos természeti adottságainak köszönhet, hanem a thai emberek őszinte vendégszeretetének is. Az egzotikus trópusi sziget napjainkban is népszerű, de az igazi turistaáradat akkor fog megérkezni, ha elkészül a tervezett híd a szárazföld felé. Legyünk gyorsabbak és fedezzük fel Koh Samui egyedülálló hangulatát annak megváltozása előtt!

Kiwengwa

Aligha sok ismerősünk hallott erről a településről, amit egy Zanzibár utazás bázisául választhatunk. A tanzániai sziget keleti, legszebb homokos partjaival rendelkező részén fekszik Kiwengwa, rövid autóútra a sziget kulturális központjától. A terület csak az elmúlt időszakban kezdett kiépülni, így a legjobb szállodák vadonatújak. Az utazás Zanzibár csodás szigetére egy arab világbéli átszállással oldható meg hazánkból, akár fapados járatokkal is. Ha kedvünk úgy hozza, egy szafarira is megállhatunk az oda- vagy visszaúton Afrikában - a legjobb vadvédelmi parkok bő egy óra repülőútra fekszenek.

Maszkat

Akár egy arab körutazás állomásának, akár önálló nyaralás kiindulópontjának is remek választás az ománi főváros. Természeti és kulturális látnivalók sokasága vár minket Ománban, amit egyelőre még nem árasztottak el úgy a nyugati turisták, mint híresebb arab szomszédját, az Emirátusokat. Maszkat alig egy órás repülésre fekszik Dubaitól, mégis teljesen más arab hangulatokat fedezhetünk itt fel.

Javier Rojo Gómez

Egy politikusról elnevezett falu ritkán kínál extra élményeket, és mi sem az épített nevezetességeket fogjuk most ajánlani. A település a mexikói utak népszerű helyszínéről Tulumból közelíthető meg a 15-ös úton. Az 50 kilométeres út java nincs aszfaltozva, de személyautóval járható: strandok, mangrove erdők és garantáltan turistamentes, vadregényes vidék várnak minket a Maja Riviéra egyik titkolt szegletében.

Fox Glacier

Trópusi növényzet és gleccsertúra egyazon napon: akkor irány az új-zélandi Déli-sziget, azon belül is Fox Glacier. A Westland Nemzeti Park gleccserei és az esőerdei környezetben fekvő Matheson-tó mindössze 5 kilométerre fekszenek a településtől - az egyik az egyik, a másik a másik irányban.