fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Trópusok és metropoliszok helyett Izland utazás 2023-ban

Vannak egyértelműen bakancslistás úti célok, amiket nem is érdemes kihúznunk álmaink közül. Egy Seychelle szigetek utazás gyakorlatilag a trópusi utak csúcsaként él legtöbbünkben, miközben ha egy világvárosra gondolunk, egy New York utazás gondolata kezd el motoszkálni bennünk. Van azonban egy új tippünk 2023-ra, ahova nem kell sem drága repülőjegy, sem macerás vízum: irány Izland!

Az Izland utazás általában nem a teljes ellátásról szól, mert akkor lemaradhatunk a legszebb látnivalókról, és nem is a gondtalan wellness programokról vagy fürdőzésről - noha egyikről sem kell teljesen lemondanunk. Az ellátás így se rossz, de van oka, hogy az izlandi konyha nem indult világhódító útra. A part itt nem a homokos strandot jelenti, hanem a vad öblöket, látványos sziklákat. Nem indulunk sznorkelezni, de a bálnales éppoly felejthetetlen élmény lesz. Izlandon kiléphetünk a megszokott kereteink közül úgy, hogy nem feszegetjük határainkat. Stressz- és aggodalommentesen, biztonságban és biztonságosan fedezhetünk fel valami újat.

Az Izland utazás általában a sziget modern és békés fővárosában indul, és itt van legtöbb lehetőségünk az alapvetően nyitott, de északiasan távolságot is tartó helyiekkel megismerkedi - utazásunk többi része, a konkrét programtól függetlenül, természeti látnivalókat fog tartalmazni. Ne bíbelődjünk a nevekkel, nagyjából esélytelen megjegyeznünk vagy helyesen kiejtenünk őket! Amiben biztosak lehetünk, hogy valószínűtlenül zöld tájak, robusztus vagy éppen kecses vízesések, hihetetlen szurdokok fognak váltakozni a kietlen köves pusztaságokkal, hómezőkkel, gleccserekkel, magas platókkal vagy égbe meredő vulkánokkal.

Ha már vulkánok: egy Izland utazás során biztosan meg fogjuk tapasztalni a vulkáni utóműködések jótékony hatásait is, itt nem csak a látványos gejzírekre gondolhatunk. Bárhol belefuthatunk friss helyi zöldségbe, amit geotermikusan fűtött üvegházakban termesztettek, és a világvégén is van termálfürdő, ahol felmelegedhetünk. Ha mégis maradnánk a melegebb tájaknál, akkor a jeges sziget természeti szépségeinek felderítése után a Seychelles szigetek nyaralás minden pillanatát különösen értékelni fogjuk.