fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Trópusi szigetek nyaraláshoz - TOP 5!

All inclusive trópusi álomnyaralás egyik örömteli nehézsége a megfelelő sziget kiválasztása. Érdemes meghallgatnunk más utazók élményeit és végignézni a resortok leírásait. Sok esetben könnyíti meg a választást a Google műholdtérképe, ahol virtuális utazást is gyakran tehetünk a felderíteni kívánt szigetek valamelyikén. Az is érthető, ha nem tudunk vagy nem szeretnénk a szervezéssel hosszan időt tölteni, egy megbízható és bevált utazási iroda biztosan tud igényeinkhez illeszkedő ajánlatot készíteni. A méltán legnépszerűbb és legszebb szigetek közül mi is összegyűjtöttük azt az ötöt, ahol biztosan nem fogunk csalódni.

Mahé

Seychelle legnagyobb és legváltozatosabb szigete Mahé, itt található a főváros és a nemzetközi repülőtér is. A hegyes sziget számtalan különböző mértékben kiépített vagy éppen teljesen érintetlen stranddal rendelkezik, ahol mindenki megtalálhatja a számítását. Könnyű elérhetősége mellett így pont az a legnagyobb előnye, hogy nyaralásunk minden napján új szegletét deríthetjük fel ennek a földi paradicsomnak.

Zanzibár

A Zanzibár utazás általában a sziget nyugati oldalán kezdődik, ahol a repülőtér és a legnépesebb település található, majd a nyugati, Indiai-óceán felé zavartalan panorámát nyújtó keleti oldalon teljesedik ki. Kis túlzással a sziget keleti oldala egy hatalmas, egybefüggő, fehér homokos strand. A resortok kifogástalan szolgáltatásai mellett Afrika bájának felfedezésére is lehetőség nyílik Zanzibáron.

Cozumel

Jellemzően a mexikói utak fakultatív kirándulásai érintik Cozumelt vagy annak környékén lévő búvárhelyeket. A teljesen lapos, döntően erdősült sziget a búvárkodás szerelmesein túl azoknak ajánlott, akik saját maguk szeretnének eldugott helyeket felderíteni a trópusokon, miközben bármikor visszatérhetnek egy elegáns szállodába. Nem árulunk ugyanakkor zsákbamacskát: Cozumel strandjai jóval kevésbé látványosak, mint a felsorolásban szereplő többi sziget partjai.

Gaafu Alifu-atoll

A Maldív szigetek utazás legfontosabb kérdése, hogy melyik szigetre, szigetcsoportra látogassunk el. Az országon belül a közlekedés nehézkes, így választott atollunk környezetében fogjuk teljes nyaralásunkat tölteni. Gaafu Alifu-atoll az egyik legdélebbi szigetcsoport, csodálatos élővilággal és mesés resortokkal: van olyan szálloda a szigetcsoporton, ahol egy zátonyra épültek a klasszikus cölöpökön álló vízi villák és nincsenek összekapcsolva a szárazfölddel. Van néhány parányi, lakott sziget is, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe.

Bora Bora

Az örök klasszikus Bora Bora nem maradhat ki egy gyűjtésből sem. A világ legszebb atollja, ahol a kör alakú korallgyűrű nem csak egy sekély lagúnát, hanem egy vulkanikus hegyet fog közre, így egyszerre testesíti meg az összes előnyt, amit a Maldív-szigetek vagy Seychelles külön-külön nyújtani tud.