fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Srí Lanka covid utazás

Srí Lankai utazások

2021.05.03.

 

Utolsó frissítés: 2022.11.23.

A Srí Lankára történő mindenkori beutazási feltételek, ill. fontos információk (pl.: időjárás, pénznem, vallás) itt tekinthetők meg.

Miért pont Srí Lanka?

Egyénileg, párban vagy családdal? Srí Lanka minden szempontból tökéletes választás. Világoszöld rizsföldek, teaültetvények és aranyló strandok teszik felejthetetlenné a nyaralást. Egyedi, hiteles és érintetlen. 

A sziget minden oldalán találhatunk látogatásra érdemes területet, így most nagyobb rendszerezés nélkül felsoroljuk a legkedveltebb és legszebb strandokat, ahol garantált a paradicsomi üdülés még COVID idején is.

Negombo

Mindössze 16 km-re található a városka turistaövezete Colombo repülőterétől, így a legideálisabb választás mindazok számára, akik ódzkodnak a hosszabb transzferes úttól, vagy szimplán nem szeretnének messzebb menni a fővárostól. A hosszabb utat tervezőknek is érdemes itt megpihenni 1-2 napot az út folytatása előtt. Érdemes bejárni a városközpontot, felkeresni a halpiacot, felfedezni a különféle zöldség- és gyümölcsárusok kínálatát, sétálni az aranyló tengerparton.

Bentota  

Keresed a tökéletes pálmafás tengerpartot, amit eddig csak képeken láttál? Megtaláltad! Érdemes felkeresni a környező településeket, hogy ha alkalmunk adódik rá. Colombo kb. 80 km-re, Galle pedig csupán 55 km-re található. Készülj fel a hatalmas hullámokra!

Mirissa

A déli part másik kiemelkedő szépségű strandja a Mirissa. Vízi sportokra, úszásra tökéletesen alkalmas környék. Ha a téli időszakban látogatsz ide, próbáld ki a bálnalest is!

Arugam-öböl

A szépségért megéri kicsit messzebb menni, mint Colombo. A szörf szerelmeseinek egyenesen kötelező! Vesd bele magad a természetbe, és fedezd fel az ott élő állatvilágot - fizess be egy lagúna szafarira!

Hiriketiya

A déli partszakasz gyöngyszeme a még ma is alig érintett, csodálatos vízparttal és természettel övezett Hiriketiya. Itt az aranyló homokot maga a dzsungel veszi körbe. Élvezd a napsütést, a finom ételeket és a bámulatos atmoszférát!

Kérj ajánlatot munkatársainktól elérhetőségeinken!

Érdekességek és látnivalók

Colombo

Az ország fővárosában a modern világ keveredik a gyarmatosított világ építészeti jegyeivel, különleges hangulatot adva a városnak. Érdemes időt szánni Gangaramaya  buddhista templomának, az Óratoronynak, valamint a Nemzeti Múzeumnak. Bőven akad vásárlási és kikapcsolódási lehetőség: ellátogathatsz az állatkertbe, vagy akár napozhatsz a tengerparton.

Kandy

Az ország második legnépesebb városa, melyet más néven csak a Hegyi Fővárosként emlegetnek. 1988 szintén az UNESCO Kulturális Világörökség részét képezi. Ez az ország egyik leggyönyörűbb rejtett csillaga! Buddhista zarándokhely - itt őrzik Buddha fogát a Szent Fog Templomában. Az egész város pezseg a kultúra és a természet együttes erejétől. Amennyiben nem csak a pálmafás tengerpartra vágysz, mindenképp Kandy felé vedd az irányt!

Sigriya

Az Ősi város az UNESCO világörökség része. A 200 méteres szikla már önmagában is döbbenetes látványt nyújt. Elő a túracipőt - a hegy tetejére hosszú lépcsősor vezet.

Yala Nemzeti Park

Fedezd fel Srí Lanka különleges állatvilágát a saját szemeddel! Hihetetlenül gazdag állat- és növényvilág tárulhat eléd a park majdnem 1300 km2-es területén. A vidék a leopárdok, elefántok, krokodilok és több száz különféle madár lakóhelye.

Galle

Az ország egyik legjelentősebb UNESCO világörökségi védettséget élvező kikötővárosa. Oltsd kulturális szomjadat, és fedezd fel Galle templomait és múzeumait!

Ennyi nem elég? Még több információért látogass el ide!

Gasztronómia

Színes ételeivel, finom illatával és egzotikus ízeivel Srí Lanka lenyűgöző élményt ad a gasztronómiai ínyencségek keresőinek is. A szigetre tett utazása során kóstold meg eredeti és zamatos specialitásokat. Ünnepeld a Srí Lanka-i gasztronómia pompáját aromás gyógynövényekben és fűszerekben gazdag ételein keresztül! Ne hagyd ki a curry és rizs mellett a tenger gyümölcseit, valamint a kókusztejet!  A finomságok után pihenj meg egy csésze a ceylon tea társaságában, mely Srí Lanka nemzeti itala.

Vallás

A szigeten a lakosság a legnagyobb arányban a buddhizmus, valamint a hindu, a muszlim és a kereszténység követője. Mind a négy vallás ünnepeit megtartják a szigeten, így célszerű utazásunk tervezésekor átböngészni a naptárat, hogy mi várható az ott tartózkodásunk idején. Az ünnepnapokon részt vehetünk a különböző különleges programokon, felvonulásokon.

Közlekedés a szigeten

Amennyiben hosszabb utazást és azzal egybekötve autó bérlését tervezel, ne lepődj  meg, Srí Lankán baloldali a közlekedés. Az autóbérléshez szükséges külön engedély (jogosítvány) igénylése, ami körülbelül 3-4 napot vesz igénybe. Az utak veszélyesek és rossz állapotúak, ajánlott sofőrszolgálatot is fizetni az autóbérlés mellett. Minden odautazó legyen körültekintő és kellően felkészült a közlekedési rend és szabályok betartására! 

A tömegközlekedés kerülendő! Taxi használatakor mindig előre egyeztesd a vezetővel a fuvar árát, főleg ha hosszabb távra utazol! Ahol van lehetőség, ott élj a "tuk-tuk" szolgáltatás különleges élményével.

Utazás foglalása Srí Lankára

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődésed, és úgy érzed, itt az idő, hogy elutazz Srí Lankára, ne halogasd tovább a döntést, kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot itt!

Utasvisszajelzések és értékelések alapján kitűnő szállodák várnak, kizárólag a legjobb ár-értékű arányúakat ajánljuk majd, személyre szabva.

Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen elérhetőségeinken! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked és helyetted a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges, legyen szó autó- vagy transzferfoglalásról, fakultatív programokról vagy utasbiztosításról. Ha különleges kérésed van (lánykérésre készülsz, vagy az esküvődet szeretnéd a szigetek valamelyikén tartani, esetleg a nászutadra utazol), fordulj hozzánk bizalommal!