fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Seychelle szigetek utazás és tények

A Seychelle-szigetek egy egzotikus nyaralás célpontja lehet, mélykék vizekkel, amelyek hemzsegnek a tengeri élettől és a gyönyörű, érintetlen partoktól. De a Seychelle szigetek utazás tekintetében sokkal többet tud nyújtani a gyönyörű strandjainál. A Seychelle szigetek utazás szempontjából nemcsak azoknak tökéletes választás, akik a tengerparton akarnak lazítani, hanem azoknak is, akik különleges élményekkel gazdagodnának.

Íme nyolc lenyűgöző tény erről a hihetetlen szigetcsoportról az Indiai-óceánon, mielőtt a Seychelle szigetek nyaralás célpontjává válna nálunk:

1. A Seychelle-szigetek egykor kalózbúvóhely volt, különösen Anse Forbans (Pirate's Cove) a Mahén és a Côte d’Or a Praslinon. Úgy tartják, hogy a híres kalóz, Olivier Levasseur több száz millió forint értékű kincset rejtett el, amely továbbra sem található.

2. A Madársziget ad otthont a vadon élő legsúlyosabb szárazföldi teknősnek, Esmeraldának, aki körülbelül 300 kg-ot nyom a mérlegen.

3. A Saint Anne Marine Nemzeti Parkban található Moyenne-szigetről úgy tartják, hogy egy szellem kísérti, aki őrzi az eltemetett kincseket.

4. A szigeteken őshonos tengerikókusz a világ legnagyobb magját tartalmazza, akár 14 kg is lehet a gyümölcs magja.

5. Viktoria, a Seychelle-szigetek fővárosa a világ legkisebb városa, és kevesebb mint egy nap alatt gyalogosan is könnyedén felfedezhető.

6. A James Bond szerzője, Ian Fleming 1958-ban a Seychelle-szigetekre látogatott, hogy kalandot és ihletet keressen akkori legújabb, For Your Eyes Only című sztorijához.

7. A Seychelle-szigeteken élnek a legritkább őshonos madarak, köztük a csupasz lábú bagoly, amely olyan ritka, hogy egykor azt hitték, hogy kihalt, mielőtt 1959-ben újra felfedezték.

8. A kenyérgyümölcs nagyon népszerű a Seychelle-szigeteken, és sokféleképpen fogyasztható a sült formától egészen a főttig. A legenda szerint aki megeszi a szigeteken, egy nap visszatér.

A Seychelle szigetek utazás szempontjából szuper választás, az aktív pihenéstől az igazán passzívig mindent megtalálunk itt. Az Indiai óceánon sok más izgalmas sziget is várja a nyaralni vágyókat, sőt akár körutazás keretében is meglátogatható a legtöbb célpont. Malé, a Maldív szigetek utazás alkalmával csodás élményekkel tud feltölteni. A buddhista Thaiföld utazás alatt szintén sokat tud adni a kíváncsi felfedezőnek változatos tájaival és hatalmas vendégszeretetével.