fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Minden pihenni vágyó álma: a hófehér homokos tengerpart

Az érintetlen, egzotikus strandok púderes partjaikkal és türkizkék vizeikkel mindannyiunk fejében a top listás nyaralási helyszínek között szerepelnek. Egy fehér homokos tengerpart minden érzékünket kényezteti, és olyan élményt kínál, ami semmihez sem fogható.

Thaiföld utazás, pihenés vonatkozásában kitűnő választás, ha nem csupán a lenyűgöző víztömeg és a trópusi életérzés vonz minket. Aki először mindenképpen egy homokos tengerpart irányába indulna, dél felé vegye az irányt. Koh Samui és Koh Tao szigetei ezrével vonzzák a turistákat, nyilvánvalóan jó okkal. Exkluzív környezetben búvárkodhatunk, sznorkelezhetünk és túrázhatunk, kipróbálhatjuk a helyi ízeket, és gyönyörködhetünk a naplemente különleges látványában.

A nyaralás során Bangkok mindenképpen megér egy kitérőt abban az esetben is, ha a víz melletti sütkérezést preferáljuk. Ráadásul a városon kívül, egynapos kirándulásra vár minket vissza a homokos tengerpart, miután elfáradtunk a forgatagban.

Chiang Mai Thaiföld második legnagyobb városa és több mint 300 buddhista templom otthona, és egyúttal a turisták egyik legnépszerűbb úti célja. A buja esőerdők hangulata és a különleges gasztronómiai kitérők elvarázsolnak, és nagyon egyedi élményt nyújt az óváros utcai piac, illetve a rengeteg kedves vendéglő. Chiang Mai nem egy végtelen hosszúságú homokos tengerpart miatt lesz érdekes, de garantáltan belopja magát a szívünkbe.

A turisták másik kedvelt egzotikus úti célja Mauritius. Az Indiai-óceán gyöngyszeme egyaránt kínál nyugodt pihenést és izgalmas kalandot. A ragyogóan fehér, homokos tengerpart itt garantált, szinte érintetlen környezetben szívhatjuk magunkba a kellemes levegőt, és elveszhetünk a csodálatos vízesések látványában.

A festői Mauritius utazás tekintetében szinte minden elemében tartogat meglepetést a számunkra. A francia stílusú gyarmati villák, a templomok és a hangulatos piacok életre szóló pillanatokkal gazdagítanak minket. Amennyiben a legjobb szállodákban pihennénk kedvező áron, akkor egy utazás Mauritius csodás térségébe, remek döntés lesz a részünkről.

Mexikó utazás kapcsán emlegetett kincse a Yucatán-félsziget, mely képeslapra illő tengerparti részekkel vonz minket magához. Pihenésre és szórakozásra egyaránt találunk lehetőséget, illetve ha egy kis történelemre vágyunk, megtekinthetjük a maja romvárosokat, és belekóstolhatunk a valódi mexikói életérzésbe.