fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

miami

Miami utazás

2021.05.31.

Utolsó frissítés dátuma: 2022.11.23.

Az USA-ba történő mindenkori beutazási feltételek itt tekinthetők meg.

Miami

MiamiFlorida állam legismertebb városa, Latin-Amerika fővárosa az USA keleti partvidékének déli részén található. A Karib-világ közelsége miatt, ill. remek időjárásának köszönhetően egyike a világ legkiemelkedőbb nyaralóhelyeinek. A golf áramlatnak köszönhetően Miami éghajlata egész évben meleg, ezt a turisták ki is használják.

Miami a legnagyobb amerikai város, ahol a nem angol anyanyelvű lakosok alkotják a többséget.

A mesterséges szigetrészen valóban vakítóan fehér homokos óceánpart fogad minket, rengeteg bár, étterem, kávézó és vízisportolási lehetőség, illetve üzlet gondoskodik szórakoztatásunkról (összesen 17 utcányi), és a felhőkarcolók sokasága nem a megszokott tengerparti nyaralás érzetét keltik bennünk.

A szigetet három részre szokták osztani, északon North-Beach, középen Mid-Beach, délen pedig a filmekből is ismerős, Miami leghíresebb és legtrendibb helye, South-Beach terül el, melyet a helyiek csak SoBe-nek neveznek. Ha szerencsénk van, találkozhatunk kedvenc sztárunkkal is.

South Beach-en találjuk a híres Ocean Drive utat, mely pálmafás szakasznak egyik oldalán az óceán, másik oldalán a fent említett rengeteg szórakozási lehetőséget adó üzlet található.

A belvárost jelentő South Beach-től északi irány, North Beach felé haladva tömeg ritkul, a környezet csendesebb és nyugodtabb.

Art Deco negyed

Miami Beach déli részén terül el a világ legnagyobb Art Deco negyede. Az 1920-as, 1930-as években kezdődött építkezés a környéken, mely mára közel 1000 különböző élénk színű épületnek ad otthont. Az épületek a régi kort idézik, egyszerű vonalvezetés és hollywoodi csillogás jellemzi mindegyiket, mellyel így igazi amerikai hangulatot sugároznak.

Little Havanna

Miami latin negyede, a Little Havanna (Kis Havanna) a kubai bevándorlók otthona. A környéket élénk kubai hangulat jellemzi. A Calle Ocho nevű utcán sétálgatva olyan érzésünk támad, mintha Kubában járnánk. A negyedben rengeteg bár, étterem, kávézó és táncklub található, ha ellátogatunk ide, biztosan nem fogunk unatkozni.

Lincoln Road

Miami 5th Aveneu-ja a Lincoln Road, a “The Road”, ami tulajdonképpen egyben egy bevásárló és sétáló utca is. A legkülönfélébb márkák képviselői találhatók meg itt, ha pedig vásárlás közben megéhezünk, betérhetünk a számos itt található étterem valamelyikébe.

Bayside Marketplace

Miami belvárosi részén található ez a tengerparti vásárlórész. Több mint 150 üzlettel büszkélkedik, a hely igen nyüzsgős, a hajókirándulások is innen indulnak.

Biscayne-Bay

Biscayne-öbölben fedezhetjük fel a hírességek magánszigeteit, amelyeken a celebek fényűző villákat építtettek.

Korall kastély

A mintegy 30 éven keresztül épített építmény különlegessége, hogy korallból és hatalmas méretű kövekből készítette menyasszonya számára Edward Leedskalnin, egyedül. Építész szakemberek a mai napig nem értik, hogyan tudta mindezt végigvinni a vőlegény, ugyanis több mint 1000 tonna követ kellett megmozgatnia. Sajnos hiába, az esküvőt végül sosem tartották meg.

Az építmény mellett múzeum is található, ahol megnézhetjük azt is, Leedskalnin milyen eszközöket használt munkája során.

Miami Children’s Museum

A kifejezetten gyermekek számára létesített múzeumban a gyerekek ki is próbálhatják az ott kiállított tárgyakat. Főként 10 év alattiak számára lehet a múzeum rendkívül érdekes.

Vizcaya Museum & Gardens

A villát 1916-ban egy milliomos üzletember kezdte el építtetni a XVI. századi olasz villák mintájára. 1000 ember dolgozott az építkezésen, amely összesen 7 évig tartott. A 34 szobás egykori kúriában rengeteg akkori híresség megfordult, ma múzeumként működik, antik bútorok és műtárgyak sokaságát csodálhatjuk meg benne. A múzeum ezenkívül történelmi kiállítással is büszkélkedhet, amelyben megismerhetjük a város múltját. A villát szép parkok, szobrok, grották, tavak övezik, csodás környezetben tölthetünk el pár órát a múzeumlátogatásunk után.

Wynwood Walls

Miami ezen negyede a a falfirkák és graffitik otthona, igazi turista-látványossággá vált az utóbbi időben. 

A negyed utcáiban izgalmas művészeti galériák működnek, ha pedig elfáradunk, a számtalan kézműves sörfőzde egyikében fel tudjuk frissíteni magunkat.

Állat- és természetkedvelőknek

Miami Seaquarium

Amerika legrégebbi, legnagyobb ócenáriuma, a Miami Seaqarium 1955-ben nyitotta meg kapuit, ez volt otthona a híressé vált delfinnek, Flippernek is. Rengeteg tengeri élőlényt megcsodálhatunk a parkban, köztük cápákat, (kardszárnyú) delfineket, krokodilokat, de oroszlánfókákat, rájákat, teknősöket és trópusi madarakat is.

Az állatok megcsodálásán túl többféle show-n is részt vehetünk, van delfin- és fókashow, a legnagyobb attrakciónak a gyilkosbálna-show számít manapság.

Ha megcsodáltuk az ócenárium élőlényeit, testközelből is megcsodálhatjuk őket: delfinekkel úszhatunk, vagy lemerülhetünk a trópusi halak medencéjébe.

Everglades Nemzeti Park

A Miamitól nem messze, délnyugatra található Everglades Nemzeti Park egy 1,5 millió (!) hektáron elterülő mocsaras és erdős terület. Rendkívül népszerű a turisták körében, élővilága igen gazdag: rengeteg aligátort, békát, flamingót, lamantin és madarat, köztük például a rózsás kanalasgémet is megcsodálhatjuk.

A környék felfedezésének legjobb és legbiztonságosabb módja (gondoljunk csak az aligátorokra!) az airboat.

Jungle Island (Miami Zoo, Miami Állatkert)

A Jungle Island egy interaktív állatkert, közel 3000 állat- és növényfaj otthona. A világ minden tájáról származó élőlénnyel találkozhatunk a Watson-szigeten fellelhető parkban, a család apraja-nagyja élvezettel tölti itt el idejét. Mivel nem közvetlenül a belvárosban található, érdemes egy teljes napot rászánni.

Miami környéki látnivalók

Fort Lauderdale

A város északi irányban kb. 40 km-re található, népszerű nyaralóhey a közel 37 km-en keresztül húzódó tengerparti szakaszával.

A várost az Amerikai Egyesült Államok Velencéjeként is emlegetik, ugyanis mintegy 226 km vízi úttal és kb. 100 yachkikötővel rendelkezik. Feltétlenül hajózzunk a környéken legalább egyszer, gyönyörű partok és part menti villák tárulnak szemeink elé. A városban lévő csatornákat intracoastal waterways-nek nevezik, menetrend szerinti hajójáratok közlekednek összesen 3 vonalon.

A város központi, egészen a tengerpartig elhúzódó útszakasza a Las Olas Boulevard, belvárosi része nyüzsgő és népszerű, itt is bárok, éttermek, szórakozóhelyek várják a látogatóikat.

Fort Lauderdale partja Miami Beach partjával vetekszik, sőt, a strandok tisztábbak, a mélykék tengervíz átlátszó, a homok szemet kápráztatóan fehér.

Key Biscayne

A Miami városától délkeletre található sziget (nem messze a Miami Seaquarium-tól) a Kincs, ami nincs című híres Bud Spencer - Terence Hill film helyszíne, Pongo Pongo.A fehér homok, a pálmafák és a földön heverő kókuszdiók látványa azoknak is megéri, akik a filmet (még) nem látták, a látvány képeslapra illő.

A sziget déli részén van az USA legrégebbi világítótornya.

Key West

Az Amerikai Egyesült Államok legdélebbi része egy hosszan elnyúló keskeny szigetcsoport, melynek legvégén húzódik meg Key West városa. Már az odavezető út is rendkívül izgalmas, nagy része cölöpökre épült.

Southernmost Pont Buoy jelzi a legdélebbi USA-pontot, mely az utóbbi időben rendkívül népszerű fotós helyszín lett.

Ha már itt járunk, feltétlenül látogassuk meg Ernest Hemingway házát is, amelyben kiállítást is megtekinthetünk az író életéről és munkásságáról.

Miami mint egy floridai körutazás állomása

Usasainknak mind csoportos körúton, mind egyéni utazáson (városlátogatás vagy tengerparti nyaralás apropóján), lehetősége nyílik felfedezni Miamit. Aki nem csupán Miami-ra, hanem egész Floridára kíváncsi, ajánljuk fly and drive útvonalainkat akár egyénre szabva. Aki pedig Miami látogatását egy felejthetetlen karibi hajóúttal kötné össze, keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!

Miami, a tökéletes tengerparti esküvők helyszíne

Miami-ban szimbolikus, de hivatalos, Magyarországon honosítható esküvői ceremóniára is lehetőség van, és nagy hagyományokkal bír a korábban tett fogadalmak megújítása is. Ha igazán romantikus alkat vagy, és a házasságkötés ezen módját választod, életed legszebb élményében lehet részed. Kollégáink – Veled/ Veletek egyeztetve – gondoskodnak az esküvő minden apró részletének megtervezéséről és megszervezéséről a dekorációtól kezdve a menyasszonyi csokron át a fotózásig, de nem feledkeznek meg arról sem, hogy mivel koccintsatok, vagy hogy milyen zene szóljon, sőt, akár még tanút is biztosítanak számotokra. 

Miami, a legemlékezetesebb nászút úti célja 

Nem egyszerű a tökéletes nászút úti céljának megtalálása úgy, hogy az egész világ rendelkezésünkre áll. Egyesek szerint bizony még a „Nagy Ő” magtalálásánál is nehezebb. Mexikó legyen a listád élén, garantáltan olyan nászútban lesz részed, amelyet álmodni sem mernél, egészen biztos, hogy az országban eltöltött napok örökre az emlékezetedbe vésődnek!

Utazás foglalása Miami-ba

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődésed, és úgy érzed, itt az idő, hogy elutazz a Dominikai Köztársaságba, ne halogasd tovább a döntést, kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot itt!

Ha szállásfoglalásod is ránk bízod, további kedvezményekben részesülhetsz.

Utasvisszajelzések és értékelések alapján kitűnő szállodák várnak a városban és környékén, kizárólag a legjobb ár-értékű arányúakat ajánljuk majd, személyre szabva.

Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen itt! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked és helyetted a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges, legyen szó autó- vagy transzferfoglalásról, fakultatív programokról vagy utasbiztosításról. Ha különleges kérésed van (lánykérésre készülsz, vagy az esküvődet szeretnéd a szigetek valamelyikén tartani, esetleg a nászutadra utazol), fordulj hozzánk bizalommal!