fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Mauritius utazás - trópusi pihenés a vendégváró paradicsomban

Az Indiai-óceán szigetei méltán vágyott célpontjai a tökéletes pihenésre kívánkozó utazók körében. A Zanzibár utazás mellett egyre népszerűbb választás Mauritius szigete.

Mauritius Madagaszkártól keletre, az Indiai-óceánban fekvő szigetállam, ami két nagyobb szigetből, további kettő kisebb szigetcsoportból és jó néhány korallzátonyból áll össze. Az ország területének java és a lakosság döntő többsége a névadó szigeten él, itt található a főváros Port Louis és a legfontosabb nemzetközi repülőtér is. Mauritius vulkanikus eredetű sziget, de nem található rajta aktív tűzhányó. A sziget hegyei nem kimondottan magasak, egyik sem éri el az 1000 méteres magasságot sem, de a hirtelen kiemelkedő vulkanikus platók meredek falai drámai látképet rajzolnak a trópusi tengerpartok fölé.

A szigetet érintik hajóutak is, de a legtöbben repülővel érkeznek. A repülőjegy a távolság miatt nem olcsó, de nem kimondottan bonyolult eljutni a trópusi paradicsomba: Budapestről egy európai vagy közel-keleti átszállás közbeiktatásával 15-18 óra alatt juthatunk Port Louis repterére.

Egy Mauritius utazás alapvetően tengerparti nyaralás. Érdekes múltja miatt a sziget kultúrája is színes, nem fogunk hiányt szenvedni programokban, de épített látnivaló kevés akad, ellenben tökéletes fehér homokkal borított tengerpart annál több. A megfelelő időpont megválasztása a Mauritius utazás fontos eleme. Mauritiuson két évszak van: a száraz hűvösebb tél és a forró csapadékosabb nyár. Érdemes mindkét évszak közepét kerülni, hogy a strandoláshoz elég meleg legyen, de ne essen túl sokat az eső. Február és március túl nedves és forró, augusztus nem mindig elég meleg. Fontos tudni, hogy a sziget középső, magasabban fekvő területein egész évben jellemző a csapadék, de ez a száraz évszakban nem zavarja meg a part menti területek napsütését.

Túrázók számára is jó választás lehet a sziget saját jogon is, de a szomszédos Reunion varázslatos tájaival összekötve különösen. Reunion páratlan hegyvidéki úti cél, de nem alkalmas tengerparti nyaralásra, így az utazás Mauritius szigetén válthat át pihenéssé. Ugyanez fordítva is igaz, egy Mauritius utazás izgalmas kiegészítője lehet a szomszédos francia gyarmat meglátogatása.