fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Luxus pihenés az Indiai-óceán szigetein

Igazi fehér homokos luxus pihenés egész évben elérhető az Indiai-óceán trópusi szigetein. Nem mindegy azonban, hogy melyik hónapban melyik célpontot választjuk, hiszen az időjárás bármikor megzavarhatja egzotikus nyaralásunkat.

A Maldív szigetek utazás ideális időpontja októbertől májusig terjed, a mi nyarunkon érkezik a szigetvilágba a délnyugati monszun, ami gyakran napokig tartó heves esőzéseket hoz. Ez nem jelenti azt, hogy a teljes nyári félévben egyenletesen rossz lenne az idő, azt viszont igen, hogy ezen hónapokban meg van annak az esélye, hogy nem tudjuk kiélvezni a mesebeli resort szállodák nyújtotta élményeket.

Még szerencse, hogy mindig van alternatíva: a Seychelle szigetek utazás pont a mi nyári hónapjainkban a legbiztosabb. Seychelle a trópusi éghajlati övben helyezkedik el, így záporok az év bármelyik időszakában elképzelhetőek a délutáni és esti órákban, de ezek maximum egy-egy órára kényszeríthetnek minket valamelyik bárba, és nem hoznak tartós lehűlést. Ennek ellenére érdemes a decembertől februárig tartó időszakot elkerülni, amikor a legtöbb csapadék hullik a szigetvilágra.

Röviden indiai-óceáni luxus pihenésünket a téli hónapokban tervezzük Maldívra, a nyári hónapokban pedig Seychellere. Ha tavasszal, március és április környékén utaznánk, megfontolandó, hogy a mexikói utak közül válasszunk. Ez az az időszak, amikor általában ragyogó idő van mindkét fent említett szigetcsoporton, de egy későn vagy éppen túl korán érkező monszun bezavarhat, miközben a Maja Riviérának ez a legstabilabb meleg és száraz időszaka, luxus hotel pedig ott is rendelkezésünkre áll több varázslatos helyszínen is.

Mind Maldív, mind Seychelle igazi luxus élményét azok a szállodák adják, amik a szigetcsoportok egy-egy lakatlan szigetén épültek. Itt jellemzően a szálloda személyzetén és alacsony számú vendégén kívül más nem tartózkodik, csak a szállodához tartozó transzfert biztosító hajók vagy helikopterek közlekednek, éppen ezért biztosak lehetünk nyaralásunk zavartalanságát illetően. A resortok mindegyike egzotikus strandokkal, felső kategóriás éttermekkel és fakultatív programok szervezésében is segítőkész személyzettel vár minket.