fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

A legjobb 5 helyszín, ha fotós nyaraláshoz - New York, Bavaro és a többiek

Nem csak nézni, hanem elkapni a megfelelő pillanatot, hogy aztán megmutatható legyen mások számára is, azért, hogy ők is átélhessék azt, amit személyesen nem láthattak. Ez vezényli a legtöbb amatőr és profi fotóst a világ különböző tájain. Téma mindenhol van, a sarki kisboltban éppen úgy, mint távoli, egzotikus tájakon. A fotózás ugyanakkor sokak számára olyan hobbi, még ha magas szinten űzött is, ami kiegészíti az utazást, de nem célja annak. Nekik mutatunk öt helyszínt, ahol élmények és témák folyamatosan kínálják magukat.

Izland

Izland drámai felszínformákkal, színekkel és időjárással várja a fotósokat. Egy Izland utazás maga a folyamatos fotótéma, ahol természeti szépségek minden órában másik arcukat mutathatják. Megtalálni a jó pillanatot egy kitörni készülő gejzír vagy egy magát éppen megmutató cet esetében is izgalmas feladat.

New York

Szociofotó vagy egy metropolisz éjszakai fényei esetleg a kulináris sokszínűség bemutatása, egy New York utazás során bármelyikre lehetőség nyílik. A hatalmas város pontosan annyi arcát tudja megmutatni számunkra, amennyit csak kérünk tőle.

Bavaro

Miért pont Bavaro? Dominika legszebb strandja húzódik a Punta Canatól északra fekvő Bavaro előtt. A homok fehér színe éles kontrasztot ad a tenger kékjével és az égbetörő pálmafákkal. Ráadásul a település tökéletes kiindulópontja lehet a teljes ország felderítésének is.

Chichén Itza

Letűnt civilizációk grandiózus emlékei vagy misztikus liánok közötti barlangfürdő, esetleg a tömegturizmus kritikája. Rajtunk áll hogyan használjuk ki a Mexikó utazás elmaradhatatlan állomáshelyét Chichén Itza romterületét. Ha tehetjük aludjunk a közelben, jöjjünk korán, éljük át a turisták rohamát majd maradjunk újra addig, amíg elcsendesedik a hely.

Spitzbergák

Amikor nyáron nem megy le a nap, akkor is más szögben törnek meg sugarai a légkörben és nálunk ismeretlen árnyalatokat kölcsönöznek a hegyeknek, a tengernek és a bennük fürdőző jéghegyeknek. Mindennek tökéletes ellenpontja és kiegészítője az elnéptelenedett szovjet bányavárosok torzóinak maradványai. Világvége? Ugyan. Fapados megy naponta Norvégiából.