fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Körutazásoktól a Maldív-szigetekig - hová utazzunk idén?

2023 is számtalan remek utazást hozhat. Minden évben vannak szomorú események és nehézségek, legyen szó politikai fordulatokról vagy természeti jelenségekről, amik befolyásolják, merre érdemes és lehetséges utazni. Mutatunk négy biztos tippet, ahova már most tanácsos lefoglalni az utazást, mert biztosan népszerűek lesznek idén.

Az elmúlt időszak stresszes légköre valódi pihenésért kiált. A Maldív-szigetek semmi mást nem kínál, mint magas színvonalú szolgáltatás mellett a tökéletes kikapcsolódás lehetőségét. Hihetetlen természeti adottságokkal rendelkezik Maldív, ami egyszerre nyújtja a felfedezés és a megnyugvás érzését. Miközben a szigetek látványa lenyűgöző, a világ zaja és rohanása nem ér el a Maldív-szigetekre. Egy közvetlen parti házból vagy egy vízi villa teraszáról megnézett naplemente minden fakultatív programnál többet ér.

Ugyan bizonyos elemeit tartalmazzák, de a mexikói utak pont a fenti hangulat ellenpontját jelentik. A Maja Riviérán a mesés trópusi strandok csak a nyaralás egyik összetevőjét adják. Cancun nyüzsgése, az esőerdő eldugott kirándulóhelyei, lélegzetelállító maja piramisok és koloniális hangulatot árasztó álmos kisvárosok egyaránt várnak minket. Ráadásul az utazás könnyen bővíthető, így akár Mexikó történelmi metropoliszai, Puebla vagy Guadalajara is elérhető egyazon út során.

Az európai körutazások idei slágere lehet Izland. Vendégszerető lakói mellett az Izland utazás igazi élményét a sziget vulkanikus tájai adják. Fenséges szurdokok, robusztus vízesések, elképesztő színek, vad tengerpartok, jégmezők és parányi termálfürdők sora fedezhető fel a sziget teljes bejárása közben, de akár egy hosszú hétvége során is bőséges ízelítőt kaphatunk Izlandból akkor is, ha nem hagyjuk el a főváros környékét. Ősztől tavaszig az északi fény felejthetetlen jelenségével is találkozhatunk.

Ma már a nagyközönség számára is közismert tény, hogy Albániáról sokkal több negatív sztereotípia él bennünk, mint amennyivel a valóságban találkozhatunk. A közvetlen repülőjáratoknak köszönhetően az ország valódi alternatívája lett Horvátországnak. Homokos és kavicsos strandok, gyönyörű hegyek és szép történelmi városok egyaránt felfedezésre várnak.