fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Curacao

Curacao-i utazások

2020.12.15.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2022.11.23.

Az Curacao-ra történő mindenkori beutazási feltételek, ill. fontos információk (pl.: időjárás, pénznem, vallás) itt tekinthetők meg.

Curacao…

a Karib-tenger déli részén, Venezuela közelében található, ma a Holland Királyság társult tagállama (2010-ig a Holland Antillák része volt). A sziget a Kis-Antillákhoz tartozó ún. ABC-szigetek (Aruba, Bonaire, Curacao) legnagyobb és legnépesebb tagja, lakosainak száma kb. 160 ezer.

Curacao-ról mindannyiunknak a káprázatos fehérhomokos partok, a szemet gyönyörködtető építészeti alkotások, a különösen fantasztikus élővilág, a karneváli forgatag és a méltán híres óceánkék likőr jut eszébe; de ezeken kívül a barátságos lakosság, a világ legjobb búvárhelyei, a világ leghosszabb úszó hídja, valamint a számos kirándulási és szórakozási lehetőség teszi a karibi kívánságlista élére. Jó hír, hogy Curacao egyike azoknak az úti céloknak, amelyek minden évszakban látogathatók – a hurrikánok elkerülik, a víz télen-nyáron 25 fok feletti, és olyannyira tiszta, hogy akár 30 méter mélyre is leláthatunk a felszínéről, így bármikor is tudod szabaddá tenni magad az utazásra, nem fog csalódás érni.

Curacao az európai, a latin és a karibi kultúra egyvelege. Az utcák és az épületek európaiak, de az ott élő emberek, a színes utcai piacok, az ételek, a zene kifejezetten karibi hangulatot hordoz.

Willemstad, a főváros

Curacao fővárosát – sok európai fővároshoz hasonlóan – víz szeli ketté, egészen pontosan a Szent Anna öböl. Az öböl egyik oldalán a szűk utcácskákkal teli Punda üzletekkel és múzeumokkal van tele…

Curacao fővárosában mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást nyújtó elfoglaltságot.

Willemstad színes, gyarmatosítás korabeli építeszete az UNESCO világörökség része. Az épületek homlokzata a színek kavalkádja, a pasztell árnyalatoktól egészen az élénk kékekig, zöldekig, pirosakig, lilákig mindennel szembe találhatjuk magunkat.

A természetkedvelőknek szívből ajánljuk a Shete Boka Nemzeti Parkot és a Hato Caves barlangot.

A múzeumkedvelők feltétlenül látogassanak el a Kura Hurlanda Múzeumba, a gyűjtemény lenyűgöző.

Helyi gasztronómiai élményekért keressük fel a Marcé Bieu-t, a régi vásárcsarnokot, ahol többféle egyszerű, „kifőzdében” kóstolhatjuk meg azokat a fogásokat, amelyeket a helyiek fogyasztanak nap mint nap.

Willemstad strandokban sem szenved hiányt, az egyik leghíresebb és legszebb strandja a Kenepa Beach, a vakítóan fehér homok és a kékek találkozásánál életünk legemlékezetesebb strandolásában lehet részünk.

Kleine Knip

A Grote Kniptől kb. 1 km-re található a Kleine Knip, jóval kisebb „nagytestvérénél”.

Santha Martha öböl

A Santha Martha öbölből nyílik Curacao szigetének legszebb panorámája.

Sint Willibrordus

A Sint Willibrordus sólepárlói egy nagy számú flamingó populációnak szolgálnak otthonul.

Klein (Little) Curacao

Curacao déli részétől 13 km-re található Klein (Little) Curacao.
A Kis Curacao korallzátonyai és víz alatti barlangjai miatt kedvelt búvár úti cél. 
A sziget egyetlen említésre méltó egy régi világítótorony, állandó lakosa nincs.

Curacao, a búvárparadicsom

Curacao szigete a búvárok és sznorkelezők paradicsoma. Leginkább a hajós merülések dominálnak, ugyanis az éles sziklák övezte partszakaszokon igencsak nehézkes a vízbe való bejutás. 

Curacao strandjai

Curacao strandjai egészen álomszerűek, a Kenepa, a Grote és a Kleine Knip strandokról írtunk már, de kihagyhatatlan a Cas Abao, a Porto Mari, a Playa Lagun, a Blue Bay Beach, a Playa Jeremi, a Daaibooi Beach, a Playa Kalki, a Playa Piskado, a Kokomo és a Mambo Beach is.

Utazás foglalása Curacao szigetére

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődésed, és úgy érzed, itt az idő, hogy elutazz Curacao szigetére, ne halogasd tovább a döntést, kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot itt!

Utasvisszajelzések és értékelések alapján kitűnő szállodák várnak a szigeten, kizárólag a legjobb ár-értékű arányúakat ajánljuk majd, személyre szabva.


Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen elérhetőségeinken! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked és helyetted a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges, legyen szó autó- vagy transzferfoglalásról, fakultatív programokról vagy utasbiztosításról. Ha különleges kérésed van (lánykérésre készülsz, vagy az esküvődet szeretnéd a szigetek valamelyikén tartani, esetleg a nászutadra utazol), fordulj hozzánk bizalommal!