fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Kalandok az Indiai óceán térségében vagy Európa mesés tájain

Három kontinens, Ázsia, Afrika és Ausztrália által határolva, az Indiai-óceán ad otthont a legtöbb trópusi területnek az óceánok sorában. Hófehér homokfövenyek, korallzátonyok, kellemes trópusi levegő, fenséges ízek, barátságos emberek és türkizkék víz, amerre a szem ellát. Az Indiai-óceán szigetvilága évente rengeteg turistát vonz magához. A Maldív-, a Seychelles-szigetek, Mauritius és Zanzibár kiemelten népszerűek, de rengeteg felfedeznivaló sziget van még a térségben.

Ázsiai országok között is válogathatunk, ha maradnánk az Indiai -óceán közelében. Thaiföld nyaralás terén rendületlenül toplistás helyszín, ahogy Malajzia vagy Srí Lanka is telis-tele van csodálatos tájakkal és különleges történelmi helyszínekkel.

Amennyiben továbbra is végtelen és kéklő vízpart mellett maradnánk, és közben szívesen belekóstolnánk a mexikói életérzésbe, Mexikó Csendes-óceán menti partvidéke páratlan kikapcsolódást kínál a számunkra. A mexikói utak érinthetnek tengerparti részeket, gyarmati emlékeket, vagy olyan mágikus helyszíneket, mint az aztékok és maják birodalmának maradványai.

A meleg levegő és a púderes homokpart elsőrangú élménnyel gazdagít minket, aki viszont egy merőben más jellegű térséget fedezne fel, egy olyan országot, ahol vulkánok, jégbarlangok és mesebeli vízesések várják, Európa felé vegye az irányt. Izland utazás szempontjából bakancslistás. Egy gleccser barlang belsejében vagy a sarki fényt csodálva olyan unikális látványban lesz részünk, amit soha nem felejtünk el.

A Jokulsarlon-gleccser közelében, a tenger mellett bonyolult formájú, óriási jéghegyek nyűgöznek le minket, a Raudasandur Beach-en pedig a tenger mentén tehetünk hosszú és különleges sétákat a vörös homokon, mely a napszaktól és a fényviszonyoktól függően a vöröstől a rózsaszín különböző árnyalataira változtatja a színét.

Bármelyik úti cél ragadja is meg a figyelmünket, egy Thaiföld utazás vagy egy túra Izlandon, rengeteg kedvező és személyre szabott ajánlatok közül válogathatunk az utazásszervezők ajánlatai között.