Hova utazhatok?

utazás oltással

 

Megkaptam az oltást, hova utazhatok?

2021.03.09.

 

Előző cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szabályozásokat és feltételeket, melyek elengedhetetlenek most egy utazás megtervezéséhez. Külön hangsúlyt fektettünk a PCR teszt és karantén-kötelezettség nélkül beutazható egzotikus úti célokra is. 

Dominika, Mexikó , Zanzibár a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint is szabad úti célok!

Legyen utazásod kockázatmentes és biztonságos! Útjaink akár önrész nélküli, Covid-19 felmerülése esetén is érvényes útlemondási és utasbiztosítással foglalhatók!

Részletes információkért böngészd át kockázatmentes ajánlatainkat az idei legkedveltebb nyaralóhelyekre!

 

Milyen lehetőségek nyílnak meg azok előtt, akik már megkapták a COVID-19 elleni védőoltást? 

Egyre több ország vezeti be azt a szabályt, miszerint ha valaki hitelesen igazolni tudja, hogy mindkét adag vakcinát megkapta, vagy átesett a COVID-19 fertőzésen, és ezt orvosi igazolással tudja igazolni, úgy korlátozások nélkül beutazhat az adott országba, akár turisztikai céllal is. 

(Felhívjuk a figyelmet, hogy a beutazás feltétele ez esetben is minden ország tekintetében különböző lehet!)

 

Észtország

Mentesülnek a 10 napos önizoláció és a kötelező PCR teszt alól azok a személyek, akik hitelesen igazolni tudják, hogy az utóbbi 6 hónapban már átestek és felgyógyultak a COVID-19 fertőzésből, valamint azok, az utóbbi 6 hónapon belül megkapták a COVID-19 elleni védőoltást.  

Hivatalos információ a Külügyminisztérium honlapján olvasható: https://vm.ee/en/information-countries-and-quarantine-requirements-passengers 

Grúzia 

Az oltási igazolással rendelkező személyek szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beléphetnek. 

Konzuli tájékoztatás itt.

Izland

HITELES OLTÁSI IGAZOLÁSSAL RENDELKEZŐK és azok, akik hitelt érdemlően bizonyítani tudják, hogy átestek a COVID-19 fertőzésen szabadon, teszt- és karantén-kötelezettség nélkül beutazhatnak!

Konzuli tájékoztatás a hivatalos honlapon olvasható. 

Lengyelország

A karantén-kötelezettség alól mentesülnek azok a személyek, akiket beoltottak COVID-19 ellen, ha az oltás az EU-ban elfogadott oltóanyaggal történt! (az orosz és kínai vakcina jelenleg nem elfogadható)

Konzuli szolgálat hivatalos információja itt.

Madeira Autonóm Tartomány 

A beutazás lehetséges olyan orvosi igazolással is, amely 90 napon belül igazolja, hogy a beutazó átesett a COVID-19-en, vagy az oltás bemutatásával az immunitási idő figyelembe vételével!

Konzuli tájékoztatást itt találsz. 

Románia

Mentesülnek a PCR teszt és karantén-kötelezettség alól azok a személyek, akik igazoltan megkapták a koronavírus elleni oltás második dózisát, és annak időpontjától eltelt legalább 10 nap, illetve a SARS-CoV-2 fertőzésen átesett személyek,  akik igazolásként orvosi dokumentumot tudnak felmutatni, hogy ez az országba való beutazást megelőző 90 napban történt vagy a Corona-forms adatbázis ellenőrzése alapján igazolható, hogy legalább 14 nap telt el a megbetegedés időpontja és az országba való beutazás között.

Hivatalos tájékoztatás itt

Seychelle-szigetek

HITELES OLTÁSI IGAZOLÁSSAL RENDELKEZŐK (mindkét adag oltást megkapták!) 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredménnyel szabadon és karantén-kötelezettség nélkül beutazhatnak!

Konzuli információk itt.

 

A Morton’s Utazáskeresőjében kedvedre böngészhetsz ajánlataink közül. Böngészd át folyamatosan frissülő weboldalunkat a legjobb ajánlatokért, vagy kérj személyre szabott ajánlatot munkatársainktól!

 

Hazautazás szabályai

A jelenlegi érvényes rendeletek szerint Magyarországra hazaérkezve 10 napos karantént írnak elő, melyet csak két negatív, államilag elfogadott laborban készített PCR teszttel lehet kiváltani. A tesztek hatósági ára 19 500 Ft /fő. 

A Liszt Ferenc repülőtéren keresztül áthaladó utasok számára megnyílt az új tesztközpont a 2B terminál érkezési szintjén, így már a hazaérkezést követően el lehet végeztetni az első tesztet.

Aki a Magyarországra való belépés előtt hitelesen igazolni tudja, hogy a határátlépés napját megelőzően 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett, mentesül a karantén-kötelezettség alól. Erről egységes hivatalos formanyomtatvány nincs, az elfogadhatóságról a belépést felügyelő határrendészet jogosult dönteni – igazolható kórházi zárójelentéssel, vagy akár vérből kimutatott antitestek jelenlétét igazoló szerológiai teszttel, háziorvos vagy egészségügyi intézmény által kiállított okmánnyal (melyben laboratóriumi eredmények alapján igazolják, hogy a beutazó a fertőzésen átesett). Az antitest gyorsteszt eredménye önmagában nem elfogadható.

Hivatalos tájékoztatást a Konzuli Szolgálat, valamint a TASZ weboldalán találsz!