fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Mexikó utazás - ételek, amiket ki kell próbálni!

Mexikó utazás szempontjából régóta a világ legnépszerűbb nyaralóhelyei közé tartozik, a napfény és az ételek szerelmesei egyaránt megtalálják itt, amit keresnek. Ha Mexikó utazás tekintetében érdekes lehet számunkra, akkor meg kell kóstolnunk a legfinomabb mexikói ételeket.

1. Chilaquiles

Ez a népszerű hagyományos reggeli étel enyhén sült kukorica tortillákat tartalmaz, negyedekre vágva, zöld vagy piros salsával (a piros kissé fűszeresebb) elkészítve. A tetejére általában rántottát vagy tükörtojást, sajtot és tejszínt adnak. A chilaquiles-t gyakran egy egészséges adag frijole-val tálalják.

2. Pozole

Az antropológusok szerint ezt a prehispán levest egykor rituális áldozatok szertartásakor használták. Napjainkban a csirke-, sertés- és vegetáriánus pozole változatok könnyen elérhetők a hétköznapibb környezetben is. Kukoricából, rengeteg fűszernövénnyel és fűszerrel készül, hagyományosan órákig, gyakran egy éjszakán át párolják. Tálaláskor a tetején salátával, retekkel, hagymával, lime-al és chilivel szórják meg.

3. Tacos al pastor

A taco egyik legnépszerűbb fajtája, eredete az 1920-as és 30-as évekre, valamint a libanoni és szíriai bevándorlók Mexikóba érkezésére nyúlik vissza. A tacos al pastor (a pásztor stílusában) elkészítéséhez vékony sertéscsíkokat szeletelnek le egy nyárson, kukorica tortillára helyezik, hagymával, korianderlevéllel és ananásszal tálalják.

4. Tostadas

A tostadas egy egyszerű, de finom étel, amelyben a kukorica tortillákat forrásban lévő olajban sütik ki, amíg ropogós és aranyszínűek nem lesznek. Ezeket aztán önmagukban vagy tetszőleges számú körettel felhalmozva tálalják. A népszerű feltétek közé tartozik a frijole (hűtött bab), a sajt, a főtt hús, a tenger gyümölcsei és a ceviche.

Az ételen túl természetesen a Cancun nyaralás szintén nem kihagyható, főleg azoknak, akik a tengerparti nyaralás rajongói. Cancun mellett Playa del Carmen strandjai is szuperek. Mexikó utazás tekintetében sokkal többet tartogat az ide érkező turistáknak, mint a gyönyörű fehér homokos tengerpart. Persze ha meseszép tengerpartra vágyunk a nyaralás alatt, akkor érdemes számításba venni például Puerto Ricot vagy esetleg egy dominikai utazás szervezésén is elgondolkodhatunk. Dominika utazás szempontjából pezsgő üdülőövezeteket, jó időt, finom ételeket és igazi luxus körülményeket ígér. Természetesen előfordul, hogy nem ezek azok a kiruccanások, amik vonzanak minket. Izland utazás szempontjából például sokkal aktívabb, városnézősebb. Semmiképp sem érdemes kihagyni Reykjavík fővárosát, de érdemes sokat barangolni a természetben is.