fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Észak- és Közép-Amerika slágerei: New York, Puerto Rico, Cancun

Észak- és Közép-Amerika számtalan szédületes látnivalót kínál, legyen szó természet csodákról vagy kulturális örökségekről. Mostani bejegyzésünkben a latin és az angolszász Amerika úti céljai közül is szemezgetünk, amik körutazásként összeköthetőek, de akár egyéni útként is bőven megállják a helyüket. Induljunk hát az Atlanti-óceán túlsó partjára!

New York talán a világ leghíresebb városa. Szabadság-szobor, Times Square, Central Park, Empire State Building, Brooklyn-híd... Soroljuk még? Ha valaki szereti a multikulturális, örökké nyüzsgő és hatalmas metropoliszokat akkor a New York utazás biztosan ott van a vágyott céljai között. Ráadásul a település változatossága, kínált kulturális programjai olyan színesek, hogy aligha érünk egy látogatás alatt mindennek a végére. A Nagy Almában ráadásul tényleg minden nagy is: ha a Central Park Budapesten lenne, a Petőfi-hídtól a Magit-hídig érne, ez a park Manhattan központja, ami csak az egyik New York öt nagy városrésze közül. 

A Mexikó utazás lehet észak-amerikai kirándulásunk fénypontja, ami hangulatában jelentősen különbözik az USA-tól, igaz ez még akkor is, ha egy Cancun nyaralás alatt az amerikai standardoknak megfelelő szolgáltatásban részesülhetünk. A mexikói utak általában a Maja Riviérán végződnek, de előtte felderítik a Yucatán-félsziget romvárosait és inka emlékeket is. Elmaradhatatlan egy látogatás valamelyik koloniális nagyvárosba, ezek közül talán a kulturális sokszínűségéről híres Puebla a legérdekesebb.

Ha a latin hatásokat vegyítenénk az USA hangulatával, akkor irány Puerto Rico! A valamivel több mint 9000 négyzetkilométeres sziget az USA fennhatósága alatt áll, de nem része az Egyesült Államoknak. Spanyolul szólnak hozzánk, de a készpénz csakis amerikai dollár lehet. Puerto Rico a hajóutak kedvelt megállóhelye, de a turisták által kevésbé felfedezett, aránylag sűrűn lakott, karibi sziget többet is tud nyújtani, mint gyors kirándulások. Puerto Rico szép partszakaszokkal, építészeti különlegességekkel, egyedi kulturális elemekkel (zene, tánc, konyha) várja az utazókat.