fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Dominika utazás és természeti értékek

Akár tengeren, akár légi úton érkezünk Dominikába, az első benyomásunk a sziget drámai fensége iránti áhítat lesz, amellyel a Karib-tenger kevés szigete tud versenyezni. A „természetsziget" becenévre hallgató Dominika utazás közben forrásban lévő tavaival, esőerdőkkel körülvett vulkánjaival, kénes meleg forrásaival a sziget minél mélyebb felfedezésére biztatja az ide érkezőket.

A francia nyelvű Guadeloupe és Martinique közé ékelődő, angolul beszélő sziget, Dominika fejlődési szempontból is más úton halad szomszédaihoz képest, hiszen nincs olyan repülőtere, amely akár közepes távolságú járatokat is fogadni tudna. Ez azt jelenti, hogy a sziget hagyományos jellegét sokkal jobban megőrizték, mint máshol a Kis-Antillákon.

Ezért, ha egyedülálló és érinthetetlen természetet keresünk a nyaralás helyszínéül, akkor Dominika utazás tekintetében mindenképp megfontolandó.

Azt mondják, ha elég sokáig mozdulatlanul állunk itt, valami feléled bennünk. 2017-ben a Maria hurrikán pusztított a szigeten. A vulkanikus és termékeny természet uralja Dominika belsejét, ahol a vulkáni csúcsok zord halmazát sűrű esőerdő borítja, amelynek nagy részét nem zavarják az emberek, és ahol több folyó és vízesés van, mint amennyit meg tudunk számolni. Ezeken a részeken Dominikát „természetszigetként" ismerik. Ezért Dominika utazás szempontjából egy szinte érintetlen természeti csodát tár elénk.

Érdemes minél több időt eltölteni a szabadban, túrázni és búvárkodni, amikor pedig elfáradunk, akkor bátran feltöltődhetünk egy kis kultúrával. Dominika virágzó zenei és művészeti élettel rendelkezik, éves fesztiváljai pedig színesek és élénkek.

Mielőtt Kolumbusz Kristóf átnevezte volna, ezt a szigetet az őslakos Kalinago „Waitukubuli"-nak nevezte, ami azt jelenti, hogy „magas a teste". Akár tengerjáró hajóval, komppal vagy repülővel érkezünk, a legtöbb utazót már belépéskor lenyűgözi Dominika természeti szépsége. Ez a sziget olyan helynek tűnik, amely még mindig őrzi az ősi szellemeket, és ahol rengeteg titok vár felfedezésre.

Ha kevésbé vonz minket az érintetlen természet és a tengerpart, akkor bátran felfedezhetünk más úticélokat is. Az Amerikai Egyesült Államok szintén végeláthatatlan lehetőséget tár elénk kiránduló opcióként. New York utazás tekintetében egy aktív, bizsergő város reményével kecsegtet. Szóval, ha egy várost szeretnénk felfedezni, akkor New York nyaralás tekintetében is jó választás lehet.