fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Ezekkel bővítsük bakancslistánkat: Wall Street, trópusi szigetek, maja romvárosok és hajózás

Ha még nincs bakancslistánk, itt az ideje, hogy elkészítsük vagy néhány konkrét helyszínnel bővítsük 2023-ban is. Adunk is ehhez néhány ötletet a Föld különböző tájairól. Változatos és elképesztő látnivalók, de egyszer mindet látnunk kell.

New York

Szűkítsük tovább ezt az elérendő élményt Manhattan egyik legfontosabb utcájára, és adjuk hozzá a Wall Street megnézését listánkhoz. A Wall Street Amerika és a világ egyik pénzügyi központja, mindössze nyolc blokknyi területen vezet keresztül Manhattan déli felén. A tőzsdékre rohanó üzletemberek vagy a felhőkarcolók között megbújó Trinity Church, a hot dog árusok és sárga taxik esszenciáját adják New Yorknak. A Wall Street egyben a metropolisz egyik legrégebbi utcája, nevét vélhetően egy a XVII. században itt húzódó falról kapta, de annak lebontása után egyből az üzleti élet központjává vált.

Seychelle

A Seychelle szigetek utazás bakancslistára kívánkozó helyszíne Mahé, ami az állam legnagyobb, legnépesebb és egyben legszebb strandokkal rendelkező szigete. Nem vitás, hogy a lakatlan szigetek resort szállodái igazán vonzóak, de Mahé az a hely, ahol a trópusi álompartok és a jelen lévő helyi lakosság révén az egyedi kultúra egyaránt megismerhetővé válik.

Maja Riviéra

Snorkelezés páratlan korallzátonyokon, elképesztő maja piramisok és romvárosok, esőerdőben megbújó édesvízi fürdőhelyek, elbűvölő kisvárosok és mindez kezelhető méretű, bejárható területen: igen, ezt kínálja a Mexikó utazás a Yucatán-félsziget keleti oldalán, a híres Maja Riviérán. Kihagyhatatlan.

Dubai hajózás

Dubai nyaralás szempontjából sem rossz választás, nem csak a nyüzsgés és előkelő divat teszi vonzóvá. Egy Dubai utazás során érdemes a hajóutak bőséges választékát is átnézni, hiszen a Perzsa-öböl (Arab-öböl) további látványosságai is könnyedén felfűzhetőek egy útra. Dubai praktikusan összeköthető Abu Dhabi, Omán és Katar látnivalóinak felkeresésével, ráadásul ezek nincsenek egymástól messze, így a kikötők közti tengeri hajóutak is rövidek, nincsen akár napokig tartó nyílt tengeri utazás.