fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

New York városnézés Frei Tamással

Egész napos fakultatív programunk keretében olyan perspektívából fedezhetjük fel New York különleges helyszíneit, ahogy ezidáig még sohasem volt lehetőségünk. Kalandunk kísérője nem más, mint Frei Tamás, aki remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által ismert titkokat is megosztja majd, köztük könyve(i) legizgalmasabb helyszíneit is.

A napot Frei Tamás egyik kedvenc kávézójában kezdjük, ahol lesz idő egy kis ismerkedésre és egy erőt adó kávéra, amire igazán szükségünk is lesz, hiszen meglehetősen sűrű nap áll előttünk.

 

A Bábel helyszínein töltött nap a Metropolitan Múzeumban folytatódik. Épp ott, ahol a regény is indul, a Dendur templomnál. A kétezer éves, Augustus császár idején épített homokkő szentély a külön erre a célra emelt múzeumszárnyban áll. A Dendur templomot az asszuáni gát építésekor hozták át ide – darabokra szedve Egyiptomban, és újra felépítve New Yorkban.

A Metropolitanben a perzsa gyűjteményben megnézzük azt a bronz akkád királyfejet is, amelyhez hasonlót ástak ki a Bábel egyik fordulatos jelenetében, Szíriában. Ez az a kincs, melynek a megszerzése körül bonyolódik a regény cselekménye. 

A leginkább csak Met néven ismert múzeum a világ legnagyobb művészeti gyűjteményével rendelkezik, az ókortól mutatja be történelmünket 19 részlegen keresztül.

A Metropolitan Museum of Art meglátogatását követően a programon résztvevők egy közeli étteremben fogyasztják el közös ebédjüket.

 

A közös ebéd után a Central Park szélén, a 5th Aveneu elegáns villái mellett buszozunk majd végig, a 69-ik utcában ránézve arra a valóban létező palotaépületre, ahol a Bábel egyik képzeletbeli szereplője, a német-amerikai fegyvergyáros él.

A rövid buszozás és séta után a délutáni órákban megtekintjük azt a magán-gyűjteményt is a Frick palotában, amely a Bábel megírásakor Frei Tamás számára ihletet adott a fegyvergyáros kitalált alapítványához, a Beetsy-gyűjteményhez. A regény magyar származású főhőse, Marco Boretti egy ilyen, a Frick-palotára emlékeztető magánmúzeum számára dolgozik.

A Frei Tamással töltött napunk méltó befejezéseként benézünk a New York Public Library olvasótermébe is, ahol a múlt század hatvanas éveiben a Frei Tamás regényében többször is idézett magyar író, Márai Sándor rendszeresen töltötte a napjait, de megnézzük a könyvtár falán Munkácsy Mihály festményét is.

 

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Részvételi díj: 79 900 ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza: