A Dominikai Köztársaság turisztikai minisztériumának adatai szerint az országot idén augusztusig több mint 7 millió utazó látogatta, ami 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ezen adatok alapján a teljes 2023-as év magasan az eddigi legjobb lesz, 10 millió körüli látogatóval.

Nem véletlenül: Az ország kiemelkedően jó ár-érték arány mellett világszínvonalú szállásokkal, szolgáltatásokkal és tökéletes strandokkal várja a pihenni vágyókat. Ideje neked is felfedezned csodáit!

Dominikai utazást fontolgatsz? Válaszolj néhány kérdésre, és máris küljük ajánlatunkat, amelyre legjobb ár garanciát vállalunk: https://mortons.hu/ajanlatkeres
Részletes útmutatónk az országhoz és legjobb helyeihez: https://mortons.hu/dominika-utazasi-utmutato-arak-latnivalok-beutazas

Dominika növekvő népszerűsége nem rontja el az élményt 

Bár a több turista nyilván nagyobb zsúfoltságot is jelent, ez könnyen elkerülhető, amennyiben utazásunkat a szezonon kívülre időzítjük, vagy amennyiben a méltán népszerű Punta Cana helyett az ország más, kevésbé ismert, de hasonlóan nagyszerű üdülőrégióit választjuk. Például Isla Saonát:

isla saona dominika turizmus

Az már más kérdés, hogy mindez megéri-e, elvégre a zsúfoltság mellett könnyebben átélhetjük az ország csodás resortjain a különleges, pezsgő karibi hangulatot is. 

A fejlődő turizmus fejlődő országot is jelent 

A turisztikai szektor fejlődése mellett a következő években számíthatunk javuló infrastruktúrára, például amennyiben autóbérlésen gondolkodunk, jobb útminőségre és több kivilágított útra, több szolgáltatóra, nagyobb versenyre, bővülő programkínálatra.

A kifejezetten turisták ügyeivel foglalkoző rendőri szerv, a politur szakadatlan munkájának köszönhetően pedig a turisták által frekventált helyek közbiztonságával kapcsolatban sincs ok aggodalomra. 

A karibi paradicsom látogatói 

punta cana tengerpartja a dominikai köztársaságban

A statisztikák szerint a "szárazföldi" látogatók (vagyis azok, akik nem üdülőhajókon érkeznek) átlagosan nyolc napot töltenek Dominikán. Az ország meglátogatásának legnépszerűbb módja a légiközlekedés. Ez többek között annak köszönhető, hogy az ország legnagyobb repülőterének kényelmes közelségben található a kiemelten népszerű, nagyszerű időjárású és csodálatos látványvilágú Punta Cana üdülőrégióhoz.

Ezzel egyúttal az üdülőhajós látogatók száma is növekedő tendenciát mutat, mivel a karibi körutazások jelentős része útba ejti a különleges kultúrával és tökéletes strandokkal rendelkező országot. 2023 szeptemberének végéig a Dominikai Köztársaság másfél millió üdülőhajós utazót fogadott, mely messze meghaladja a 2019-es 1,1 milliós rekordot.  

A Dominikai köztársaság rekord sebességgel növekvő turizmusa 

Az idei év augusztusa 782 ezer látogatójával már most minden idők legnépszerűbbjének számít. A minisztérium becslése szerint 10 millió körüli látogatóval a teljes 2023-as év is jócskán meghaladja majd a 2019-es, 7 és fél milliós rekordot. Ennek köszönhetően a Dominikai Köztársaság a járvány után leggyorsabban helyreálló turizmusú ország lesz az egész világon.  Dominika turisztikai szektora összességében 10%-os növekedésre számít a 2019-es évhez képest. 

Két nagyszabású közlekedési beruházás

cabo rojo dominika beruházás kikötő

Az egyre több üdülőhajós látogató befogadására egy harmadik óriáshajó-kikötőt adnak át a tervek szerint idén decemberben. Az új kikötő az ország délnyugati csücskében, a haiti határ közelében, értintetlen természeti környezetben épül. A másik két jelentős kikötő a második számú üdülőrégiónak számító Puerto Platában és a földrajzilag Punta Cana közvetlen szomszédságában, La Romana területén található. Részletes bejegyzésünk a beruházásról: Puerto Cabo Rojo - Új favorit a Dominikai Köztársaságban 

Az országon belüli utazást könnyíti majd meg, és ebből a szempontból a helyiek életére is pozitív hatással lesz, a Punta Cana és a főváros, Santo Domingo között tervezett új vasútvonal, melynek munkálatai előreláthatólag 2023 végén kezdődnek majd. A vonatút előreláthatólag 58 percet vesz majd igénybe, és az eddig rendelkezésre álló busznál olcsóbb (a taxiról nem is beszélve), kényelmesebb és biztonságosabb lesz. 

Mindezeknek köszönhetően a Dominikai Köztársaság tökéletes strandjai mellett egyszerűbbé és még élvezetesebbé válik majd az ország hosszú történelmének, mély karibi kultúrájának és különleges étrendjének alaposabb megismerése is.