2023 végére készül el, 2024 elején pedig már óceánjárókat fogad a Dominikai Köztársaság új idegenforgalmi desztinációja, a Port Cabo Rojo (Vörös fok). Részletes bejegyzésünk dominikai nyaraláshoz: Dominika Utazási Útmutató

A 126 millió dolláros beruházás célja, hogy az ide érkezők felfedezhessék az ország eddig méltatlanul mellőzött délnyugati régióját. Pedernales érintetlen tengerpartokkal, kiterjedt erdőkkel, hegységekkel és barlangokkal rendelkezik.

A régió fajgazdagsága az országon belül is kiemelkedő, hiszen itt található az trópusi ország természetvédelmi övezeteinek jelentős része. Az állatvilág kedvelői flamingókkal,  lamantinokkal,  tengeri teknősökkel és leguánokkal is találkozhatnak egyéni felfedezés vagy vezetett túrák keretében.

A Karib-tenger legnagyobb hajós desztinációja, ennek megfelelő, világszínvonalú szolgáltatásokkal.

A kikötőbe érkezőknek nem esik majd nehezére időt tölteni a komplexum területén sem. A Puerto Cabo Rojo kikötőt a Karib-tenger egyik legjelentősebb turisztikai szereplőjének szánják, mely potenciálisan évi milliós nagyságrendű, hajóval érkező vendéget vonzhat a régióba.

A mólóknál négy óceánjáró horgonyozhat majd egyszerre, a kikötői komplexumban és környékén éttermekkel, víziparkkal, wellness fürdővel, fehér homokos strandokkal, beach barokkal, bevásárlási és szórakoztató létesítményekkel várják a vendégeket. A közeli érintetlen partoknak és kristálytiszta tengernek a pihenni vágyók mellett a vízi sportok szerelmesei is örülnek majd: A közelben található a Karib-tenger egyik legjobb állapotú korallzátonya. 

Azok számára, akik nem hajóval érkeznek, két szálloda összesen 1100 szobával áll majd rendelkezésre a kikötő területén.

Az építkezés tavaly augusztusban kezdődött, és várhatóan 2023 végére fejeződik be. A Norwegian például 2024. január és április között 6 különböző karib-tengeri útvonalán is útba ejti Puerto Cabo Rojo-t. Kíváncsian várjuk az első élménybeszámolókat!