fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Maldív-szigetek búvárkodás-nyaralás

Zsebkendőnyi sziget helyett egy 5*-os luxus hajón nyaralhatsz és búvárkodhatsz

Az elmúlt években megszokott maldív túrákhoz képest, most magasabb kategóriát tudunk kínálni alacsonyabb, bevezető áron!

A világ egyik legszebb nyaralóhelye

Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a 29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, a fehér homokos szegélyű szigetecskék látványa mind hozzájárul ehhez. Ha nyaralni, búvárkodni vágysz és hiszel nekünk , akkor nem egy szigetet választasz a nyaralásodhoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet részed, melyet egyetlen Resort sziget sem tud produkálni. A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványokban és víz alatti élnyekben lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

Ezt láthatod a hajóról

Búvárkodás

A megfelelően kiválasztott, igényes szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelő merülés-vezetőkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló, sziget-látogató program van a vendégek számára. A hét során összesen 16-17 merülés fér a programba egy éjszakai merüléssel. Az úszni tudó, de nem búvár vendégek minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (ez egy 2. hajó) és ha a körülmények ezt lehetővé teszik, sznorkelezhetnek a zátony körül. A délután közepétől pedig többnyire amúgy is strandolás a fő program egy közeli homokpadon és körülötte a sekély, azúrkék tengerben.

Egyik mantás merülés

Nyaralás a Maldív szigetek között

Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után a legtöbb délután ki tudunk menni egy-egy közeli kicsi szigetecskékre, többnyire egy homokpadra. Ezen kívül az úszni tudó nem búvárok, több alkalommal is tudnak a manták felett, dajka cápák felett és természetesen a cetcápa felett is úszni, sznorkelezni. Ezekkel a zömében délutáni, kiegészítő programokkal a nem búvárok is megfelelő aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek meg a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során.

Zátonymerülés látnivalói

5*-os nyaraló hajó

Mellyel mostantól kezdve a túráinkat szervezzük, annyira új, hogy november közepétől kezdett dolgozni. A hajó egy 40 méter hosszú, vadiúj 5*-os luxus szafari hajó, mely szokatlanul magas színvonalat kínál egy felejthetetlen maldív-búvár nyaraláshoz. A négyszintes hajón három szinten találhatók a kabinok, melyekből az utas a jelentkezéskor választhat. Az alsó kabinszinten 6 db klímával, fürdőszobával és minden egyéb kényelemmel felszerelt kétágyas, tágas (egy kabin 3 ágyas) kabin található, míg a nappali szinten kettő és az emeleten pedig 4 db. kétágyas, tengerre néző kabin van. A hajó teljes kapacitása összesen 24 vendég és egy túravezető. A kabinok mérete, felszereltsége, a nappali igényes berendezése, a bár kialakítása és az egyéb szolgálatások a hajón, mind hozzájárulnak egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten van egy Jacuzzi is a vendégek számára, hogy teljes legyen a kényelem. A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok három szinten vannak kialakítva és különböző kategóriájúak, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor kell, hogy megtegye az alaprajz alapján!

A hajó képei

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott megoldást alkalmazzák, ugyanis a búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A 18 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és létra a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebből a zajból a búvár semmit nem hall. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Aki nagyobb, 15 L-es palackot szeretne bérelni, annak 10 USD/nap, plusz 12% GST adót kell fizetnie.

Ilyen az éjszakai merülés :)

Víz alatti látnivalók

Tekintetében kevés hasonló helyszín nyújt annyit, mint a Maldív szigetek élővilága. Egész évben bővelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók nem a szerencsén múlnak. Az, hogy a zátonyok körül hömpölygő, színes halrajokat láthatunk ezres egyedszámmal, teljesen megszokottnak számít, mint a teknősökkel való találkozás is. Itt az év minden részében több merülésen is láthatunk mantákat, hatalmas sting rájákat, sasrájákat és tömegével találkozunk különböző fajta cápákkal. Van olyan merülés a túra során, ahol több száz dajkacávával merülünk együtt és van olyan, ahol kimondottan a cetcápa a fő program. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szűrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyűgöző, a legtöbb esetben 6-7 méter hosszúságúak.

Cápás merülések 2 percben

Menetrend és útvonal

Az évszakra jellemző látnivalók figyelembevételével lett kialakítva, mely szerint Male-ból dél felé haladunk, először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba, ahol számos mertülést végzünk, majd a végén ismét visszahajózunk a Dél-Male atollba és ott fejezzük be a merüléseket az utolsó napon.

Cetcápa merülés 2 percben

Utazás és dátum

A túra résztvevőinek az Emirates légitársaságtól van csoportos repülőjegye, fix áron, mivel ők adták a legkedvezőbb ajánlatot az utazásra. Eszerint pénteken délután indul a járat Budapestről és egy kezelhető hosszúságú, dubai átszállás után délelőtt 9 órakor érkezik meg a csoport Maleba. A hazafelé a repülő szombaton délelőtt 11-kor indul és egy dubai átszállás után 22 óra után érkezik meg Budapestre.

A túra dátuma: 2022. március 18-26.

Jelentkezés módja és további részletek

Amennyiben szeretnél részt venni ezen a búvárkodós, nyaralós túrán bevezető áron, úgy keresd az oktatódat az árral és a részletekkel kapcsolatban. A jelentkezéskor lehetséges kabint választani, melyek három szinten helyezkednek el.