A Travel+Leisure évek óta megtartja “World’s Best Awards” szavazását, amelyen az Afrika-Közel-Kelet kategóriában mindig három desztináció végez az élen a legjobb szigetek versenyében. Az aktuális sorrend változhat, a lényeg nem: Ezek a nemzetközi utazók kedvencei! 

Tapasztalataink szerint a magyar utazók körében sincs ez másképp, hosszú évek óta ezek a legkeresettebb úti célok a térségben, ha trópusi elvonulásra és leeresztésre vágyik az ember. Közös bennük, hogy képeslapra illiően tökéletes, fehér homokos strandokkal várják az utazókat.

Különleges szigetek otthona 

Ki ne hallott volna róluk, aki valaha egzotikus helyekre utazott, vagy tervez a jövőben?! Lenyűgöző természeti szépségeket, egzotikus kultúrákat és felejthetetlen élményeket kínálnak. A három favorit természetesen a Seychelle-szigetek, Mauritius és Zanzibár.  Bemutatjuk, hogy miben különböznek egymástól, milyen árakra számíthatsz, és milyen programokat ajánlunk, ha őket választjátok.

Seychelle-szigetek 

A Seychelle-szigetek az Indiai-óceánban találhatóak, és több mint 100 trópusi szigetből állnak. Az itt található luxusszállodák, a limitált számú turista és a kristálytiszta óceán miatt a Seychelle-szigetek igazi Paradicsomnak számítanak.

seychelle-szigetek-tengerpart-utazás

A szigeteken számos tevékenységet kipróbálhatsz, mint például a sznorkelezés, a búvárkodás vagy az üvegfenekű hajóval való kirándulás. Az árak itt jóval magasabbak, mint más afrikai szigeteken, de a lenyűgöző tájak, a strandok látványos, kerekded sziklái, és a kisebb zsúfoltság kárpótolni fognak.

Mauritius

Mauritius vulkanikus eredetű, így lélegzetelállító hegyek, sűrű erdők és gyönyörű vízesések teszik különlegessé. Mauritius nagy favorit a vízi sportok szerelmesei körében, mind a búvárkodás, a szörfözés, a kiteszörfözés és a mélytengeri horgászat népszerű tevékenység a szigetre látogatók körében.

mauritius-óceán-utazás-madártávlati-kép

Mauritius számos tevékenységet kínál azok számára, akik nem csak a tengerparton szeretnének lustálkodni. A Le Morne Brabant látványos, UNESCO által védett hegye ideális helyszín a túrázásra és a hegymászásra. A csúcsról lenyűgöző kilátás nyílik a szigetre és az óceánra. Chamarel falu mellett található a híres Hét Színű Föld, egy egyedülálló természeti jelenség, ahol a homok hét különböző színárnyalatban pompázik. A környéken található a Chamarel-vízesés is, amelyet szintén érdemes megnézni.

Kulturájára, építészetére és konyhaművészetére az indiai, afrikai, kínai és francia betelepülők szokásai hatottak.

Zanzibár  

Zanzibar Tanzánia partjainál fekszik, és híres fővárosának történelmi óvárosáról, Stone Town-ról, amely az UNESCO világörökség része. A sziget a fűszerek hazája, így egy fűszer túra kitűnő és kötelező program a látogatók számára. Lehetőség nyílik akár helyi családokkal közösen is főzni és a gyakorlatban is kipróbálni a különböző egzotikus fűszerek felhasználását.

zanzibár-nyaralás-tengerpart-utazás

A fehér homokos tengerpartok és a türkizkék tenger a zavartalan pihenés és a vízi sportokhoz tökéletes helyszínei.

Zanzibár különösen vonzó azok számára, akik a kulturális élményeket és a történelmet szeretik ötvözni a trópusi pihenéssel. Árai kedvezőbbek, ennek ellenére a minőségi szállodákban hasonló színvonalú szolgáltatásokra számíthatunk. Zanzibári pihenést gyakran Tanzániai utazást követően választják utasaink, kipihenni a safarik izgalmait.  

Nem véletlenül a legnépszerűbbek

Bármelyik úti célt is válaszd a három közül, biztos lehetsz benne, hogy a tökéletes strandok, a különleges kulturális élmények és a változatos programok felejthetetlen nyaralással ajándékoznak meg. A döntés tehát csak azon múlik, hogy melyik sziget hangulata és programkínálata felel meg leginkább az igényeidnek és a költségvetésednek.