Tunézia fővárosa 1160 óta. A városnézést kezdheti például Medinában. Ez Tunisz történelmi városrésze. Nézze meg az Aziuna mecsetet, amelynek építéséhez Karthágóból hozattak kétszáz oszlopot. És menjen be a Tourbet l-Bey-be! Ez az épület a néhai hercegek, miniszterek és tanácsadók óriási mauzóleuma. Majd csodálja meg a Dar l-Haddad nevezetű egykori lakóépületet, amely a Világörökség része. Ne hagyja ki a Szent Vincent de Paul katedrálist se! Ha szemfüles, talál egy múzeumot (Bardo Nemzeti Múzeum), melynek kincsei a punok, rómaiak, kora-keresztények és arabok egykori életét idézik fel, végül készítsen néhány fotót az otthon maradt barátoknak a Tuniszi Amphiteátrumról is! Érdekes látványt nyújt a Hotel du Lac fejre állított háromszög alakja. És megér egy sétát a Souq l-Attarine, vagyis a parfümkészítők utcája is. Ha elfáradt, üljön be valamelyik étterembe és kóstolja meg az egyik helyi specialitást. Ilyen például Tunézia nemzeti étele, a kuszkusz (gőz felett főtt búzadara paradicsommártással összekeverve, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva). De biztosan talál az étlapon valamilyen tengeri élőlényből készített finomságot is. Az édességek közül igen finomak azok, amelyek a marcipánból készültek, de ha édesszájú, kóstolja végig a mézből, datolyapüréből és mogyoróból készített csemegéket is! Étkezés közben igyon egy pohár bort, de ha tunéziai különlegességre vágyik, feltétlenül ízlelje meg a Thibarine datolyalikőrt, a Boukha fügepálinkát és a tunéziai Celtia sört is.