Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Törökország utazás

törökország utazás isztambul utazás ankara repülőjegy olcsón török riviéra antalya alanya aspendos ephesus perge myra kappadókia hőlégballon szállás hotel pammukkale

Törökország egyike a magyarok kedvenc úti céljainak, nem véletlenül: Végtelen mennyiségű törtélemi és kulturális látnivaló, csodás strandok a Török Riviéra tengerpartjain, változatos gasztronómia és remek ár-érték arányú szállodák széles választéka várja az utazókat országszerte. Egyénileg vagy csoportosan, tengerparton pihenve vagy élménydús körutazáson, a felejthetetlen kikapcsolódás, és egy új világ felfedezése garantált.

A Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 éves utazásszervezési tapasztalattal.

A Török Köztársaság területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Kis-Ázsiában található. Az Anatóliai-félsziget, mely a Fekete-tenger és a Földközi-tenger között helyezkedik el, alkotja az ország fő területét. Északról Grúzia, keletről Örményország és Irán, délről Irak és Szíria, míg nyugatról az Égei-tenger szigetei, Görögország és végül Bulgária határolja.

Időjárás

törökország utazás isztambul utazás ankara repülőjegy olcsón török riviéra antalya alanya aspendos ephesus perge myra kappadókia hőlégballon szállás hotel pammukkale

A szubtrópusi klíma következtében gyakran találkozunk rovarokkal, amelyek a szállodákban is elfordulhatnak. Javasoljuk, hogy vigyen magával rovarirtó szert és szúnyogriasztót. Nyáron lenge, természetes anyagokból készült ruhaneműt, esténként könnyű gyapjúholmit, télen az időjárásnak megfelelő meleg öltözéket javasolunk. A napsugárzás nagyon erős, ezért feltétlenül vigyen magával napszemüveget, naptejet és napellenzőt. Az érkezés utáni első napokban legyen óvatos és ne maradjon hosszú ideig a napon. A hőség miatt az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelő menynyiségű folyadékot vegyen magához.

Az ország topográfiai sokféleségét éghajlata is tükrözi. Kelet felé haladva a klíma egyre ridegebb. A Fekete-tenger partvidéke csapadékos és viszonylag hűvös. Az Égei-tenger és a Földközi-tenger partvidéke mediterrán klímájú. Az ország déli részén a nyár közepén nagyon nagy a hőség, bár az éjszakák lehűlhetnek. Ankarában és az Anatóliai-fennsíkon kontinentális éghajlat uralkodik: forró a nyár és hideg a tél. A Török Riviérán csaknem egész évben szubtrópusi klíma uralkodik, nyáron kb. 30, télen 12-15 fok van.

Törökország UNESCO Világörökségei helyszínei

törökország utazás isztambul utazás ankara repülőjegy olcsón török riviéra antalya alanya aspendos ephesus perge myra kappadókia hőlégballon szállás hotel pammukkale

A törökországi nyaralás során még ha akarnánk sem nagyon tudnánk elkerülni a világörökségi helyszíneket, hiszen annyi van belőlük. Ha tehetjük, látogassunk meg minél többet közülük! Érdemes.

törökország utazás isztambul utazás ankara repülőjegy olcsón török riviéra antalya alanya aspendos ephesus perge myra kappadókia hőlégballon szállás hotel pammukkale

Beutazási feltételek

Turista célú beutazás esetén: magyar állampolgárok számára vízum beszerzése nem szükséges. A vízummentes tartózkodás időtartama összevonva is legfeljebb 90 nap lehet 180 napon belül. A vízummentes beutazás turista és üzleti célú belépésre vonatkozik (üzleti tárgyalások folytatása, konferencia- és vásárlátogatás). Turistaként - tehát vízummentesen - léphetnek be a sport vagy kulturális eseményeken történő szereplés céljával utazók is.

Az útlevélnek 150 napig érvényesnek kell lennie az érkezéstől számítva. Ha ez nem teljesül, a határon visszafordítanak minket, ilyen esetben idegenrendészeti eljárásra lehet számítani, amely során a külképviselet nem tud segítségünkre lenni. Érdemes tehát kétszer is ellenőrizni az útlevelünket!

Tartományok:

Törökország 81 tartománnyal rendelkezik. Minden megyének van egy kormányzói székhelye (merkez ilçe), melynek neve mégy kivételtől eltekintve egyezik a tartomány nevével.

Törökország utazási beszámolók

Ilyen egy tökéletes nyaralás

A nyaralás egyszerűen fantasztikus volt! A környezet, a szálloda, a tenger felejthetetlen élményt nyújtott az egész család számára!

J.Á.M.

Antalya all-inclusive élmény

Tavaly a párommal Antalyába utaztunk. Csodálatos élményekkel tértünk haza. Kellemes csalódás ért bennünket, hisz a törökök vendégszeretőek, tiszták, készségesek, egyszóval mindennel meg voltunk elégedve. A Royal Wings szállodában laktunk, ahol korlátlan teljes ellátást kaptunk. Plusz kilókkal jöttünk haza, mert az ételek, az italok és a kiszolgálás is pazar volt!

A nap bármely szakában, ha valaki éhes volt nem maradt étel nélkül, mert még éjszakai étterem is volt, ahol ugyanúgy megtalálhattunk mindent, mi szem szájnak ingere. A hotel kertjében sorakoztak a különböző éttermek, mögötte pedig a medencék. Talán kétszer mentünk ki a szállodából a városba, mert nem volt rá szükség, hogy elhagyjuk a hotelt. Mindent megtalált az ember amire vágyott. Italból is korlátlanul lehetett fogyasztani, a végén már szóltam a pultosnak, hogy kevesebb ginnel kérem a tonikot, mert félig töltötte ginnel. Csak jót tudok mondani Törökországról, ahol a tenger szintén felejthetetlen.

Ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret finomakat enni és közben koktélokkal a kezében élvezni a napot, az életet.

V.E.