fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

PIRENEUSOK

7 nap
idén 1 alkalommal

448 800 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 629793

Program leírás

Utazás: Budapest - Barcelona - Budapest útvonalon menetrendszerinti repülővel, a körutazáson légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: *** / **** szállodák kétágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest - Barcelona - Tarragona
Repülés Barcelonába a délelőtti órákban. Érkezést követően utazás Katalónia egyik érseki székhelyére, TARRAGONA-ba. Rövid séta az ún. a római korba kalauzoló ,,Archeológiai sétányon". A Balcón del Mediterráneo az egyik legszebb kilátóhely, ahonnan az amfiteátrum és a Földközi-tenger panorámája tárul elénk. Utazás Salouba. Vacsora, szállás.

2. nap: Poblet - Santes Creus
Délelőtt kirándulás POBLET-be és SANTES CREUS-ba, mindkét kolostorváros az UNESCO világörökség része. A települések, mint hatalmas múzeumok őrzik a XII-XIV. századi műkincsek gazdagságát. Vacsora, szállás Salouban.

3. nap: Cervera - La Seu D' Urgell - Andorra
Városnéző séta CERVERA-ban. A települést V. Fülöp emelte városi rangra. Idehelyezte a barcelonai egyetemet, mely 1842-ig Katalónia egyetlen egyeteme volt. Belvárosi séta során megtekintjük még a városfalat és a XII-XIII. századi Szűz Mária templomot. LA SEU D'URGELL egyházi központ. A város püspöke a francia államelnökkel együtt, a VIII. században Nagy Károly által alapított Andorra egyik ,,társhercege". A mai katedrális IX. századi lombard alapokra épült. A legszebb része a XIII. századi kerengő és a román-gótikus retablo (szárnyas oltár). Továbbutazás Andorrába, a mini-államba. Vacsora, szállás Andorrában.

4. nap: A Pireneusok világa
Ízelítőt kapunk a Pireneusok világából. ANDORRA alig ismert a turisták körében, pedig az útleírások úgy tartják, hogy ,,óriás a törpék között". Államformája egyedülálló a világon. Völgyei nehezen megközelíthetőek, népe katalán nyelven beszél, amelyet már csak a lakosság kb. 1/3-a anyanyelven beszél. A főváros mellett, ismerkedés a völgyek, és kisebb falvak látnivalóival is (Meritxel, az andorraiak szentélye, Pal). Vacsora, szállás Andorrában.

5. nap: Ripoll kolostorai - Besalu
A mini államból a tengerpartra vezető út során fantasztikus panoráma tárul elénk! RIPOLL Szűz Mária-kolostora csodálatos módon, szinte teljes épségben vészelte át a XV. századi földrengést, mely a település középkori épületeit megsemmisítette. A hatalmas bencés kolostor-együttest a VI. században alapították, XII-XIV. században készült kerengőjét Katalónia legszebb román kori alkotásai közé sorolják. BESALU máig megőrizte középkori jellegét, sétánk során megismerhetjük hangulatos utcáit, tereit. Vacsora, szállás a Costa Brava északi részén, Rosasban.

6. nap: Elne - Collioure - Perpignan
ELNE-ben az egyik különleges műremek a kolostor kerengője, amely a XII. századi későromán építészet gyöngyszeme. Az oszlopfők igényes megmunkálása a legszebbek közé sorolja Európában. COLLIOURE-ban a tengerparton áll a francia királyok - római kori alapokra épült - palotája. Két oldalán a régi mór negyed, illetve a halászfalu. A strand és a 3 km hosszú, festői tengerparti sétány népszerű a turisták körében. Délután látogatás PERPIGNAN-ban, a mallorcai királyok palotájában. A nyüzsgő kulturális életet élő, festői óváros is rengeteg látnivalót tartogat (Le Castillet-torony, St. Jean katedrális, városháza stb.). Vacsora, szállás Rosasban.

7. nap: Gerona - Pacs del Penedés - Barcelona repülőtér - Budapest
GERONA (Girona) románkori templomépítészetének remekeit tekintjük meg. irány a katalán borgyártás hazája. VILLAFRANCA DE PENEDÉS-ben található a spanyol Torres pincészet központja. A dinasztia már a 17. század óta foglalkozik borkészítéssel, mára több kontinensre kiterjedő borbirodalmat mondhat magáénak. Kóstolóval egybekötött látogatás a pincészetben. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek: Poblet-kolostor, Pireneusok területe (Mont Perdu)

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?andorra 

Árak

Teljes ár: 448.800,- Ft (389.800 Ft + kb. 59.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 85.000,- Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 10,- EUR (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / borravaló: 10,- EUR

Minimális utaslétszám: 30 fő                            

Felár 25--29 fő esetén: 90,- EUR  (Helyszínen fizetendő!)             

Árfolyam: 1 EUR = 385,- Ft

Belépőjegyek és a fülhallgató: kb. 120,- EUR

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %


A BBP utasbiztosítást, a teljes ár tartalmazza!

 

 

 

x PIRENEUSOK

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 1 alkalommal

448 800 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok