fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

SANTIAGO DE COMPOSTELA

8 nap
idén 1 alkalommal

588 900 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 632640

Program leírás

Felkeressük Baszkföld, Kantábria és Asztúria legszebb városait és az európai zarándoklatok két jelentős állomását, Lourdes-t és Santiago de Compostela-t. Utazunk a Pireneusok impozáns csúcsai között és láthatjuk az Atlanti-óceán által formázott, festői észak-spanyol partokat!

Utazás: Budapest - Barcelona és Madrid - Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: ***/**** szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest - Barcelona - Lourdes 
Repülés Budapestről a reggeli órákban Barcelonába, továbbutazás autóbusszal a franciaországi LOURDES-ba, ahol Bernadette életének helyszíneit, a Mária-jelenések kegyhelyeit nézzük meg. Aki pedig zarándoklatként fogja fel santiagoi útját, itt részt vehet az esti fáklyás körmeneten is. Vacsora, szállás Lourdes-ban.

2. nap: San Sebastian - Bilbao - Suances 
Spanyolországba SAN SEBASTIAN-nál, az ország nyári fővárosánál térünk vissza, ahová korábban a madridi nyári hőség elől menekült a királyi család és a minisztériumok. BILBAO-ban megnézzük többek között a függőhidat (Puente Vizcaya), mely a Világörökség része. Vacsora, szállás Suances környékén.

3. nap: Suances - Altamira - Santillana - Oviedo - León 
Első állomásunk ALTAMIRA híres Barlang Múzeuma, amely a történelem előtti idők Sixtus kápolnájaként is ismert. A páratlan művészi alkotás több mint 15 ezer évvel ezelőtt készült és a dél-európai, ún. magdaléni kultúrák kivételes emléke. Következő állomásunk SANTILLANA a XV-XVII. századi nemesi paloták, festői utcák és terek kisvárosa. OVIEDO-ban megtekintjük a korai asztúriai építészet legnagyobb értékeit. San Julian de los Prados a legjobb állapotban fennmaradt IX. századi falfestéssel büszkélkedik, a katedrális ókeresztény kápolnájának X. századi kincsei után, az óváros felfedezése következik. Vacsora, szállás Leónban.

4. nap: León - Astorga - Ponferrada 
Ismerkedés a királyi várossal, LEÓN-nal: Plaza Mayor, városfalak, gótikus katedrális, román San Isidoro, a világ egyik legjelentősebb román mennyezetfreskója, királysírok, üvegablakok, a San Marco 100 méter hosszú platareszk homlokzata. Továbbutazás ASTORGA-ba, melynek fő látnivalói Gaudi palotája és a katedrális. Vacsora, szállás Ponferradaban.

5. nap: Ponferrada - Lugo - Santiago de Compostela 
PONFERRADA a templomos lovagok egykori székhelye, a XII. században alapított erődítmény még romjaiban is impozáns. Rövid pihenő LUGO-ban, ahol megtekintjük a rómaiak által épített városfalat. Irány Santiago de Compostela! Vacsora, szállás Santiago környékén. 

6. nap: Santiago de Compostela
Az egész napot Jakab apostol városában töltjük. Legyünk zarándokok, vagy csak esztéták, netán a városképek vagy a hangulatok kedvelői, itt megtaláljuk, amit kerestünk. Hogy mit? Ezt az előzetes program nem mondhatja el, de egy tanácsunk lehet: tessék jól felkészülni! A várossal egyszerűen nem lehet betelni! Vacsora, szállás Santiago környékén.

7. nap: Ourense - Valladolid 
Ismerkedés OURENSE főbb látnivalóival: XII-XIII. századi katedrális (Santiago után a legszebb Galiciában), óváros, festői terek. A későbbiekben ismerkedés VALLADOLID nevezetességeivel (Plaza Mayor, a San Gregorio és a San Pablo homlokzata kivilágítva is szép). Vacsora, szállás Palencia környékén.

8. nap: Valladolid - Burgos - Madrid - Budapest 
Utazás BURGOS-ba. A tartományi és érsekségi székváros a gótikus építészet fellegvára, itt áll a Szűz Mária katedrális, mely egyike Spanyolország legelső, legszebb és legegységesebb székesegyházainak. Transzfer a madridi repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
Franciaország:
A Szent Jakab zarándokút Franciaországra eső része
Spanyolország:
A Szent Jakab zarándokút
Bilbao függőhídja
Altamirai barlang
Oviedo - Emlékművek
Santiago de Compostela - Óváros
Burgos - Katedrális

 

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

Árak

Egyágyas felár: 116.000 Ft (szeptemberben)      

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Belépők, fülhallgató, helyi vezetések, foglalási díjak: kb. 150 EUR (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / borravaló: 10 EUR

Minimális utaslétszám: 35 fő                           

Felár 30-34 fő esetén: 90 EUR (Helyszínen fizetendő!)                        

Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x SANTIAGO DE COMPOSTELA

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

588 900 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok