Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Barcelona utazás és repülőjegy

A katalán főváros, a modernizmus városának is szokták nevezni. Rengeteg látnivaló várja Barcelonában is a látogatókat, mi itt csak néhány nevezetességre hívjuk fel a figyelmét. A többit fedezze fel!

Mi mással kezdenénk Barcelona bemutatását, mint a Szent Család Templomával (La Sagrada Familia). Gaudí fő műve ez a több mint 100 éve épült templom, amit a jövő templomának is szoktak nevezni. Elkészülte után a világ legnagyobb bazilikája lesz, és természetesen már a Világörökség része. Ugyanúgy, mint az 1900 és 1914 között épült Güell park, ami szintén Gaudí munkája. És még két Világörökség, ami Gaudí műve: A Casa Batlló és a Casa Milá. Ez utóbbi a művész utolsó lakóháza, amit egy gazdag textilgyáros (Roger Segimon de Milá) számára készített – terv nélkül egy egyszerű vázlat alapján!

A Világörökség része a Szent Pál kórház (Hospital de Sant Paul) is. Érdekes, hogy Lluís Domenech i Montaner által készített épületben még mindig dolgoznak, bár tervezik, hogy múzeummá alakítsák át. Ha szereti a modern művészetet, nézze meg a Torre Agbart! Ez a 144 méter magas felhőkarcoló Jean Nouvel műve. Barcelona leglátogatottabb múzeuma a Picasso Múzeum (Museu Picasso). A művész több mint 3500 alkotását csodálhatja meg. A Katalónia Nemzeti Múzeum a katalán nemzeti örökség múzeuma. És még néhány ötlet, amit érdemes megnézni: az olimpiai falu, a Gótikus negyed, Las Arenas bikaviadal aréna és José María Jujol szökőkútja…

Ha maradt energiája, sétáljon végig a La Ramblá-n! Pihenjen a sétálóutca egyik kávézójának teraszán, vagy vásárolgasson az üzletekben. A platánfák árnyékában komédiások és zsonglőrök szórakoztatják a látogatókat.

Ha csak repülőjegyet keres olcsón, tekintse meg keresőnket