fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN ★★★★

10 nap
idén 1 alkalommal

679 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 631079

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Malaga - Ronda - Sevilla - Córdoba - Granada- Cartagena - Nerja

Spanyolország változatos tartományai és régiói közül Andalúzia a leghíresebb. Különleges gasztronómiája, lenyűgöző építészete és izgalmas történelme teljesen magával ragadja az ide érkezőket. Az operákban megörökített és a XIX. századi művészetben és irodalomban élénken ábrázolt Andalúzia gyakran Spanyolország egészének szinonimájaként szolgál: a napsütötte, fiesztázni vágyó, gitározó trubadúrok, vakmerő bikaviadorok, temperamentumos operahősnők földje. Bár ez a leegyszerűsített portré lehet elavult, sztereotip és túlságosan romantikus, mégis van benne igazság. Andalúzia a modernizáció ellenére továbbra is egy temperamentumos és szenvedélyes hely, ahol akkor jár át minket a város hangulata, amikor a legkevésbé számítunk rá. Andalúzia biztosan rabul ejti szívünket akár egy nyüzsgő tapas bárban zsúfolódunk össze, vagy egy flamenco előadás szépségében veszünk el, esetleg az Alhambra lenyűgöző szépségét csodáljuk. A körutazás végén a népszerű La Manga gyönyörű tengerpartja nyújt pihenést.

1. nap o Budapest - Malaga - Mijas

Elutazás Budapestről Malagába repülőgéppel. Az érkezést követően transzfer a Mijas városkában lévő szállásra. Mijas az egyik legeredetibb, mórok által alapított andalúz kisváros. A hegyoldalba épült piros tetős, fehérre meszelt házikók kovácsoltvas erkélyeiről lefüggő növények képeslapra kívánkozó látványt nyújtanak. Az idegenvezetővel tett séta során a kávézókkal, kisvendéglőkkel tarkított, kanyargó, macskaköves utcákon sétálva máris megtapasztalható az az életöröm, ami a dél-spanyolországi utazást feledhetetlen élménnyé varázsolja. Szállás és vacsora Mijasban.

2. nap o Mijas - Gibraltár - Mijas

Pihenés a szállodában vagy fakultatív program: kirándulás Gibraltárhoz. Földrajzilag Spanyolország, közigazgatását tekintve Nagy-Britannia része. A spanyolok által ,,sziklának" nevezett koronagyarmat az Atlanti-óceánt és a Földközi-tengert köti össze. Az egyik legkedveltebb nevezetessége a Skywalk kilátó, ahonnan megtekinthető három ország és két kontinens, mindez 340 méter tengerszint fölötti magasságban. Számos látnivaló nyújt lehetőséget a szabadidő kellemes és aktív eltöltésére, kezdve a viktoriánus kori utcáival, melyek a spanyol kultúra jegyeit szintén magukon hordozzák.

3. nap o Mijas - Ronda - Sevilla

Az utazás következő állomása a gyönyörű fekvésű Ronda városka, melynek meglátogatása ,,kötelező" program a régióban. A várost a Guadalevín folyó mély szurdoka szeli ketté. Hídjai lenyűgözőek, a legmagasabb a Puento Nuevo, amely 120 méteres magasságban ível át a folyó felett. Spanyolország igazi arca látható Rondában, ahol a városnéző séta során a jellegzetes mór házak szépsége mellett a Santa Maria La Mayor-templom és az ország legrégibb bikaviadal arénája is megcsodálható. Továbbutazás Sevillába, a tartományi fővárosba. Szállás Sevilla-ban.

4. nap o Sevilla

Egész napos városnézés keretében Sevilla nevezetességeinek megtekintése: a katedrális, az Alcazar és a jellegzetes Santa Cruz negyed felfedezése (a megtekintett látnivalók az aktuális nyitvatartás függvényében változhatnak). Sevilla kanyargós utcáival, a mór stílusjegyeket magukon viselő házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Székesegyháza a világ legnagyobb gótikus katedrálisa. Szállás Sevilla-ban.

5. nap o Sevilla - Córdoba - Granada

Elutazás Córdobába, amely az azonos nevű andalúz tartomány székhelye. A várost a kartagóiak alapították a római korban, majd az arabok fellegvára lett. A IX - X. században élte virágkorát, ekkor Európa harmadik legnagyobb városa és egyben az akkori arab világ legfontosabb szellemi és művészeti centrumainak egyike volt. Mór jellegét a mai napig őrzi a gyönyörű város, amely Andalúzia egyik kihagyhatatlan látnivalója. Városnézés keretében a mecset és a zsidó negyed megtekintése. Továbbutazás Granadába. Este fakultatív program: egy tüzes hangulatú flamenco-show megtekintése. Szállás és vacsora Granadában.

6. nap o Granada

Évszázadok során költők, írók, zenészek, utazók énekelték és éneklik meg ma is szépségét, titokzatosságát, megejtő varázsát. Itt található a világ egyik leglátogatottabb műemlék együttese, a csodálatos mór palotaegyüttes, az Alhambra. A ma 200 ezer lakosú város éghajlata enyhe és száraz, levegője tiszta. Nemcsak világhírű műemlék együttese, hanem belvárosának hangulatos utcái, a bazárok, a szép középkori paloták, a lakóházak is megérnek egy kis barangolást. Látogatás az Alhambrában, az Ibériai-félsziget utolsó muszlim királyságának egykori fővárosában. A látogatás után séta a palotaegyüttest körülvevő Generalife lenyűgöző kertjeiben, majd szabadprogram.

7. nap o Granada - Costa del Sol

Elutazás Granadából Costa del Sol-ra. A Costa del Sol - a Napos Part - hátországával, a nagy múltú Andalúziával együtt az ibériai félsziget legjellegzetesebben spanyol tájegysége. Műemlékekben és természeti szépségekben gazdag, olyan hátteret ad a tengerpartnak, mint Provence a francia Riviérának. Három éjszakai szállás reggelivel Costa del Sol egyik kedvelt üdülőhelyén.

8-9. nap o Costa del Sol

Pihenés Andalúzia napsütötte partvidékén, Costa del Sol-on, ahol a kellemes klíma mellett festői strandok, hangulatos városkák, megannyi élmény és felfedezni való várja a látogatókat.

10. nap o Costa del Sol - Malaga - Budapest

Reggeli után utazás autóbusszal a malagai repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Ellátás:

és 7 alkalommal vacsora

x ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Malaga és Valencia - Budapest útvonalon, turista osztályon, átszállással, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal)

 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • reggeli, valamint 5 alkalommal vacsora program szerint

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók

 • fakultatív program (minimum létszám: 12 fő)
  ? Flamenco show
  ? Kirándulás Gibraltár


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

10 nap
idén 1 alkalommal

679 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok