fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

AZORI-SZIGETEK ★★★★

8 nap
idén 1 alkalommal

849 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel ★★★★
  • ELLÁTÁS
  • Választható
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 644768

Program leírás

Az Atlanti-óceán közepén található, Portugáliához tartozó vulkanikus szigetcsoport kilenc lélegzetelállító szigetből áll (Sao Miguel, Terceira, Faial, Pico, Santa Maria, Graciosa, Sao Jorge, Flores és Corvo). Utazásunk során ezek közül négyet látogatunk meg, ahol páratlan látnivalókkal ismerkedhetünk meg és rengeteg élménnyel gazdagodhatunk!

Utazás: Budapest - Ponta Delgada és Terceira - Budapest útvonalon, Lisszabon-i átszállással a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival. A körutazáson a SATA helyi légitársaság repülőjárataival, légkondicionált autóbuszokkal, valamint hajóval.

Elhelyezés: négycsillagos szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és ebéd a 3. és 7. napon, valamint 7 alkalommal fakultatív vacsora

 

1. nap: Budapest - Lisszabon - Ponta Delgada
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, Liszabon-i átszállással. Érkezés kora délután Sao Miguel szigetére. A szállodai transzfer után gyalogos városnézés a szigetek közigazgatási székhelyén, PONTA DELGADA-ban. Séta a hangulatos városkában, a szűkre szabott, macskaköves utcákon, parkokban. Megnézzük a reneszánsz stílusban épült Sao Bras-erődöt az óceán partján, a barokk Sao Sebastiao Székesegyházat, a városházát és a városkaput. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap: A nyugati part - Sete Cidades
Reggeli után utazás a páratlan szépségű, SETE CIDADES krátertavakhoz, melyek 1440-ben jöttek létre egy vulkánkitörés következtében. A 3.000 m magas vulkáncsúcs helyén két kristálytiszta tó alakult ki: a Lagoa Azul (Kék-tó) és a Lagoa Verde (Zöld-tó). Meglátogatjuk a Pico de Carvao hegycsúcsot, Sete Cidades-t, a Miradouro de Esclavado kilátót és Bretanha egyházközséget. Látogatás teszünk egy ananászültetvényen, ahol a különleges ananászlikőr megkóstolása közben betekintést nyerhetünk a gyümölcs termesztésének rejtelmeibe is. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Fogo tó - Ribeira Grande - Furnas - Vila Franca do Campo
Reggel a LAGOA DO FOGO, azaz Tűz-tó elnevezésű, smaragdzöld krátertó csodálatos kilátópontjához kirándulunk. RIBEIRA GRANDE a sziget második legnagyobb városa, ismerkedés a nevezetességekkel: városháza, Matriz templom, völgyhíd és a városi park. Utazás kelet felé, rövid pihenő a Santa Iria Belvedere kilátópontnál. Látogatás egy teaültetvényen. Továbbutazás a FURNAS-TÓ partjára. Fürdési lehetőség a termál tóban vagy sétálhatunk a Terra Nostra botanikus kertben. A tó északi részén megnézzük a gejzíreket és megkóstoljuk Cozida nevű helyi ételt. (Ez a zöldséges pörkölt a talajból feltörő meleg vizű források gőzében fő meg. Régen a tűzhelyet helyettesítette, a háziasszonyok reggelente eltemették vaslábasukat a földbe, délben pedig kiásták az elkészült ételkülönlegességet.) Szálláshelyünket VILA FRANCA DO CAMPO-n, a sziget régi fővárosán keresztül érjük el. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Faial
Reggel transzfer a repülőtérre, utazás FAIAL szigetére. Érkezés után meglátogatjuk a Flamingók-völgyét, Caldeira-t és a Capelhinos-vulkánt. Ezt követően barangolunk a sziget hangulatos fővárosában, HORTA-ban, ahol megtekintjük a Peter Café Sport-ot, Marina da Horta-t, és a régi Jezsuita Kollégiumot (Colégio Jesuítas), valamint az Igreja Matriz templomot. Szállás Hortában.

5. nap: Pico
Kirándulás hajóval PICO szigetére. Ellátogatunk az Azori-szigetek egyik legismertebb jelképéül szolgáló Pico-hegyhez, a 2.351 méter magas tűzhányóhoz. Megtekintjük továbbá az UNESCO világörökségéhez tartozó bortermelő vidéket. A sziget hajdanán a bálnavadászok központja volt, így meglátogatjuk a Bálna Múzeumot. Este visszatérünk Hortára, a szálláshelyünkre.

6. nap: Terceira - Praia da Vitória
Reggel transzfer a repülőtérre, utazás Terceira szigetére. Érkezés után PRAIA DA VITÓRIA városába látogatunk. Séta a lenyűgöző belvárosban, felkeresve a XV-XVI. századi épületeket, nevezetességeket. Délután szabadidő. Fakultatív program keretében bálna-és delfinlesre mehetünk. Szállás Angra do Heroísmoban.

7. nap: Angra do Heroísmo - Monte Brasil - Algar do Carvao - Biscoitos
Városnézés ANGRA DO HEROISMO-ban: reneszánsz óváros (Világörökség része), Sao Jo?o Baptista erőd, Capitaes Generais palota, Katedrális. Körbejárjuk a szigetet: MONTE BRASIL kilátó, ALGAR DO CARVAO barlangja (ez az egyetlen látogatható függőleges vulkáni kürtő a világon), látogatás a BISCOITOS-i bormúzeumban és megnézzük a fekete vulkáni kövekből kialakult természetes úszómedencéket is. Ebédre megkóstoljuk a helyi jellegzetes ételt, az alcatrat. Szállás Angra do Heroismoban.

8. nap: Angra do Heroísmo-Lisszabon-Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Lisszabon-i átszállással.

UNESCO Világörökségek: Angra Do Herosimo belvárosa, Pico-szigeti borvidék

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia

Árak

Teljes ár: 849.000 Ft (795.000 Ft + 54.000 Ft reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 189.000 Ft

Vacsora felára (7 alkalommal itallal): 127.000 Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 80,- EUR) nem foglalja magában.

Fakultatív program:
-Delfin- és bálnales kishajóval (időjárás függvényében): kb. 60,- EUR (Helyszínen fizetendő.)

Az előre meghirdetett programok módosulhatnak a szigeteken belül időjárás és nyitvatartás függvényében!

Minimális utaslétszám: 20 fő

Garancia felár: 15-19 utas esetén 100 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

Kalkulált útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 40,- EUR

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

x AZORI-SZIGETEK ****

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

849 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok