Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Lisszabon utazás

Fogjunk egy térképet és nézzünk szét a fővárosban! Lisszabon hét dombra épült, a Tejo torkolatánál fekszik. Bármelyik dombról gyönyörű kilátásban lehet részünk. Igazán romantikussá tehetik kirándulásunkat a szűk kis utcák és a hangulatos vendéglők. A belvárosban (Baixa) megnézhetjük a Szent-György várat és az óváros (Alfama) régi épületeit. Lisszabontól nyugatra, a folyó mentén találjuk Belémet – rengeteg látnivalóval. Álljon ki a tengerpartra! Tetszik a kilátás? Képzelje el, hogy a nagy földrajzi felfedezők is ezt a horizontot látták, amikor világhódító útra keltek az Atlanti – óceánon!

A Mosteiro dos Jerónimos, vagyis a Jeromos kolostor a Világörökség része. Az 1502-ben épült kolostor Lisszabon egyik legszebb épülete. Ugyancsak Világörökség a Torre de Belém, azaz a Belém torony, amely egykor a folyótorkolatot és a kolostort védte, mára pedig Lisszabon egyik jelképévé vált. A városnézésből nem maradhat ki a Felfedezések emlékműve és Európa egyik legnagyobb, Oceanário de Lisboa névre keresztelt tengeri akváriuma sem, ahol békatalpak nélkül figyelhetjük meg az óceánok és tengerek gyönyörű élővilágát.

Pici utca, kis vendéglő, romantika. Hogy mitől egyedi? Hallotta már a fado-t? Ez a lisszaboni zene igazi portugál jellegzetesség. Az éneket általában a guitarra nevű, 12 húros, pengetős hangszer, és egy akusztikus gitár kíséri. A "fado" szó jelentése: sors. A dalok hangulatát meghatározza a szomorúság és a vágyakozás.