Hova utazhatok?

Különleges ajánlatok és információk:

Moszkva utazás

oroszország utazás vízum moszkva szentpétervár repülőjegy olcsón csoportos utazás látnivalók szállás hotel wizzair aeroflot tranzit vízum átszállás mortons travel utazási iroda

Oroszország fővárosa, politikai, gazdasági, pénzügyi és oktatási központja. Történelme egészen az 1100-as évek közepéig vezethető vissza. A folyamatos fejlődés és erősödésnek köszönheti, hogy mint Oroszország fővárosát ismerjük. Igaz rövid ideig ezt a szerepet Szentpétervár kapta meg, mígnem Lenin 1918-ban újra Moszkvát tette meg fővárossá.

Ma már múzeumok, régi épületek és utcák őrzik ennek az igazi és felejthetetlen világvárosnak a történetét. Az utóbbi néhány évtizedben a város igazi metropolisz lett. Korszerű és hatalmas felhőkarcolók mellett világszínvonalú üzleteket és szolgáltatásokat találunk a legfrekventáltabb részeken. A Tverszkája úton sétálva szinte el is felejtjük, hogy hol járunk. Bármelyik nyugati országgal felvehetné a versenyt.

Luxusszállodák, különböző világmárkákat felsorakoztató elegáns üzletek, nyugati stílust képviselő éttermek és kávézók várnak mindenkit. Hangulatos és extravagáns bárok és éjjeli szórakozóhelyek csalogatják a fiatalokat.

Mindemellett az UNESCO Világörökségi listára is felkerült több látnivaló a városból, melyeket ott jártunkkor mindenképp meg kell tekintenünk:

A városban mindemellett számost látnivaló akad. A Kuszkovo, az Osztankinói Seremetyev kastély, a Megváltó Krisztus Székesegyház, a Moszkvai Állatkert. Ezeken kívül még számos múzeum és színház kápráztat el bennünket.

oroszország utazás vízum moszkva szentpétervár repülőjegy olcsón csoportos utazás látnivalók szállás hotel wizzair aeroflot tranzit vízum átszállás mortons travel utazási iroda

Moszkvát télen érdemes meglátogatni, hiszen a hideg ellenére a havas város ámulatba ejti az embereket. De érdemes lehet a rideg tél elmúltával is ide látogatni, hiszen rengeteg színes programmal készülnek az oroszok a turisták fogadására. S még egy érdekesség! Az oroszok szeretnek olvasni, tehát ne lepődjünk meg, ha könyvvel, ebook olvasóval a kezükben sétálnak, vagy éppen sorban állva olvasnak.

Tudta?

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink