fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Ománi Szultánság Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára (Ománi Szultánság Arábia tengeri ka ★★★★

9 nap
idén 2 alkalommal

1 053 333 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • leírás szerint
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 623036

Programleírás

1. nap: Budapest - Maszkat

Elutazás Budapestről a délutáni órákban. 

2. nap: Maszkat 

Megérkezés Maszkat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. Délelőtt Maszkat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán  palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, illetve az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Maszkat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.

Tervezett szállás:  Wyndham Garden Muscat****   vagy hasonló

   

3. nap: Jebel Shams

(ebéd, vacsora)

Reggeli után kijelentkezés a szállodából,indulás az Al Hajar vonulatai mentén Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra (Nap-hegy), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe és a közeli elragadó hegyi falvakba. Ezek közül is kiemelkedik Misfat Al Arbeyeen festői kis falva. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést. 

Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon - Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyonjának is nevezik. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. "Balcony Walk", a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz.

Tervezett szállás: Sama Heights Resort****  vagy hasonló

4. nap: Balcony Walk - Jebel Akhdar

(ebéd, vacsora)

Délelőtt kirándulás a meredek sziklafalon, amelynek egyik természetes párkányán fut az úgynevezett "Balcony Walk", egy több mint 300 éves ösvény. Utunk egy sziklába vájt faluba, a Sab Bani Khaimis romjaihoz tart. 

A séta nem zajlik nehéz terepen, ugyanakkor páratlan a kilátás. Amennyiben nem szeretnének végigmenni az útvonalon, bármikor lehetőség van visszafordulni az autóbuszhoz. 

Később utazás tovább a Jebel Akhdar-ra. Az út egy 30 km-es szerpentinen visz fel a hegytető falvaihoz, és varázslatos völgyeihez. Ebéd, majd séta a gránátalma és rózsaültetvényei között majd a Wadi Bani Habib elhagyott falujába. 

Tervezett szállás:Hotel Golden Tulip Nizwa**** vagy hasonló

Balcony Walk: természetes, a hegy oldalába vájt ösvény, biztonságos, de akinek erős tériszonya van, lehet, hogy kényelmetlen. A kirándulás oda - vissza túra. Aki nem szeretné végigcsinálni, könnyen visszafordulhat amikor jól esik és bevárhatja a csoport többi tagját a kiindulópontnál vagy a parkolótól nem messzi kilátóban. 

5. nap: Nizwa - Ibra - Wahiba Sand

(ebéd, vacsora)

Reggeli után megnézzük Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Látogatás a 17.században alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon. Ebéd Ibrában, majd az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.

Autózás 4x4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.

Tervezett szállás:Arabian Oryx Camp vagy hasonló

6. nap: Wadi Bani Khalid - Turtle Beach

(ebéd, vacsora)

Reggeli után lehetőség van tevegelni vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé. Később utazás tovább Omán leglátványosabb ,,wadi"-jához, (wadi - arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni). A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében, összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.

Ebéd után indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba. Vacsora után, késő este helyi túravezetővel megpróbáljuk meglesni a tojásaikat lerakó óriás teknősöket. 

Tervezett szállás:Turtle Beach Resort****vagy hasonló

7. nap: Sur - Wadi Shab - Bimmah Sinkhole

(ebéd)

Reggeli után még lehetőség van egyet mártózni a tengerben, majd utazás tovább a tengerpart mentén Maszkat felé. Rövid megálló Sur-ban, mely fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.

A Wadi Shab Omán egyik leggyönyörűbb wadija. A kirándulás egy összesen kb. 7,5 km-es túra, mely során nincsenek nagy szintkülönbségek, viszont időnként elkeskenyedik az ösvény, több kifényesedett, csúszós sziklán kell átlépni, előfordulhat, hogy kisebb vízmosáson kell átkelni. Összességében nem nehéz terep, de mindenképpen kell egy nem csúszós, a lábat jól tartó cipő. Ha valaki úgy érzi, hogy túl nehéz a terep, az egyik idegenvezetővel gond nélkül visszafordulhat, és várhatja a többieket a völgy bejáratánál található kávézó teraszán. A belső, egymásba érő tavakban is vigyázni kell, helyenként csúsznak a sziklák. Itt is javasolt addig menni, ameddig az ember biztonságosan érzi magát, bármikor vissza lehet fordulni. A tavak felfedezéséhez mindenképpen ajánlott a vizicipő használata. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben. 

Az utolsó megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt. Megérkezés Maszkatba a késő délutáni órákban.

Tervezett szállás: Wyndham Garden Muscat****  vagy hasonló  

8. nap: Szabad program vagy fakultatív hajókirándulás

Reggeli után látogatás a Nagymecsetbe, majd egész nap pihenés a szállodában - szabad program, bazár és séta a városban.

Fakultatív program: délelőtt transzfer a kikötőbe. 4 órás hajókirándulás ebéddel, tradicionális arab dhow-n a Bandar Khiran lagúnához, ahol fürdeni, búvárkodni is lehet (snorkel). A nap hátralévő részében pihenés az elmúlt napok sűrű programjai után.

Tervezett szállás: Wyndham Garden Muscat****  vagy hasonló

9. nap: Maszkat - Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, utazás haza.


A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Hosszabbítási lehetőség: Salalah 


UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Aflaj/Falaj öntözőrendszer
 • Wahiba Dűnék

 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Nem csak Arábia, de Földünk egyik leggazdagabb állama is egyben. A Hormuzi-szoros, a Perzsa-öböl, az Arab-tenger és az India-óceán lágy vizeivel, s tágra nyitott kapukkal a Nagyvilágra.

Finnországi vagy franciaországi életszínvonallal, de a szomszédos arab államoktól eltérően, luxus építkezések, presztízs beruházások nélkül. Az első és egyetlen szultánság, ami olajgazdagságának jelentős hányadát a természetvédelemre fordította és fordítja. Több mint 40 éve sikeresen működő tájvédelemmel - a Közel- Keleten egyedüli természeti látnivalók kincsestárával. Kincsei a 3.000 m magasságot meghaladó hegyek; 1.000 m mélységű kanyonok; belakatlanságukban festői homoksivatagok, és a hegyek mélyén rejtőzködő zöld oázisok sora.

A híres gyöngyhalászok unokái ma a látogatókat ,,viszik a gyöngyhöz", a szigetek ezerszínű korallvilágába, míg a néhai kereskedelmi utak mentén épített erődök (több mint 500 erőd!) UNESCO világörökségi múzeumokként működnek, modern kalauzolással, 6-7 nyelven. Látnivalókban való bővelkedése csak tovább javítja az amúgy is fokozottan előnyös, csábító adottságait. Nem csoda, hogy a természet szerelmesei teljesen védtelenek - mesés keleti bűbájával szemben.

x Ománi Szultánság Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára (Ománi Szultánság Arábia tengeri ka ****

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 6 USD/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  325 000 Ft
 • fakultatív hajókirándulás
  72 600 Ft (min. 10 fő) 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel (melynek értéke: kb. 265.000 Ft)
 • 8 éjszakai szállást helyi 4* szállodákban, 1 éjszaka komfortos sivatagi táborban
 • a reggelit és 5 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora
 • a különbuszt és terepjárót a körutazás során
 • a helyi, magyar nyelvű idegenvezetéstFakultatív programok

Fakultatív hajókirándulás (minimum 10 fő): 72.600 Ft/ fő

Hosszabbítási lehetőség: Salalah-ban 5* szállodában

+ 4 éjszaka (belső járatok, nemzetközi repülőjegy módosítási díja, félpanzió ellátás, repülőtéri transzferek)

kétágyas szobában: 450.000 Ft-tól/ fő

All inclusive ellátással is kérhető.

Egyágyas szobában + egyágyas felár


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

9 nap
idén 2 alkalommal

1 053 333 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok