Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Róma utazás

Az örök város, Olaszország fővárosa, a római katolikus egyház központja. A hét dombra épült Róma az európai kultúra bölcsője. Készüljön fel arra, hogy nem lesz elég egy nap, ha mindent meg akar nézni! Válassza ki azokat az épületeket, képzőművészeti alkotásokat, amelyeket mindenképpen látni szeretne, és készítsen tervet. Nem viccelünk. Ebben a városban tényleg nem fog unatkozni.

Szinte minden utcában találhat egy szobrot vagy szökőkutat, amit érdemes megnézni. De ne hagyja ki a legismertebbeket! Dobjon egy érmét a Trévi-kút vizébe! Vegyen egy gelato-t (világhírű olasz fagylalt) és sétáljon végig a Spanyol Lépcsőn, vagy repüljön vissza az ókorba a Forum Romanum csodálatos romjai között! Igyon egy eredeti olasz cappuccino-t az egyik kávéház teraszán valamelyik téren, például a Piazza di Spagna-n. Nézze meg az ókori Pantheont, az "összes isten templomát", majd menjen el a Capitolium és a Palatinus dombokra – a romok között jusson eszébe, hogy a nagy költő, Horatius és az ismert államférfi, Julius Caesar is itt sétált egykor. Semmiképpen ne hagyja el Rómát anélkül, hogy ne látta volna az ókori arénát, a Circus Maximus-t, és a világhírű amfiteátrumot, a Colosseumot. Emellett még számos templom, bazilika és múzeum vár arra, hogy Ön is felfedezze kincseit. A nyári kánikula miatt sokan választják Róma tengerpartját, Ostiát. Béreljen egy robogót és meg se álljon a tengerig!

A Vatikán a világ legkisebb állama, Rómán belül található. Szent Péter itt halt vértanúhalált és itt is temették el. Az őt követő pápák rezidenciája lett ez a miniállam. Azóta tehát a Vatikánban működik a Szentszék, a katolikus egyház központi kormányzata. Az itt hozott döntések gyakran befolyásolták egész Európa sorsát. A monumentális Szent Péter-székesegyház pedig a mai napig zarándokok millióit vonzza. A pápai palotákban található a Vatikán Múzeum. Ez Róma leggazdagabb gyűjteménye. Antik szobrok, Raffaello stanzái és természetesen a Sixtus-kápolna. Rengeteg kincset talál itt. Nézzen szét alaposan!