fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Hedonista Puglia (Hedonista Puglia) ★★★★

5 nap
idén 1 alkalommal

560 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • leírás szerint
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 616423

Programleírás

Hallgassunk meg egy pörgős Tarantellát, mely az egyik legismertebb néptánc a dél-olasz vidéken. Állítólag akit az olasz fekete özvegy, a tarantella megcsíp, őrült, olykor órákig tartó, rettentő gyors ritmusú táncba kezd, hogy kiizzadja szervezetéből a bekerült mérget. Hogy ez igaz vagy sem, nem tudjuk, egy biztos: depresszió ellen terápiás céllal is javasolják a Tarantella hallgatását, így a jó kedv garantált!

1. nap: Benvenuti a Bari / Üdvözöljük Szent Miklós városában, Bariban! - Budapest - Castellana Grotte

Budapestről utazunk a WizzAir járatával a napfényes Bariba, transzfer a szállásra. (4 éj).

Szállás: UNAHOTELS Regina Bari****  medencés szálloda

2. nap: Barlangváros és vulkanikus bor: Matera és Castel del Monte

A délelőttöt Materaban, a Föld legrégebben lakott barlangvárosában töltjük. 2019-ben Materat Európai Kulturális Fővárosává választották. Ez egy barlangszerű város, amely mintha a bibliai időkbe repítene vissza - talán Olaszország legcsodálatosabb helye. Megnézzük azokat a helyeket, ahol Mel Gibson forgatta a Passió című filmjét. A barlangi templomokban 11-14. századi bizánci freskók ejtenek ámulatba.

Matera egyik éttermében tipikus ízelítőt kapunk a helyi fogásokból, majd ebéd után a közeli Castel del Monteba utazunk. Itt megtekintjük ,,Puglia kőkoronájaként" is nevezett, nyolcszögletű várat, melyet II. Frigyes német-római császár és szicíliai király építtetett az 1240-es években. A mészkőből épült vár ötvözi a nyugati várépítészet, a gótika és az iszlám jegyeit, sőt ókori motívumokat is találhatunk rajta. A vár az UNESCO világörökség része.

Késő délután érkezünk vissza a szállásra. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

3. nap: Kulináris mesterkurzus és egy fehér város a tengerparton: Polignano Mare

Reggeli után egy kulináris mesterkurzuson veszünk részt, ahol egy hangulatos vidéki házban étel és borélményt szerezhetünk autentikus környezetben.

Itt megtanuljuk, hogyan készül a tipikus olasz orecchiette - azaz fülecske - tészta. Miközben panzerottit főzünk, házigazdáink elmesélik, milyen élményeket és titkokat őriztek meg nagyszüleiktől kapott régi hagyományokból és hogyan alakult ki főzés iránti szeretetük. Főzés után közösen elfogyasztjuk ebédünket zamatos borok kíséretében.

Ebéd után Polignano Mare fehér városában sétálunk. A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, ellenállva az Adria hullámzásának. A házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják a látványt. A legszebb fotót a szurdokot követve, a kavicsos tengerpartról készíthetjük el. Az óváros is nagyon hangulatos, arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, köztük az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait . A keskeny utcák között barangolva, fehérre meszelt házak és egy római kori híd is látható. A város híres szülötte Domenico Modugno a világhírű dalszerző, akinek szerzeményét szívesen dúdoljuk: ,,Voláre oh, oh, cantare ....". És aki strandolni is szeretne a hangulatos öbölben, a fürdőruháját is hozza magával!

Késő délután érkezünk vissza a szállásra. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

4. nap: Hobbitok, bor és olívaolaj... (Alberobello, Locorotondo)

Könnyű reggeli a szállodában, majd a ,,hobbitok" kunyhói várnak ránk Alberobello mesés városában. Hírnevét sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek az UNESCO Világörökségi listáját gazdagítják. A süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo, innen délre található a két történelmi trullo negyed. Ezt legalább egyszer az életben látni kell! Az ebédünket egy hangulatos borászatban töltjük, ahol természetesen nem maradhatnak ki az ebéd mellé a finom borok sem. 

Ezután egy borászatban megismerkedünk a helyi borok, a mozzarella illetve az olívaolaj történetével és készítésével. Az ókori Rómában vajat készítettek az olívabogyóból az arisztokraták asztalára. Itt megtanuljuk azt is, hogyan határozzuk meg az olaj minőségét a benne lévő keserűség és pikantéria alapján. A legjobb olajnak ,,csípnie" kell, a kellő keserűség mellett és ideális esetben nincs semmilyen utóíze. A mozzarella könnyen felszívja a különböző ízeket, és a legjobb minőségű változata az úgynevezett "mozzarella di bufala," amit bivalytejből készítenek, és Olaszországban különösen népszerű. A mozzarella az olasz konyha egyik alapvető elemévé vált, és számos receptben elengedhetetlen összetevője a hagyományos olasz ételeknek.

Ezt követően még ellátogatunk a közeli Locorotondoba is. Fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A dombtetőre épült kerek városkából, gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre.

Este visszatérés a szállásra, a vacsora fakultatív.

5. nap: Még egy utolsó élmény és Arrivederci Apulia! - Bari - Budapest

Reggeli után az óváros felfedezésére indulunk. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét, ahol 1087 óta őrzik Szent Miklós ereklyéit. A leghíresebb ortodox szent régóta védi a tengerészek városát. Rajta kívül mennyi minden keveredik Bari történetében! Megismerjük a város történetét a rómaiaktól a svábokig, az araboktól a normannokig. Elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Normann várhoz.

Út közben focacciat kóstolunk, majd indulás előtt vacsorázunk egyet. A finom ételekre, borokra és felejthetetlen látnivalókra gondolva búcsút veszünk a különleges Pugliatól. Érkezés Budapestre a menetrend szerint. 


UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Castel Monte - Nyolcszögletű vár
 • Matera - régi városnegyed
 • Alborebello - trullok

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Puglia, a tömegturizmus számára ismeretlen régió Olaszországban. A rómaiak és a milánóiak azért járnak ide, hogy elbújjanak a világ elől és jókat egyenek, mi sem tesszük másként!

2. Úgy gondoljuk, az olasz gasztronómia mindenki által kedvelt és keresett. Hiszen ki tud ellenállni a pompás halakból, polipból, osztrigából, mozzarellából és ricottából készült ételeknek? Mindez egy testes Anglicano del Vulture vörösbor és a híres altamurai kenyér kíséretében. Egy vidéki parasztházban pedig házigazdánk megtanítja azt, hogyan kell elkészíteni ezeket az ételeket.

3. Ha már Olaszország ezen rejtett szegletében járunk, akkor kihagyhatatlanok Alberobello trullo házikói, Polignano Mare meredek sziklafalon egyensúlyozó fehér házai, Matera barlangvárosa és Castel del Monte nyolcszögletű vára.

x Hedonista Puglia (Hedonista Puglia) ****

Az ár nem tartalmazza

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  10 EUR

 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  Kb 10 EUR

 • Borravaló
  (helyszínen fizetendő)
  10 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  89 000 Ft
 • Feladható poggyász kérhető
  max. 20 kg
  kb. 35 000 Ft/db
 • Elsőbbségi beszállás, mely tartalmaz 1 db nagy kézipoggyászt (max. 10 kg)
  33 000 Ft /fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz 1 db
  40x30x23 cm-es kis kézitáskát (melynek értéke: kb. 75 000 Ft - változhat)
 • a szállást 4 csillagos szállodában

 • 4 alkalommal reggelit, 
  3 alkalommal ebédet, 
  1 alkalommal vacsorát

 • a főzőkurzust

 • a kóstolókat

 • a városnézéseket magyar idegenvezetővel

 • a buszos közlekedést a programok során

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

560 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok