Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Nápoly utazás

Dél-Olaszország legnagyobb városa, Campania régió székhelye. Lakosai a nápolyiak (olaszul napoletani) vagy költői nyelven parthenopéiak. Nápoly Olaszország (és talán Európa) egyik legszebb városa.

Amit mindenképpen látnia kell, az Nápoly legismertebb épülete: a Castel Nuovo, ismertebb nevén Maschio Angioino (Anjou-erőd). A Castel Nuovo (vagyis Új Vár), Nápoly leghíresebb építménye, a város jelképe. Nápoly történelmi központja 1995 óta a Világörökség része. Sétáljon egyet az óvárosban, vagy egyen egy igazi nápolyi pizzát a város legnagyobb terén, a Piazza Plebisciton-on.

Hallott már a "Földalatti Nápoly"-ról? Ez (olaszul Napoli Sotteranea) a neve annak a barlangrendszernek, ami a város alatt húzódik, egy része pedig nyitva áll az érdeklődők számára. Ugyancsak látogatható az ún. vezúvi villák egy része is. Ezek az épületek (121 villa) a 18. században épültek a város dél-keleti részén, az új arisztokrácia számára. De múzeumba is mehet. Íme néhány, amit érdemes megtekinteni. A Museo Nazionale di Capodimonte-ban és a Museo Archeologico Nazionale di Napoli-ban képzőművészeti és régészeti kincseket nézegethet, a Museo Principe Diego Aragona Pignatelli Cortes-ben pedig az iparművészeti gyűjteményen kívül egy hintókat és régi (angol meg francia) automobilokat bemutató tárlat várja, hogy Ön is felfedezze. A Museo dell'Attore Napoletano nevet viselő múzeum valójában a Piazza Municipio egyik aluljárójában van és 400 nápolyi színész képét mutatja be. És ne hagyja ki Európa legrégebbi akváriumát, az Acquario Dohrnt se!

Nápolyról szinte mindenkinek a még ma is működő vulkán, a Vezúv jut eszébe, ami a várostól dél-keletre fekszik. Az antik Herculaneum és Pompeii romvárosai, a várostól délkeletre, a Vezúv lejtőin fekszenek. Campi Flegrei egykori vulkánjainak kráterei pedig a várostól észak-északnyugatra találhatóak. A Solfatara kráteréből még ma is kénes gőz szivárog.