fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Csillagtúrák Szicílián, repülővel

5 nap
idén 2 alkalommal

279 900 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Félpanzió
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 610411

Program

1. nap

Érkezés Cataniába menetrend szerinti járattal az esti órákban. Érkezés után transzfer a szállodához.

 

2. nap

Fakultatív kirándulás az Etnához és Taorminába (min. 15 fő) 44.900 Ft/fő

Utazás autóbusszal az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2 000 m magasságig. (Rifuggio Sapienza). Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok ...) Aki szeretné teljessé tenni az élményt, annak felárért az időjárás függvényében lehetősége van kabinos felvonóval 2400 m magasságig fölmenni, majd onnan tovább Mercedes típusú terepjáró buszokkal egészen 3 000 méterig, a mai napig aktívan működő központi kráterek aljáig, és ezen a szinten körbejárni a 2002-ben 3 hónap alatt keletkezett 9 új kráter egyikét szakképzett helyi túravezető magyarázatával.Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 13,50 EUR/fő). Vacsora a szállodában.

3. nap

Egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre (min. 15 fő) 37.900 Ft/fő

Autóbusszal jutnak Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére. Rövid szabadidő, hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-szklák körül, majd vissazhajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába. (Helyszínen fizetendő ECO-tax: 5,00 EUR/fő) Vacsora a szállodában. (A program időjárásfüggő.)

 

4.nap

Fakultatív kirándulás Siracusa-ba (min. 15 fő) 34.900 Ft/fő

Ismerkedés Siracusa római kori és görög emlékeivel a régészeti parkban. (Helyszínen fizetendő belépő: 16,50 EUR/fő.) Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva így létre. a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten, Archimedes szülőhelyén elsősorban a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. (Helyszínen fizetendő belépő: Ortigia katedrális 2 EUR/fő.) Vacsora a szállodában.

5. nap

Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal.

Félnapos fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában (min. 15 fő) 21.900 Ft/fő

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket.

 

A programok sorrendje felcserélhető

Fakultatív programok

Etna - Taormina kirándulás (min. 15 fő) 44 900 Ft/fő
Lipari-Vulcano kirándulás májusban (min. 15 fő) 37 900 Ft/fő
Siracusa kirándulás (min. 15 fő) 34 900 Ft/fő
Kersztapa nyomában (min.15 fő) 21 900 Ft/fő

Tudnivalók

 • Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest - Catania- Budapest)
 • Elhelyezés: 4*-os szállodában Taormina térségében
 • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Minimum létszám:15 fő
 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó:1,50 EUR/fő/éj.
 • Helyszínen fizetendő belépők a fakultatív programoknál: 40 EUR.
 • A díj egy kisméretű (40x30x20 cm) kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható.
 • 10, 20, 32 kg-os feladható poggyász, konkrét ülőhely, valamint elsőbbségi szolgáltatás felárért foglalható, ezen szolgáltatások árát 30 nappal az indulás előtt véglegesítjük, korábban ezek a szolgáltatások nem foglalhatók.

  A díj fix ülőhely foglalást nem tartalmaz, előfordulhat, hogy bejelentkezéskor nem egymás mellé ülteti az utasokat a rendszer, így amennyiben ragaszkodnak az egymás melletti ülőhelyhez, úgy azt szintén 30 nappal indulás előtt tudják megvenni.

 • .

Menetrend

2024.04.25-29.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania (CTA) 07:10 09:15
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 21:10 23:20

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

2024.05.27-31.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania (CTA) 18:25 20:35
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 14:45 16:55

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

2024.09. és 10. hó.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania (CTA) 05:40 07:50
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 08:25 10:35

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

Útvonal

 

A Földközi-tenger legnagyobb szigete ínycsiklandó ételekkel, régészeti csodákkal, dús gyümölcsligetekkel, hihetetlenül gyönyörű strandokkal és Európa legnagyobb vulkánjával várja az utazókat. Szicília szinte minden települése a sziget egy újabb arcát mutatja, érdemes hát felfedezni közülük minél többet.

x Csillagtúrák Szicílián, repülővel

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 2 alkalommal

279 900 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok