fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Észak-olasz tavak csillagtúra 8 nap 7 éj középkategóriájú hotelben

8 nap
idén 9 alkalommal

319 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625857

Leírás

1. NAP
REPÜLÉS OLASZORSZÁGBA, MILÁNÓ

Utazás Budapestről Olaszországba. Érkezés Milánóba. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Milánó a divat és a kifinomult stílus olasz fellegvára egyben fontos pénzügyi, és kereskedelmi központ is. A város számos történelmi kinccsel büszkélkedhet, építészete is megragadja a látogatókat. A 18.századot követően, a Habsburg Birodalom idején virágzásnak indult Milánó kulturális, politikai, társadalmi, és gazdasági élete, sok művészeti intézmény is ekkor jött létre. A Duomo, azaz a katedrális a főtér, a Piazza Duomo ékessége. A gótikus építészeti csoda az ország második legnagyobb ilyen jellegű építménye, Építése a 14. században kezdődött. A 15. századi Sforzesco-kastély a milánói hercegek rezidenciájaként szolgált. A Piazza Mercanti, Milánó egyik legjelentősebb terén már a középkorban is a kereskedelem zajlott. (A milánói városnézésre másik napon is sor kerülhet, a repülőgép menetrendjétől függően). Szállás: Milánó környéke.

2. NAP
ISEOI-TÓ

A reggelit követően a mesés Iseói-tó vár ránk. Az észak-olasz, lombardiai tó nagysága 65,3 km?. A tavat körülvevő városkákat annyira még nem fedezték fel maguknak a turisták, mint más itáliai, hasonló helyeket. A Monte Isola a tó közepén fenségesen emelkedik ki a vízből. Innen kitiltották az autókat, így igyekeznek megőrizni a természet békéjét, és sziget eredeti báját. Mindezek, illetve a templomok, kolostorok segítségével Monte Isola olyan hatást kelt, mintha visszautaznánk az időben. A szigetre hajóval jutunk át, és felfedezzük az elbűvölő kis falucskákat. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP
COMOI-TÓ + FAKULTATÍV: BELLAGIO

A reggeli után Észak-Olaszország egyik legelképesztőbb vidéke, a Comói-tó ígér örök emléket. Ez a világ egyik leggyönyörűbb természeti kincse, mely 46 kilométer hosszan húzódik, és helyenként 400 méteres mélységével Európa legmélyebb tavai közé számít. Jellegzetes Y alakot formáz. Partján elegáns luxusvillák és mesés kertek bújnak meg. Ez a vidék rendkívül kedvelt a hírességek körében is. A csillámló víztükröt, a környező hegyeket csodálva belefuthatunk akár egy filmsztárba, vagy előkelőségbe is. Como városa az olasz-svájci határon fekszik, a tó dél-nyugati csücskében. Zöldellő ormok ölelik körbe, és a természet és a városi élet tökéletes kombinációjának köszönhetően a dolce vita életérzés hatja át. Szabadidő vagy fakultatív (fak.programcsomag): Bellagio városkát a Comói-tó gyöngyszemének is becézik. A festői, körülbelül 3800 főnyi lakosságú Bellagio-ban a látogatókat elbűvölik a keskeny utcácskák, melyek a lankákra futnak fel, a kifinomult villák, és a kis üzletek. Ebben a csodálatos környezetben sétálva olyan érzésünk támad, mintha a tündérmesék világában járnánk. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV: LAGO MAGGIORE (EGÉSZ NAPOS)

Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív program: A reggeli után Lago Maggiore a következő állomásunk (fak.prog.csomag), melynek nagy része Olaszországban, kisebb része Svájcban található. Programunk Stresa-val kezdődik, mely az egyik legnépszerűbb desztináció az országban. A Borromeo-öbölnél helyezkedik el, 200 méteres magasságban. Innen hajóval lehet átjutni a gyönyörű szigetekre, Isola Bella-ra, és az Isola dei Pescatori-ra, azaz a Halászok szigetére. Előbbin meseszép kastély és kert várja a látogatókat. Utóbbin sokan ma is a halászatból élnek, lakossága mindössze kb. 50 fő. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP
SZABADIDŐ VAGY HELYSZÍNI FAKULTATÍV: LUGANÓI-TÓ (SVÁJC)- (EGÉSZ NAPOS)

Töltse kedvére az időt, vagy helyszínen foglalható fakultatív program: A mai napra magunk mögött hagyjuk Olaszországot, és Svájcba tartunk. Lugano Svájc egyik legjelentősebb pénzügyi és üzleti központja. A különleges mikroklíma, a parkok, szirmaikat bontó virágok, kifinomult villák is hozzájárulnak a város sokarcúságához. A városközpont mediterrán hangulatával varázsolja el az utazókat. A tóparti sétány mellett a Belvedere-kert szubtrópusi növényekkel, magnóliákkal, kaméliákkal büszkélkedik. A mai nap fénypontja siklóval tett utazás a Monte San Salvatore-ra, Lugano legmagasabb pontjára. Innen elképesztő, 360 fokos kilátás tárul elénk Lugano városára, és a csillogóan kék tóra. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV VERONA- GARDA-TÓ-EGÉSZ NAPOS

Reggeli a hotelben. Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív program (fak.prog.csomag): Verona múltja kétezer évre nyúlik vissza. Olaszország egyik legszebb városa Shakespeare Rómeó és Júliájának, az operáknak, a szerelmeseknek az otthona is. A Piazza Bra, a gyönyörű, történelmi, éttermekkel, bárokkal övezett terének egyik büszkesége az aréna, az 1. századból származó, egykor 30.000 néző befogadására alkalmas amfiteátrum, ahol ma operafesztivált, koncerteket tartanak. Felfedezzük a nyüzsgő tereket, mesés épületeket. Szabadidő keretében lehetőség ebédelni. Délután megállunk a Garda-tó kis ékszerdobozánál, Sirmione-ban. A Garda-tavat Goethe nem véletlenül nevezte a természet csodájának: fenséges látvány a kékeszöld víztükör, a hegyek, narancsfa-és citromligetek. Sirmione a félszigeten a vízbe nyúló festői, középkori városka, kertekkel, termálfürdőkkel. Éljük át a felüdülés tökéletes pillanatait, ahogy sétálunk a kis utcácskákon, a tóparton! Visszatérés a hotelbe.

7. NAP
ORTA SAN GIULIO- HELYSZ.FAK:HAJÓZÁS

Az Orta-tó felé tartunk, mely a piedmonti régió egyik ékessége. Orta San Giulio település a szárazföldön festői macskaköves utcácskákkal, kőfalakkal, kézműves boltokkal, antikvitás-üzletekkel, nyüzsgő kávézókkal büszkélkedhet. HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAM: Hajózás során élvezhetjük a táj megkapó látványát, és mellé aperitivo-t fogyaszthatunk (mely egy igazi olasz hagyomány) a hajó fedélzetén: apró falatkákat és bort, mely felteszi a koronát erre a napra. Megállunk a szigetnél is. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP
HAZAUTAZÁS

Transzfer a reptérre a repülőgép indulásától függően, hazautazás.

Fontos infók!
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Min csoportlétszám: 30 fő. Igyekszünk az említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak. A kirándulások sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: kb. 2 EUR/fő/éj. Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 35 EUR/fő/út.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegy oda-vissza - Ryanair vagy hasonló légitársasággal
- Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász
- Transzferek
- Szállás középkategóriájú hotelben
- Olaszos reggeli
- Magyar nyelvű idegenvezetés
- Kirándulások: Iseói-tó, Como, Orta San Giulio, Milánó

Egyéb

- Egyágyas szoba felár 84.990 Ft/fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
- Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: kb. 2 EUR/fő/éj
- Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 35 EUR/fő/út
Amiket ajánlunk Önnek
- Vacsoracsomag 44.990 Ft/fő
- Biztosítási csomag: 21.600 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 7600 Ft + útlemondási 14.000 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
- Fakultatív programcsomag 75.990 Ft/fő
Bellagio, Lago Maggiore, Verona, Garda-tó
- Helyszínen foglalható fakultatív programok
Lugano - kb 90 EUr/fő, hajózás az Orta-tavon apertivo-val, kb 75 EUr/fő

Fakultatív programok

- Fakultatív programcsomag 75.990 Ft/fő
Bellagio, Lago Maggiore, Verona, Garda-tó
- Helyszínen foglalható fakultatív programok
Lugano - kb 90 EUr/fő, hajózás az Orta-tavon apertivo-val, kb 75 EUr/fő

Hotel

Járatok

x Észak-olasz tavak csillagtúra 8 nap 7 éj középkategóriájú hotelben

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 9 alkalommal

319 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok