fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

KÍNA - TIBET - NEPÁL

15 nap
idén 1 alkalommal

1 943 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 641447

Program leírás

Utazás:           Budapest - Sanghaj és Katmandu - Budapest útvonalon menetrend szerinti járatával, és belföldi repülőjárattokkal.
Elhelyezés:     5 csillagos szállodák 2ágyas, zuhanyozós/WC-s szobáiban.
Ellátás:           félpanzió (reggeli és ebéd Kínában, reggeli és vacsora Nepálban).

1. nap: Budapest - Sanghaj
Elutazás Budapestről a menetrend szerinti repülőjárattal, közel-keleti átszállással Sanghajba. Éjszaka a repülőn.

2. nap:Sanghaj
Érkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába, első ismerkedés a város esti fényeivel. Szállás Sanghajban.

3. nap: Sanghaj
Egész napos városnézés a 26 milliós SANGHAJ-ban. A hosszú évszázadokon át álmos kis halászfalu sorsa a XIX. század közepén, az első ópiumháborút lezáró nankingi szerződéssel fordult meg és vált hamarosan az ország legnyugatiasabb és legfejlettebb világvárosává a félgyarmati időkben. Előbb Sanghaj óvárosának bazári forgatagába vetjük bele magunkat, egy hamisítatlan kínai kertbe csöppenünk a Yu Yuan-be, avagy Örömök kertjébe. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században a Pan család egyik jómódú tagja alkottatta, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, koi pontyoktól tobzódó tavacskákat, kínai festményeket, sőt több fal tetején végig kígyózó sárkányt is láthatunk. Ezután a híres Bundon sétálunk, ami Sanghaj Wall Street és ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok, biztosítók, nagyvállalatok és klubok. A promenádról láthatjuk a folyó túloldalán égbe magasodó felhőkarcolókat. Ráfordulva a város főutcájára, a Nanjing Roadra, végül eljutunk a Nép teréhez, ahol Hugyecz László robusztus Park Hoteljét láthatjuk, amely egészen 1984-ig Ázsia legmagasabb épülete volt. A magyar építész több tucat munkája közül a legtöbb még ma is funkcionál. Este sétahajózása Huangpu-folyón. Szállás Sanghajban.

4. nap: Sanghaj
A mai városnézés során elsőként a sáfrány színű falaival kitűnő Jade Buddha templomot tekintjük meg. Féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Ezután Pudongba, Sanghaj Manhattanjébe látogatunk. Felmegyünk a 632 m magas Shanghai Towerbe, amely a világ harmadik legmagasabb épülete. A 118. emeletről lélegzetállító panorámában lesz részünk. Majd séta az ultramodern városrészben, ahol megcsodálhatjuk többek közt a híres Kelet Gyöngye TV-tornyot és a sörnyitóra emlékeztető Shanghai World Financial Centert. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elrepülés Chengduba. Szállás.

5. nap: Chengdu
Egész napos program, Chengduban, a fűszeres ételeiről ismert Szecsuán tartomány fővárosába. A városnézés keretében látogatás a panda rezervátumba, ahol több mint 40 óriáspanda él. Időnként láthatók újszülött, mindössze 10-12 cm hosszú pandakölykök is az inkubátorokban. Este séta az ódon hangulatú Jinli utcán. Szállás Chengdu.

6. nap: Chengdu - Lhasa
Repülés Lhasa-ba. Érkezést követően transzfer a szállodába, akklimatizálódás, amellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról idegenvezetőnktől kapnak tájékoztatást az előzetes eligazításon és a helyszínen. Szállás Lhasában.

7. nap: Lhasa
Egész napos városnézés LHASA-ban. A Csokhang-templom a lámaista hitű buddhisták fő temploma, Szrongcen Gampó tibeti uralkodó parancsára épült. A templom falfestményei páratlan szépségűek. Az épület tetejéről szép kilátás nyílik a városra és a szent útra, a BARKHOR-ra. Magunk is részt vehetünk a nyüzsgő forgatagban, tipikus tibeti emléktárgyakat vásárolhatunk. Érkezést követően Norbulingka (Kincses-kert) megtekintése. A dalai lámák nyári rezidenciája színes épületeivel, parkjaival varázsol el bennünket. Szállás Lhasában.

8. nap: Lhasa - Potala Palota
Az előző nap folytatásaként látogatás a város fő látványosságának számító Potala Palotában. A 115 méter magas, 13 szintes építmény a dalai lámák téli rezidenciája volt. Jelenlegi formáját a XVII. században, az V. dalai láma idejében kapta. A középső ún. Vörös-palotában nyolc dalai láma síremléke látható. Az V. dalai láma sírja (tibeti nyelven csörtenje) 3.700 kg aranyat tartalmaz. Következik a Szera kolostor, ma a szerzetesek oktatásában vállal fontos szerepet, ahol gyakorta látható a lámák nyilvános hitvitája. Szállás Lhasában.

9. nap: Gyanze - Xigaze
Elhagyjuk a fővárost és első megállónk tibeti szent tavak egyike, a gyönyörű fekvésű Jamdok-tó. Utazás GYANZE-be, az 1427-ben alapított Pelkor Kolostorhoz. Itt ízelítőt kapunk a nepáli stílusú buddhista művészetből. A kolostor közepén álló, 13 szintes, 34 m magas, 2.200 m2 alapterületű sztúpa a nepáli, ún. newari stílus legszebb darabja. Továbbutazás Xigazébe, szállás.

10. nap: Xigaze - Lhasa
Városnézés XIGAZE-ben, Tibet második legnagyobb városában. Látogatás a Pancsen lámák székhelyének számító, 1447-ben épült Tasilhunpo kolostorban. Egyes vélemények szerint patinásabb a Potala Palotánál. A két km kerületű, vörös falú épületegyüttes egyik fő nevezetessége a kilenc emelet magas Tangka-fal. Az Eljövendő Buddha szobra 279 kg aranyból, 150 tonna vörös- és sárgarézből öntött, 26 m magas. Sokak szerint ez a világ legnagyobb zárt téri bronz Buddha-szobra. Délután kényelmes vonattal, visszautazás Lhasába. Szállás.

11. nap: Lhasa - Chengdu
Délután repülés vissza Szecsuánba. Tibeti látogatásunk befejezéseként utazás a Királyok völgyébe, CETANG-ba. A hajdani királyi palotákból mára kolostorok lettek. A hagyomány szerint itt találhatók Tibet legrégebbi építményei. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Chengduba.

12. nap: Katmandu
Reggeli után repülés a Nepáli fővárosba. Érkezés a déli órákban KATMANDU-ba. Ellátogatunk a nepáli szent folyó, a Bagmati partján elhelyezkedő Siva templomához, melyet itt az istenség szelíd formájának, Pashupatinak szenteltek. Itt találkozhatunk hindu szerzetesekkel (Sadukkal) is. Vacsora, szállás Kathmanduban.

13. nap: Katmandu: Mt. Everest, Boudanath, Bakhtapur
Kora reggel fakultatív program keretében, repülőgépről gyönyörködhetünk a Himalája csúcsaiban, körbe repüljük a Föld legmagasabb csúcsát, a Mt. Everestet. A napot a Kathmandu völgy nevezetességeinek felfedezésével töltjük: a sajátos hangulatú, nyüzsgő tibeti buddhista templom, a Boudanath, a világ legnagyobb sztúpája és a Nepálban élő tibeti menekültek legszentebb helye. BAKHTAPUR a völgy harmadik legnagyobb városa, a gyönyörű newari építészet emlékeivel. Megláthatjuk többek között az 55 ablakos királyi palotát és annak bejáratát, az Arany Kaput, a legmagasabb és nagyon erős istenek és mitikus lények által őrzött, 30 méter magas Nyatapola templomot. Megismerhetjük az ,,önmagától létezőt", a Swayanbunath templomot, a hagyomány szerint több mint kétezer éves építményt, mely a völgyet uraló dombtetőn épült, impozáns panorámával a városra. Vacsora, szállás Katmanduban.

14. nap: Katmandu - Patan - Katmandu
Kathmandu híres ikervárosába, a Malla királyok által építtetett, szépségek városának is nevezett PATAN-ba látogatunk. Egy mellékutcában vár ránk a gyönyörű buddhista Arany Templom. A Durbar téren találjuk a királyi palotát, a newari stílusú pagodákat és a kifejezetten indiai stílusú templomokat, mint pl. a Krishna Mandir. Visszatérés Katmandu belvárosába. A királyi palotát körülölelő, szintén Durbar nevet viselő téren láthatjuk a városnak is valószínűleg nevet adó Kasthamandap templomot, melynek XII. századi építésekor egyetlen, hatalmas fa anyagát használták fel. Itt áll a majomistenről elnevezett Hanuman Dhoka palota és itt van a nepáli élő istennő, Kumari szépséges faragású palotája is. Vacsora, majd utazás a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Árak

Teljes ár: 1.943.000 Ft                                                                          

Egyágyas felár: 415.000 Ft

A teljes ár a belépőjegyek, a belső repülések és a vonatozásárát is magában foglalja.

Vízum: jelenleg Kínába a magyar állampolgároknak vízum nem szükséges. U.n. Tibet belépési engedély igen, ezt a részvételi díj tartalmazza.

Nepáli vízum: kb. 30,- USD a belépéskor a helyszínen fizetendő (1 db fénykép szükséges utazáskor)

Szervízdíj/borravaló: 80 USD (A helyszínen fizetendő!)                                    Árfolyam: 370 Ft/USD

Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás: 3%.   A Privileg BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaérkezéshez számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

x KÍNA - TIBET - NEPÁL

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

15 nap
idén 1 alkalommal

1 943 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok