fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Ismerjük meg Berlint

3 nap
idén 1 alkalommal

204 500 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625777

Leírás:

?  Látványos múzeumok, kiváló éttermek, elegáns üzletek
?  Változatos építészeti alkotások
?  Európa egyik legnépesebb és leggazdagabb városa

Berlint gazdag történelmi múltja mellett, kulturális látványosságai miatt is érdemes felkeresni.
Villányi Regina, referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BERLIN

Megérkezés menetrend szerint Berlinbe, várhatóan a délelőtti órákban. Az érkezést követően transzfer a ***-os szállásunkra. A szobák elfoglalását követően gyalogos városnézést teszünk a Vörös-Városháza érintésével, mely nevét vörös tégláiról kapta. Az épületet a lengyelországi Torun Városházáról mintázták, tornyai pedig a franciaországi laoni katedrális tornyainak másai. További sétánk során a város sok szép temploma közül a dómot tekintjük meg, melynek kriptájában nyugszanak, néhány kivételtől eltekintve, a Hohenzoller házból való porosznémet uralkodói ház tagjai, illetve a dóm orgonájára is vetünk egy pillantást, melynek 7.000 sípjára méltán lehetnek büszkék a Berliniek. Teszünk egy sétát a Spree folyó által körbeölelt 400 méter hosszú Múzeum-szigeten, amely egy csodás része Berlin óvárosának. A legfontosabb berlini múzeumok közül 5 itt található, és a terület ma is a város egyik leglátogatottabb negyede. Sétánkat a ,,régi Berlin" szűk utcácskáin folytatjuk a Nikolaiviertelben (Nikolai negyed). Szállás, fakultatív vacsora.

2. NAP: BERLIN

Reggel folytatjuk az ultramodern stílusban újjáépült, a ,,harmadik évezred fővárosának is nevezett" metropoliszban a gyalogos városnézést. Elsőként a Humboldt Egyetem környékét fedezzük fel. Végig sétálunk az Unter den Linden sugárúton, míg el nem érjük a híres Brandenburgi-kaput. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Nem messze található a kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag). A Reichstagtól tovább indulva a Tiergarten park mellett haladva, elérünk a Potsdamer Platzra, amely az NDK-s időkben a határsávban volt, így csak a két városrész egyesülését követően került újjáépítésre. Ezután felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a legismertebb katonai ellenőrzőpont volt, a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin - Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Városnézésünket a Gendarmenmarkton (Csendőr tér) fejezzük be, amely Berlin egyik legnagyobb tere. A teret három hatalmas történelmi épület öleli körbe - a Konzerthaus, a Francia Dóm (Französiche Dom), és a Német Dóm (Deutsche Dom) - ezek együttesen adják a város egyik leglátványosabb szegletét. A téren rendszeresek a szabadtéri kulturális események és koncertek. Szállás, mint előző nap, fakultatív vacsora.

3. NAP: BERLIN - BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, majd tömegközlekedéssel elutazunk az egykori Nyugat-Berlin központjába a Bahnhof Zoo állomásra, ahonnan elsétálunk a Europa Platz-ra, illetve a Kurfürsten Damm-ra. Berlin méltán híres Champs Elysee-jén híres divatházak, kávézók, éttermek, szállodák, autószalonok váltják egymást. A híres szimbólumok megtekintését követően még némi vásárlásra is lesz lehetőség. Fakultatív hajózás a Spree folyón: 10.000,- Ft. A repülőgép indulásának függvényében tömegközlekedéssel megyünk ki a repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Ismerjük meg Berlint

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

3 nap
idén 1 alkalommal

204 500 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok