Hova utazhatok?

Különleges ajánlatok és információk:

Bristol utazás

Anglia délnyugati felén található, kulturális és oktatási központ. Bristol Nyugat-Anglia legnépesebb városa. A város az 1400-as évektől indult igazi fejlődésnek, hiszen kikötője miatt fellendült kereskedelme. Igazi különlegesség volt ekkor még, hogy egy várost falakkal vesznek körül, mégis Hódító Vilmos Bristol-t így próbálta védeni. Ekkor még London után a második legnagyobb kereskedelemmel bíró városka volt. Ezt kihasználva virágzó és igen szép várossá nőtte ki magát. Híres volt az itt készített posztó, üveg és szappan.

A városra jellemző hogy igen merész és vállalkozó szellemű. Ez leginkább a művészetben, és az épületekben nyilvánul meg. Kulturális, szellemi élete fiatalos és nyüzsgő. Látnivalói és programjai irigylésre méltóak, így nem is csoda, hogy Anglia legnépszerűbb nyaralóhelyének számít. Divatos kávézók, elegáns üzletek (ezért is hívják manapság a vásárlók paradicsomának) és a Gregoriánus időket idéző házak között sétálgathatunk, s ha elfáradnánk egy parkban, vagy az Avon-folyó partján megpihenhetünk.

A nap végén viszont a nyüzsgő egyben színes éjszakai életbe is látogassunk el, hiszen rengeteg szórakozóhely és híres étterem várja mindazon vendégeit, akik szeretnék megtapasztalni, milyen is egy igazi angol éjszaka.

Angliai utazási információkról bővebben az Anglia utazás oldalon írunk.

bristol utazás mortons travel utazási ajánlatok angliai olcsó utazás egyéni utazás csoportos utak avon folyó clifton híd

Látnivalói

Szent Ágoston székesegyház, St. Mary Redcliffe templom, Városháza, hangversenytermei (például a Victoria Rooms), Állatkert, Brit Birodalmi és Nemzetközösségi Múzeum, Angol híd, Városi Múzeum és Művészeti Galéria, Gregorián Ház, Vörös Ház, Ipari Múzeum, Blaise Kastélyház Múzeum, Arnolfini. Különböző galériák, Clifton és Whiteladies út, Watershed Media Centre (futurisztikus digitális világot tár elénk), Royal West of England Academy, Old Vic (Anglia legrégebbi színháza), Szent Miklós Piac (az óvárosban). Kiemelkedő látványossága Bristol-nak a Clifton szuszpenziós híd, melyen sétálva egy olyan György-korabeli városrészbe jutunk, mely káprázatos. Kedves teraszok, csodálatos üzletek, galériák, cukrászdák és kávézók várják az ide látogatókat.

Tudta?

A város igen híres zene- és filmiparral rendelkezik. Innen indult el 1938 áprilisában a Great Western hajó, az első gőzös, amely az Atlanti-óceánt átszelve elérte New York-ot. Itt született meg a Wallace és Gromit rajzfilm. A The Tobacco Factory, a város legújabb és legfelkapottabb találkozóhelye. Itt különböző művészeti előadásokat láthatunk.

Angliai utazási információkról bővebben az Anglia utazás oldalon írunk.

Beutazási feltételek

Vámszabályok

Mint minden országba, így az Egyesült Királyságba is élnek bizonyos vámszabályok, melyeket célszerű betartani. Általában ezek olyan szabályok, melyek minden Európai Uniós országban jelen vannak. Ezek a következők:

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink