Hova utazhatok?

Birmingham utazás

Birmingham a világ műhelye címet viseli az ipari forradalmak után. Anglia második legnagyobb saját önkormányzattal bíró városa. Nagy-Britannia szívében található, a West Midlands megyén belül. Virágkorát, az autógyártás beindítása utáni XIX. században élte. Szűk utcák, lenyűgöző épületek és szobrok találhatóak a városban. Találunk művészeti remekeket is a Chamberlain téren, vagy szórakozhatunk a Bull King-en (itt üzletek, éttermek találhatóak). Megpihenni parkjaiban tudunk, melyek közül is a legszebb az Aston-park.

Angliai utazási információkról bővebben az Anglia utazás oldalon írunk.

Tudta?

birmingham utazás mortons travel utazási ajánlatok olcsó utazás egyéni utazás csoportos utak repülőjegy shakespeare startford upon avon

Fontosabb látnivalók

Birmingham Museum and Art Gallery, amely egy csodálatos épület. 120 éve nyitotta meg először kapuit a Chamberlain tér óratornya alatt. St. Martin templom, Városháza, Bíróság, Tanácsháza (e kettő még Viktória királynő uralkodása alatt épültek), Council-Ház (képtárral és fegyvergyűjteménnyel), The Old Crown public ház, Saracen's Head public ház, Old Grammar iskola. De kihagyhatatlan például a Szent Fülöp katedrális, a Szent Csád katedrális (mely a reformáció után épült), a Szent Pál templom, a Soho Ház, Matthew Boulton otthona, vagy a Perrott's Folly nevét viselő torony.

Híres a Hippodrome and the Repertory Színház. Ha hét parkja nem lenne elég a kikapcsolódásra, látogassunk el a botanikus kertben is, vagy vegyük az irányt a kikötő felé. Vásárlásra alkalmas helyek Brindleyplace és a Mailbox. S ha már itt járunk, ugorjunk be a vásárlás után egy hűs itókára.

Ha van időnk, látogassunk el Shakespeare szülővárosába, Stratford-upon-Avonbe. Megéri, hiszen nem minden nap láthatjuk az angol nyelvű drámaírás egyik legnagyobb alakjának tartott költő otthonát.

Beutazási feltételek

Vámszabályok

Mint minden országba, így az Egyesült Királyságba is élnek bizonyos vámszabályok, melyeket célszerű betartani. Általában ezek olyan szabályok, melyek minden Európai Uniós országban jelen vannak. Ezek a következők: