fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

MÁLTA

7 nap
idén 1 alkalommal

399 500 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Választható
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 629805

Program leírás

A Földközi-tenger közepén megbújó apró szigetország csodálatos természeti képződményekkel, lenyűgöző lovagkori történetekkel és nyüzsgő éjszakai élettel várja, hogy a kíváncsi utazók felfedezzék maguknak.
Egyformán érezzük a két kontinens atmoszféráját. A délről az arab kultúra, északról a görög-római kultúra hatásait.
Ezekhez kapcsolódik a többezer éves emberi jelenlét számtalan maradványai, kereszténység kétezeréves jelenléte, és az angol fennhatóság maradandó emlékei.

Utazás: Budapest - Málta - Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: 4* szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban. A szálloda fedett és nyitott medencével rendelkezik.

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora, a vacsorához itallal.


1. nap: Budapest - Málta
Délután repülés Máltára közvetlen járattal. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Mnajdra - Három város
A mai napon felkeressük MNAJDRA települést. Málta szigetének nyugati partján fekszik, itt található a három templomromból álló megalitikus komplexum, melynek legérdekesebb része a Napforduló és Napéjegyenlőség ajtó. A templomok elrendezésére jellemző, hogy a téli napfordulón a felkelő nap pontosan a bejárat vonalában süt be az épületbe. Ezt követően több százéves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon keresztül sétálunk a történelmi Három-városban: Vittoriosa, Senglea és Cospicua. Kikötői öbleit a föníciaiak ideje óta használják, mely megélhetést jelentett a helyiek számára, de egyben sebezhetővé is tette őket a háborúk ideje alatt. A program végén transzfer vissza a szállodába. Szállás Valettában.

3. nap: Kék-barlang - Marsaxlokk
Félnapos kirándulás a Kék-barlanghoz (jó időjárás esetén csónakázás). A hét barlangból álló rendszer kialakulása a tenger folyamatos hullámzásának köszönhető. A nevét egy brit katonától kapta, aki úgy vélte, hogy a barlang hasonlít a Capri szigetén található Grotta Azzura (Kék Barlang) látványára. Majd tovább utazás sziget a délkeleti részén található festői halászfaluba MARSAXLOKK-ba. Málta legnagyobb és legrégibb halászkikötője, amelyet az i.e. IX. században már a föníciaiak, majd később a görögök és rómaiak is használtak. A vízen ott ringanak a halászok, hagyományos színes csónakjai, a ,,luzzu-k" amely a turisták kedvenc fotótémája. Séta és vásárlási lehetőség. Szállás.

4. nap: La Valetta - Hagar Qim - Tarxien
Városnézés Málta és 2018-ban, Európa Kulturális fővárosában, LA VALETTÁ-ban. Elsőként a Barracca kert, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Nagy Kikötőre, majd a sziget legimpozánsabb templomát, a Szt. János társkatedrálist nézzük meg, ezt követően megtekintjük a Nagymesterek Palotáját kívülről, mert jelenleg felújítás miatt zárva van. Málta a megalitikus építmények őshazája. A HAGAR QIM, mely a sziget legnagyobb, négy önálló épületmaradványból álló komplexuma, Kr. e. 3600 és 2500 között épülhetett. Ellátogatunk TARXIEN-be is ahol megtekintjük a híres ,,Történelem előtti templomok" régészeti leleteit. Szállás Valettában.

5. nap: Mdina - Rabat - Mosta
A mai napon következik MDINA, az egykori főváros, mely a ,,hallgatag város" néven ismert, és máig megőrizte középkori hangulatát. Folytatás RABAT-ban a Római villa és Szt. Pál katakombáinak megtekintésével. Végül MOSTA, a dóm hatalmas kupolája méretét tekintve harmadik Európában. Szállás Valettában.

6. nap: Gozo-sziget
Szabad nap, vagy fakultatív kirándulás a szomszéd szigetre, az Odüsszeiából Kalüpszó-szigeteként ismert GOZO-ra. Nevezetességei közül kihagyhatatlan a megalít kórból fennmaradt Ggantija-templom, Victoria, a sziget ,,fővárosa", benne a Citadella és a Székes-egyház, Ta' Pinu bazilika, a legfontosabb zarándokhely, és ha időnk engedi, akkor még Kalüpszó barlangját is megnézzük. Délután utazás vissza Máltára. Szállás Valettában.

7. nap: Szent Antal kertek - Dingli Cliffs - Buskett Gardens - Misrah Ghar il-Kbir - Budapest
A mai túra a San Anton Gardens-be vezet. Ezek a kertek Máltának egy igazi gyöngyszemei. A kertek 1882 óta nyitva állnak a nagyközönség előtt, és a viktoriánus idők óta máltai családok generációi élvezik őket. Körül vesznek egy díszes palotát, amelyet Antoine de Paule, a Szent János Lovagrend nagymestere építtetett 1636-ban nyári rezidenciának - ez ma a máltai elnök hivatalos rezidenciája. A kerteket magunk mögött hagyva a Dingli-sziklák felé vesszük az irányt, amelyek Málta legmagasabb pontjai a tengerszint felett mintegy 253 méterrel. A kilátás lélegzetelállító, az alatta elterülő kis teraszos mezőkre, a nyílt tengerre és Filfla lakatlan szigetére nyílik. Innen a Buskett Gardens felé utazunk. Hajdan erdő borította a szigetet, de a hajózás miatt a fákat ki kellett vágni. Ma már kevés erdőt találni Máltán.
MISRAH GHAR il-KBIR, látványossága a: Szekérnyomok! Elsőre furcsán hangzik, de a világ legrégebbi és legismertebb a "szekérnyomokról", a sziklába vájt nyomok bonyolult hálózatáról. A nyomok kora és rendeltetése bizonytalan, eredetüket a neolitikumtól a középkorig és a kettő közötti időszakig terjednek a becslések.
Kora este transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Valletta városa
- Málta megalít templomai

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/en/travel-tips-by-country/malta

Árak

Teljes ár: 399.500 Ft (331.500 Ft + 68.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj

Félpanziós felár (6 vacsora itallal): 39.000 Ft
Egyágyas felár: 171.000 Ft

Tengerre néző szoba felár: 59.000 Ft                                                        
Részben tengerre néző felár: 29.500 Ft

Harmadik ágy kedvezménye: 58.500 Ft, vagyis 380.000 Ft/fő a 3 ágyas szobában.

Minimális utaslétszám: 20 fő 
Garanciafelár: 50 EUR (15-19 fő esetén) 

Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

Belépőjegyek ára: kb. 75 EUR (helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás Máltán (min. 15 fő esetén):

Gozo-sziget kirándulás hajóval, busszal, belépőkkel: kb. 60,- EUR (itthon előre kell jelentkezni, és a helyszínen fizetni)

Idegenforgalmi adó: kb. 8 EUR (Helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / Borravaló: 15 EUR (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

x MÁLTA

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 1 alkalommal

399 500 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok