fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

KUBA ARCAI: HAVANNA ÉS VARADERO, ALL INCLUSIVE ÜDÜLÉSSEL ★★★★★

11 nap
idén 1 alkalommal

1 799 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 637955

Leírás:

Havanna és Varaderó all inclusive üdüléssel

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel

Havanna - Vinales-völgy - Varadero - (Cienfuegos - Trinidad)

Kuba egy külön fogalom és életérzés, egy élő legenda, melynek varázsa megfoghatatlan. Fedezze fel Havanna szívét, az ország magával ragadó fővárosát, ahol elmerülhet a salsa ritmusában, a régi autókban és a gyarmati bájban. Tartson velünk nyugat felé a festői Vinales-völgybe, egy buja vidéki oázisba, ahol a dohányföldek lenyűgöző világába kaphatnak betekintést. A fáradalmakatVaraderon, Kuba első számú tengerparti célpontján pihenheti ki, mely kristálytiszta türkizkék vizével és púderlágy homokjával csalogat.

A part mentén tovább haladva fekszik Cienfuegos, a "Dél gyöngyszeme" néven ismert város, amely francia építészeti hatásokkal, nyüzsgő vízparttal és UNESCO Világörökségi helyszínekkel büszélkedhet. És végül, de nem utolsósorban, merészkedjen el Trinidad UNESCO Világörökségi helyszínére, ahol macskaköves utcák kanyarognak gyönyörűen megőrzött gyarmati épületek között, olyan hangulatot teremtve, amely visszarepíti Önt az időben.

Készüljön fel egy magával ragadó utazásra Havanna, a Vinales-völgy, Varadero, Cienfuegos és Trinidad magával ragadó csodáin keresztül, ahol Kuba minden sarkon új arcát tárja az utazó elé.

1. nap o Budapest - Havanna

Elutazás Budapestről Kubába, egy átszállással. Megérkezés Havannába a késő esti órákban. Transzfer a repülőtérről a szálláshelyre. Három éjszakai szállás reggelivel Havannában.

2. nap o Havanna

Reggeli után panoráma városnézés Havannában: a Kapitóleum, a Paseó villái, a Malecón tengerparti sétánya, a Plaza San Francisco, a Tőzsde palota, az Assisi Szent Ferenc-templom. A Havanna Club Rum Múzeumban ismerkedés a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és -feldolgozás lépeseivel, kóstolási lehetőséggel. Később gyalogos felfedező túra az óvárosban: a Plaza de Armas, a Kormányzói palota, a Katedrális tér, a Plaza Vieja megtekintése, továbbá a Hotel Ambos Mundos és a La Bodeguita del Medio - Hemingway törzshelyei is lencsevégre kaphatók. Később old timer autókkal a város további látnivalóinak felfedezése: a Forradalom tere, a Jose Marti emlékmű, a Forradalmi Múzeum kívülről, ahol a híres Granma hajó található, melyről 1956-ban Fidel Castro partra szállt a Disznó-öbölben, hogy forradalmi gerillaharcot indítson. A nap során ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben.

3. nap o Havanna - Vinales-völgy

Reggeli, majd kirándulás ebéddel az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított festői Vinales-völgybe. Elutazás az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba (kb. 170 km), ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellenek és amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Később a Mural de la Historia gigantikus sziklafestmény megtekintése, majd ebéd és szabadidő az egyedülálló környék felfedezésére. Késő délután visszautazás Havannába.

4. nap o Havanna - Varadero

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból és továbbutazás a két és fél órára fekvő Varaderóba, ahol hófehér homokos strandok és all incusive szállodák kényeztetik az utazót. Amennyiben a nyitvatartás lehetőséget ad rá, útközben Hemingway házának meglátogatása. A Finca Vigia régi szépségében tündököl, szobái az eredeti berendezést megőrizve idézik meg a Nobel-díjas író életének talán legszebb időszakaszát. Öt éjszakai szállás all inclusive ellátással Varaderón.

5-6. nap o Varadero

Pihenés a tengerparton, sportolási lehetőségekkel, a szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek.

7. nap o Varadero - (Cienfuegos - Trinidad)

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív program: Cienfuegos és Trinidad kirándulás ebéddel (kb. 14 órás program). Cienfuegos, Kuba déli oldalának elbűvölő gyarmati városkája, mely az UNESCO Világörökség része. Rövid panoráma városnézés: a Palacio de Valle palota, a katedrális, a Jose Marti tér a régi Thomas Terry színházzal (kívülről). Továbbutazás Trinidadba, mely a Karib-tenger partjára épült. Városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalóinak megtekintése: a La Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Contra Bandido-torony, a Canchanchara bár. Később visszatérés Varaderóra, érkezés a késő esti órákban.

8. nap o Varadero

Pihenés a tengerparton.

9. nap o Varadero - Havanna

Pihenés a tengerparton. Reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Ebéd után utazás a havannai repülőtérre, este hazautazás Budapestre egy átszállással.

10. nap o Budapest

Megérkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 15 fő.

Szállás:

Havannában 3 éjszakai, Varaderón 5 éjszakai szállás helyi ötcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban


 

Az utazásra speciális utazási feltétel vonatkozik!

Ellátás:

+ 2 ebéd, Varaderón all inclusive ellátás

x KUBA ARCAI: HAVANNA ÉS VARADERO, ALL INCLUSIVE ÜDÜLÉSSEL *****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Havanna - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

 • Havannában 3 éjszakai, Varaderón 5 éjszakai szállás helyi ötcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban

 • Havannában reggelis ellátás és 2 ebéd, valamint Varaderón all inclusive ellátás

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • kubai turistakártya (vízum) díja

 • a helyszínen kötelező szervizdíj (kb. 45 EUR/fő)

 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív program (minimum létszám 10 fő)
  o Cienfuegos - Trinidad ebéddel
   


Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 nap
idén 1 alkalommal

1 799 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok